Nieuws

04-10-2021
Rabo ClubSupport 2021, Wij doen mee! - De Rabo ClubSupport actie is weer van start gegaan! Van 4 tot en met 25 oktober kunnen leden van de Rabobank Gelderse Vallei een stem uitbrengen op de deelnemende clubs. Natuurlijk hopen wij dat jouw/uw stem uitgaat naar volleybalvereniging DOS! Stem nu direct in de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport! Kunnen wij op jouw/uw stem rekenen? Bedankt alvast! RaboClubSupport #decooperatieveRabobank
01-10-2021
Alternatief Schoolsport Olympiade - Aangezien de Schoolsport Olympiade in het voorjaar niet door kon gaan heeft Sportservice Ede aan de scholen in Lunteren gevraagd of er interesse was om iets dergelijks op hun eigen school te gaan organiseren. Hierdoor werd DOS gekoppeld aan de Nederwoudse school. Een leuke bijkomstigheid was dat dit mijn vroegere basisschool is geweest en het leuk was om hier op deze manier weer een keer terug te komen. In de morgen hebben wij m.b.v. de volleybal bus van de Nevobo een sport en spel ochtend georganiseerd voor groep 1 tm 4 en ’s middags voor de groepen 5 tm 8. Vanuit de school Sport en beweging uit Ede werden we geholpen door 5 leerlingen en Thera Visser heeft mij namens DOS geholpen. Er waren onderdelen zoals een hoogtemeter (hoe hoog kun je springen), smashmeter (hoe hard kun je een bal smashen) duikmat, springkussen en natuurlijk hadden we een volleybal veldje opgezet waar kinderen met de bal konden gooien, vangen en opslaan. Het was een gezellige dag en we willen iedereen dan ook bedanken voor hun inzet en enthousiasme.
20-09-2021
Geslaagde seizoensstart - Op uitnodiging van het Bosbad Lunteren en badmeester Cees Roelofsen hebben wij op zaterdagmiddag 4 september voor het eerst een startmiddag gehouden voor de mini’s, jeugd en senioren leden van DOS. Het had geen mooiere dag kunnen zijn. De zon scheen, prachtige omgeving en kinderen die zin in een leuke middag hadden. We hebben wat spellen in het water gedaan en de kinderen konden daarna heerlijk zelf zwemmen en lekker relaxen op de prachtige zonneweide. Er was door het bosbad en activiteiten commissie geregeld dat de kinderen 2x wat lekkers bij het winkeltje mochten halen wat niet tegen dovemans oren was gezegd. Er ontstond al snel een lange rij voor een lekkere tosti, ijsje of snoep. Moe maar voldaan gingen de kinderen na een paar uur plezier naar huis. We kijken terug op een leuke start voor het aanvang van het volleybal seizoen. Namens de activiteiten commissie willen we het bestuur van Stichting het Bosbad hartelijk bedanken en misschien zullen we dit jaarlijks gaan herhalen.
14-09-2021
BELANGRIJKE INFORMATIE WEDSTRIJDEN IN UT SPORTHUUS - Helaas is het tijdens het komende wedstrijdweekend nog niet mogelijk gebruik te maken van de kleedkamers en douches… We hopen dat dit snel wel weer mag Excuses voor dit ongemak.
03-07-2021
Afsluiting van het seizoen - De afsluitingen van het seizoen zitten er al weer op. Onze mini's konden zich eerst lekker uitleven bij Belmont aan de Goorsteeg met allerlei spelletjes. Daarna gezellig samen patat eten! De jeugd en senioren hebben het seizoen afgesloten met een heerlijke BBQ! Zie de facebookpagina voor een aantal foto's..
29-05-2021
Geslaagde wandeling - Afgelopen donderdag hebben een aantal sportievelingen de 5 of 10 km gelopen, wat was het een gezellige avond! Eindelijk weer bijpraten, sportief samen wandelen.. Bij het rustpunt bij De Koepel was er tijd om even te pauzeren onder het genot van koffie, thee, frisdrank en wat lekkers. Jacqueline van Doorn; bedankt! Een kleine impressie van deze geslaagde avond is te zien op de foto's welke op de Facebookpagina te vinden zijn.
22-05-2021
Sportieve wandeling georganiseerd! - Sportieve wandeling! Vanwege het 55-jarige bestaan van DOS worden er 2 activiteiten gepland in mei en juni. De eerste is een Ommetje! Wat: wandeltocht, 5 of 10 km Wie: jeugd vanaf 12 jaar en seniorenteams Wanneer: donderdag 27 mei Tijd: starten tussen 18:30 en 19:30 bij Ut Sporthuus Waarom: bijkletsen, hapje en drankje, veel gezelligheid! Kosten: gratis! Wil je je aanmelden? Dit kan door VOOR vóór 25 mei te mailen naar activiteiten@dos-lunteren.nl . De route wordt je daarna toegestuurd. Tip: in tweetallen met teamgenoten de route afleggen (houdt hierbij wel goed rekening met de geldende coronamaatregelen!) Jullie doen toch ook mee?!
22-05-2021
Nieuwsbrief mei - De nieuwsbrief van mei wordt via de teams verspreid. Vandaag is deze ook op de website geplaatst > verenigingsinfo > downloads > nieuwsbrief mei 2021. Hoofdpunten uit de nieuwsbrief zijn: terugkoppeling Algemene Leden Vergadering hervatting trainingen teruggave contributie wijzigingen bestuur inventarisatie leden seizoen 2021-2022 seizoenafsluiting
24-03-2021
Beachtrainingen ivm Coronavirus - Sluiting binnenaccommodaties - Bij Belmont- Goorsteeg: ‘s ochtends: 10:30 – 12:00 uur getraind door alle jeugd, op 3 velden. ’s middags: 13:00 – 14:30 uur getraind door D1/D2/D3/DR1 en DR2, op 3 velden. ’s Middag: 15:00 - 16:30 uur getraind door H1 en H2; (indien voldoende belangstelling). De bedoeling is om 30 maart op de dinsdagavond weer te gaan Beachen, voor alle teamleden; het is dan ook langer licht. Dit blijft zolang, D.O.S. niet in de Sporthal Ut Sporthuus kan trainen i.v.m. corona beleid regering. Vanaf 4 mei t/m 27 juli 2021 heeft DOS alle 3 de velden bij Belmont gereserveerd. Dit is de VASTE dinsdagavond. Er is nieuw – echt BEACH zand – op de velden aangelegd(=is steviger). Er zijn 3 velden voor Beachen; het 4e veld is voor andere activiteiten beschikbaar, maar heeft geen Beach zand. Contactpersoon DOS-Belmont is Cees Roelofsen.
22-02-2021
Mini's en jeugd trainingen gestart - Afgelopen week zijn de mini- en jeugd trainingen weer van start gegaan, deze werden buiten bij Belmont gehouden. In het zonnetje konden onze mini's en jeugd weer samen een paar balletjes overspelen. Heerlijk! (Op de Facebook pagina van DOS zijn een aantal foto's geplaatst van de training)
16-02-2021
Restant competitiewedstrijden geschrapt! - Als gevolg van de geldende coronamaatregelen tot en met 2 maart, heeft de Nevobo besloten de resterende wedstrijden voor de niveaus Topdivisie en lager uit de kalender te halen. Op 2 februari jl. heeft het kabinet de maatregelen om het coronavirus de kop in te drukken verlengd tot en met in ieder geval dinsdag 2 maart. Tot die tijd mag er in ieder geval geen binnensport beoefend worden. Wat er na 2 maart wel is toegestaan, wordt dinsdag 23 februari, tijdens de persconferentie bekendgemaakt. Maar naar verwachting worden er op korte termijn nog geen competitiewedstrijden gespeeld. Restant competitie wedstrijden geschrapt. Eerder is al gecommuniceerd dat er op basis van de gespeelde wedstrijden dit jaar geen promotie & degradatie richting het seizoen 2021-2022 mogelijk was. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen liet de Nevobo de geplande competitiewedstrijden in eerste instantie wel op de kalender staan. Maar gezien de verlenging van de huidige maatregelen tot en met in ieder geval 2 maart, is besloten deze wedstrijden nu ook uit de kalender te halen.
09-02-2021
Nieuwsbrief februari - Vandaag is de nieuwsbrief van februari op de website geplaatst. De brief is te vinden onder downloads. Onder andere is hierin informatie te lezen over: (hervatten van) trainingen contributie wijzigingen in het bestuur
09-02-2021
Algemene Leden Vergadering (ALV) - Normaal houden we een ALV ergens in september/oktober. Mede door corona hebben we dit echter steeds weer uitgesteld. We vinden het nu wel tijd worden om een ALV te houden, mede door de onderwerpen die hierboven in de nieuwsbrief zijn besproken. De ALV zal via ‘Teams’ gehouden worden op 18 februari om 19.30 uur. De agenda bestaat uit de volgende onderdelen: Opening Financiën en kascontrole Herstart trainingen Contributie Benoeming bestuursleden Rondvraag Afsluiting Om deel te nemen aan de ALV kunnen jullie je vooraf via een mailtje naar algemeen@dos-lunteren.nl aanmelden. Enkele dagen voor de ALV krijg je via de email een uitnodiging toegestuurd, met daarin een snelkoppeling naar Teams, waarmee je toegang krijgt tot de ALV. We hopen jullie terug te ‘zien’ op de ALV.
02-01-2021
Nieuws van de Sponsorcommissie - De afgelopen 9 jaar heeft E*dsign ons gesponsord met name als teamsponsor van ons 1e damesteam. Na 9 jaar vindt Ester het wel mooi geweest en gaat ze zich focussen op andere verenigingen en projecten. Ester, bedankt voor deze 9 mooie jaren! Onderweegs & De Groot uit Lunteren heeft zich voor 3 nieuwe jaren verbonden aan onze verenging, ze sponsoren nu ons 2e damesteam echter zullen ze vanaf nu ook het 1e damesteam gaan sponsoren. Nog voor de wisseling van 2020 naar 2021 heeft Goed vast Goed Makelaardij Lunteren de volleybalvereniging DOS gesponsord. De “oude” ZAAL volleyballen zijn 4 jaar oud en waren toe aan vervanging. Het ging heel snel tussen de sponsorcommissie en Goed Vast Goed om 30 NIEUWE volleyballen, van ons bekende merk MOLTEN te sponsoren. De 30 stuks zijn reeds ontvangen. Als vereniging zijn we hier heel content mee en kunnen zo OOK op de training,(= wanneer weer mogelijk), met nieuw materiaal trainen. Sportieve groet, De Sponsorcommissie
05-12-2020
Pieten bij de minitraining - De pieten van Sinterklaas kwamen ook dit jaar in Lunteren aan, ze konden een partijtje volleybal niet voorbij laten gaan. Bij onze mini's tijdens de training samen ballen overspelen, Jouke zette ze aan het werk, ze hoefden zich niet te vervelen. Met ballonnen, pionnen, zaklopen en nog veel meer, de kids en de pieten waren maar druk in de weer. Zie Facebook, want gelukkig zijn er van deze acties wat foto's genomen, het was geslaagd, hopelijk willen de pieten volgend jaar weer terug komen
05-12-2020
Pepernotentoernooi - Vanaf de mini's gingen de pieten van Sinterklaas bij onze jeugd aan, daar konden ze het pepernotentoernooi niet voorbij laten gaan. Eerst warmspelen door samen ballen over te spelen, daarna toch best fanatieke partijtjes, ze hoefden zich niet te vervelen. Gerbrand de hoofdpiet van het toernooi, hield de stand bij, dat ging mooi, Zie Facebook, want gelukkig zijn er van het toernooi wat foto's genomen, het was geslaagd, hopelijk willen de pieten volgend jaar weer terug komen!
15-10-2020
Bericht NeVoBo- regio Oost: Volledige competitie tijdelijk stilgelegd - Beste bestuursleden en wedstrijdsecretarissen, scheidsrechtercoördinatoren, Als gevolg van de coronamaatregelen van 13 oktober worden alle competities, inclusief de Eredivisie-, Beker en jeugdcompetities, per 14 oktober 22.00 uur voor tenminste 4 weken stilgelegd. De Nevobo kiest er voor om alle wedstrijden van woensdag 14 oktober ook stil te leggen. Daarnaast komen geplande CMV toernooien in deze periode te vervallen. Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. De Nevobo werkt de mogelijke scenario’s uit voor het vervolg van de competities. De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie. Op korte termijn wordt hierover gecommuniceerd. Vervolgens geeft de Nevobo ook uitsluitsel over een passende oplossing voor de teamgelden voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.
06-10-2020
Rabo ClubSupport actie van start! - De Rabo ClubSupport actie is weer van start gegaan! Van 5 tot en met 25 oktober kunnen leden van de Rabobank Gelderse Vallei een stem uitbrengen op de deelnemende clubs. Natuurlijk hopen wij dat jouw/uw stem uitgaat naar volleybalvereniging DOS! Stem nu direct in de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport! Kunnen wij op jouw/uw stem rekenen? Bedankt alvast! RaboClubSupport #decooperatieveRabobank
16-09-2020
Info uitspelend team in sporthal Ut Sporthuus (Tegenstanders DOS) - Beste bezoekers, Wat fijn dat er weer wedstrijden gespeeld mogen worden. Via dit bericht willen wij jullie op de hoogte brengen van de coronaprotocollen voor, tijdens en na de wedstrijden in sporthal Ut Sporthuus van D.O.S. volleybal Lunteren. Wij verzoeken jullie omgekleed en niet eerder dan 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij de ingang van sporthal Ut Sporthuus aanwezig te zijn. Dit in verband met het niet open zijn van de kleedkamers. Hier zal iemand van de thuisspelende ploeg jullie ontvangen en naar het juiste veld begeleiden. Bij binnenkomst vragen wij jullie je handen te desinfecteren bij de daarvoor bestemde desinfectiepaal. Het veld kan gedurende een blok van 2 uur gebruikt worden. Wij vragen jullie om rekening te houden met de volgende coronamaatregelen: Rondom de wedstrijd: Kom op het hierboven aangegeven tijdstip en blijf na afloop niet hangen in de sporthal Neem geen publiek mee naar de wedstrijden. Noodzakelijke begeleiding (een ouder die moet rijden voor minderjarigen) is wel toegestaan. Kom in je sportkleding naar de sporthal. De kleedkamers en douches zijn niet beschikbaar De kantine van de voetbal vereniging, waar DOS gebruik van maakt, is na afloop van de wedstrijd open. Houd in de kantine 1.5 meter afstand. Volg de aanwijzingen van onze toezichthouders ten alle tijden op. Wedstrijdregels: Als het goed is heeft jullie coach op het DWF al aangegeven wie er van het team aanwezig is om te spelen. Mocht een coach of begeleider niet geregistreerd zijn bij de NeVoBo dan graag vóór aanvang van de wedstrijd deze persoon op het papieren wedstrijdformulier registreren met naam en telefoon nummer. Deze contactgegevens worden uitsluitend gedeeld met de GGD op hun verzoek voor bron en contactonderzoek. D.O.S. vernietigt deze gegevens na twee weken. Neem je eigen wedstrijdballen mee. Desinfecteer deze vóór en na de wedstrijd. Houd buiten het veld 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook voor teamgenoten onderling. Wisselspelers, coach en scheidsrechters moeten dus ook 1,5 meter afstand houden van elkaar; verspreid je zowel aan de zijkant(en) als achter het veld. Binnen het veld tijdens wedstrijden en inspelen geldt deze regel niet. Vermijd onnodig contact en geschreeuw. Denk bijvoorbeeld aan handjeklap, schreeuwen naar elkaar na een punt en bij elkaar komen na ieder punt op het veld. Lees op de website (www.dos-lunteren.nl) de laatste informatie en de protocollen. Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij voorzitter@dos-lunteren.nl . Met sportieve groet, D.O.S. Lunteren Deze informatie is ook te downloaden bij downloads
16-09-2020
Coronaprotecollen tijdens trainingen en wedstrijden - Beste DOS-leden, We zijn ondertussen al weer een paar weken aan het trainen. Door de corona-maatregelen gaat het trainen anders dan normaal: We hebben geen kleedkamer beschikbaar We kunnen na afloop niet douchen De laatste trainingen stoppen om 23.00 uur Vooral over het late trainen, waarbij de laatste teams stoppen om 23.00, heeft het nodige commentaar opgeleverd. Om deze reden hebben we nog een keer overleg gehad met de beheerders van de sporthal. Hieronder staat in het kort de afspraken verwoord van dit overleg. Gebruik kleedkamers en douches De reden voor het niet gebruiken van de kleedkamers en douches is de te krappe ruimten in combinatie met de te beperkte ventilatie van deze ruimten. Dit is een gegeven waar wij als bestuur niets aan kunnen veranderen! Dus de kleedkamers en douches zijn niet te gebruiken. Het omkleden moet in de zalen gebeuren! Te late laatste trainingen De reden voor het late trainen is dat de beheerders de zaal en de tribune schoonmaken, als er een andere vereniging in de zaal komt. Hiervoor hebben ze een half uur nodig. Op dinsdag en woensdag heeft DOS zaal 1, 2 en 3 in gebruik. We hebben voor deze 2 dagen het volgende met de sporthalbeheerders afgesproken: We komen de zalen in op de begane grond via zaal 1, en kunnen via de toestelruimte in zaal 2 en 3 komen We verlaten de zalen via de tribune In de oude opzet moesten we wachten tot de sporthalbeheerders en de zaal en de tribune hadden schoongemaakt. Met bovenstaande opzet kunnen we na het schoonmaken van de zaal starten met volleybal, en zullen de sporthalbeheerders vervolgens de tribune schoon kunnen maken. Het gevolg hiervan is dat een aantal teams op dinsdag en woensdag een kwartier eerder kunnen starten, en dat de laatste teams daarmee stoppen om 22.45 uur. Helaas is bovenstaande niet van toepassing op de damesteams die donderdag trainen! Dit komt omdat we dan slechts 1 zaal gebruiken. Wedstrijden Voor de wedstrijden geldt het zelfde als voor de trainingen: Geen kleedkamers en douches te gebruiken In de zalen omkleden De zalen betreden via de begane grond en zaal 1 Zalen 2 en 3 bereikbaar via de toestelruimte Zaal 2 en 3 verlaten via de nooduitgang van de bergingsruimte in zaal 2. Zaal 1 verlaten via de hoofdingang Daarnaast gelden de volgende afspraken tijdens de wedstrijden: Geen handen geven aan tegenstanders Vermijd onnodig contact en geschreeuw Na de set de spelersbanken schoonmaken Drink alleen uit je eigen fles Elke speler wast zijn/haar eigen sportkleding, teamtassen worden niet gebruikt. Na het gebruik van een fluit, graag het fluitje schoonmaken. Graag de ballen voor en na de wedstrijden desinfecteren (er zijn keukenrollen en allesreinigers in de zalen aanwezig). Publiek Publiek is tijdens de trainingen en wedstrijden helaas niet welkom. Regels voor uitwedstrijden Volgens de richtlijnen mag je in de auto zitten met mensen uit een ander huishouden. Vanuit D.O.S. komt het advies aan alle D.O.S. leden boven de 12 jaar om een niet-medisch mondkapje te dragen tijdens de autorit. Stem dit binnen het team goed af; dan komt niemand voor verrassingen te staan. Iedereen dient zelf voor een mondkapje te zorgen. Zowel de spelers als begeleiding volgen de reglementen bij een gastvereniging strikt op. Looproutes, inschrijvingen en aanwijzingen dienen opgevolgd te worden. Sportkantine Met VV Lunteren is afgesproken dat de sportkantine op de wedstrijdavonden open is. Ze gaan open om 20.45 uur. We vragen een ieder om de afspraken, zoals hierboven beschreven, te respecteren. Daarmee verwachten we geen problemen bij controles door officiële instanties en kunnen we blijven trainen en wedstrijden spelen. Sportieve groet, Klaas Pees Jouke Otse Jarco van Holland Deze informatie is ook te downloaden bij downloads
28-08-2020
Geslaagde clinic! - De clinic van afgelopen dinsdag was een groot succes! Deze clinic werd mogelijk gemaakt door team NL Beach Tour Jasper Bouter en Ruben Penninga (een vast duo bij de DELA beach Eredivisie) kwamen bij Belmont om onze jeugd de fijne kneepjes van het beachvolleyballen te leren! Zie de Facebook pagina voor de foto's en filmpjes, deze zeggen genoeg....🏐! VolleybalNL & Beachvolleybal Nevobo; bedankt!
24-08-2020
Beachclinic a.s. dinsdag - Van Christiaan hebben we de bevestiging gehad dat de beachclinic van aanstaande dinsdag doorgaat! Tijd: 19:00-20:00 Locatie: Belmont Jasper Bouter en Ruben Penninga verzorgen de clinic, zij zijn een vast duo bij de DELA beach Eredivisie. Zoek dit duo maar eens op, ze zijn al diverse keren kampioen geworden. Ze hebben er erg zin in, dus wij hopen jullie ook! Een leuk begin van een nieuw seizoen volleybal. Ze willen wel graag weten hoeveel deelnemers ze kunnen verwachten, dus graag vandaag aan jouw trainer opgeven dat je dit niet wilt missen! Tevens is er ook tijd om lekker bij te kletsen met jouw teamgenootjes en (nieuwe) trainer(s). We hopen op een grote opkomst, tijd voor actie!
22-08-2020
Opbrengst flessenstatiegeld actie - Inmiddels is de flessenstatiegeldactie afgelopen. Iedereen bedankt die mee heeft geholpen om deze actie tot een succes te maken. De COOP heeft laten weten dat wij het bedrag van €500,- krijgen, een mooie opbrengst dus! SuperCOOP Lunteren; bedankt voor de leuke actie!
29-07-2020
A.s. donderdag geen beachclinic - Helaas gaat de beachclinic van Christiaan Varenhorst aanstaande donderdag niet door vanwege te weinig aanmeldingen. Maar.... Er is een mogelijk nieuwe datum; reserveer vast donderdag 27 augustus, binnenkort volgt meer informatie of dit daadwerkelijk door kan gaan. Zo ja, is dit gelijk een leuk startmoment voor het nieuwe seizoen! Hou de facebookpagina en de website in de gaten voor meer informatie.
26-07-2020
Clinic door Christiaan Varenhorst - De vakantie is inmiddels begonnen, maar wij hebben het leuke nieuws gekregen dat de Team NL beach tour voor de jeugd tot 18 jaar doorgaat! Komende week komt niemand minder dan onze eigen internationale beachvolleybalspeler Christiaan Varenhorst een clinic geven aan de jeugd van DOS en SSS! Dit zal op dinsdag- of donderdagavond zijn. Heb je interesse? Laat dit dan zo snel mogelijk aan Jouke weten zodat zij aan Christiaan door kan geven of het door kan gaan!
04-06-2020
Wereldprimeur: Co-Volley! - Een wereldprimeur van Lunterse bodem bij DOS! Een deel van het bericht uit de Lunterse Krant is hieronder te vinden. Nieuwsgierig geworden naar de rest? Kijk voor het volledige bericht in de Lunterse Krant van deze week! _Wanneer volleybal jouw (sport)wereld is en je in de coronatijd noodgedwongen het zonder moet doen, ga je nadenken. Dat deed ook Cees Roelofsen, trainer bij DOS Volleybal in Lunteren. Het moet toch mogelijk zijn, met als uitgangspunt de anderhalve meter regel. Volleybal mogelijk te maken? Met deze gedachte ging de Lunteraan aan de slag en kwam op het Co-Volley. Uitgangspunt werd een badmintonveld en de breedte ervan te verdelen in drie stroken die minimaal 1.5 m zijn. Met een net ertussen krijg je drie vakken aan weerszijden van het net. Zet in de buitenste vakken een speelster, waarbij het middelste vak de anderhalve meter afstand garandeert. Zie hier de basis van het Co-Volley: een wereldprimeur van Lunterse bodem!
02-06-2020
Alternatief voor volleybal aangeboden; Go volleybal! - Alternatief voor volleybal (voor de 18+ leden)! Het bestuur biedt een alternatief waarbij de regels van de overheid gerespecteerd worden, maar waarbij we ook weer samen kunnen sporten. Namelijk: Het volleybalspel 'Co Volley' Met dit spel wordt de 1.5 meter in acht genomen, maar kunnen we toch volleyballen in de buitenlucht! Locatie: de beachvolleybalvelden bij Belmonte. Datum: 2 juni (try-out), mogelijk volgen er nog meer dinsdagavonden. Aanmelding: 32 plaatsen beschikbaar, aanmelden via penningmeester@dos-lunteren.nl niet aangemeld? Helaas kan je dan niet meedoen! je krijgt mail; óf een bevestiging óf melding dat er geen plek meer is. Regels waaraan iedereen zich moet houden: velden en looppaden zijn afgezet met rood wit lint. Cees geeft tussen 19.00 uur en 19.30 uur uitleg handen wassen voor begin bij wasbak. naar binnen via oprit, terrein verlaten via de midgetgolf baan looproute volgen niet langer dan 10 minuten van te voren aanwezig na afloop gelijk weer weg houdt 1 ½ meter afstand van iedereen vermijd fysiek contact met andere spelers en hun spullen geen toeschouwers kom zoveel mogelijk alleen naar het sportveld thuis naar toilet gaan en thuis omkleden! voor en na volleyballen handen en onderarmen wassen met water en zeep gezicht tijdens volleyballen zo min mogelijk aanraken volg aanwijzingen van trainer en/ of bestuurslid ten alle tijden op blijf thuis als jezelf, of iemand in je huishouden, ziek of verkouden is We hopen hiermee samen nog een paar leuke avonden te kunnen organiseren waarbij we weer lekker met volleyballen bezig zijn. Dus geef je snel op!
02-06-2020
Voorzorgsmaatregelen vanuit NeVoBo - Vanuit de NeVoBo zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen om op een veilige manier toch met elkaar te kunnen volleyballen. Zie hiervoor bijgevoegde flyer. Deze maatregelen zijn van toepassing voor onze seniorenteams, voor de jeugdteams wordt deze week een beslissing genomen. De flyer is ook te vinden via: https://www.nevobo.nl/cms/download/6653/Maatregelen%20spelers%2019+%20%5Bvoorafgaand%5D%5B020620%5D.pdf
26-05-2020
Beachvolleybal en LOTB afgelast - Een bericht vanuit het bestuur van DOS: Vanavond is besloten dat het beachvolleyballen en beachtoernooi definitief niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Erg jammer, maar het juiste besluit voor nu.. Op naar volgend jaar en voor nu; stay safe!
28-03-2020
Statiegeld actie COOP Lunteren voor DOS! - Vanwege het grote succes heeft de COOP dit jaar weer de statiegeld actie en DOS mag weer een aantal maanden sparen! In de maanden april, mei en juni zal het gedoneerde statiegeld aan DOS geschonken worden. Een leuke actie, want de COOP verdubbeld aan het einde van de actie het opgehaalde geld! Via een speciale gele knop bij de flessenautomaat kan het geld gedoneerd worden. Doen jullie allemaal mee?!
28-03-2020
Bericht vanuit NeVoBo: Volgende week duidelijkheid over promotie/degradatie - De Nevobo is momenteel de laatste details aan het uitwerken voor het aanpassen van de promotie/degradatie voorwaarden richting het nieuwe volleybalseizoen 2020-2021. In de loop van volgende week worden deze voorwaarden gecommuniceerd op onze website www.nevobo.nl. Op 18 maart maakte de Nevobo bekend alle competities van Topdivisie en lager te stoppen, vanwege de maatschappelijke gevolgen van het coronavirus. Op 22 maart volgde het nieuws dat ook de Eredivisie per direct werd stilgelegd. Door het stopzetten van de competities lopende het seizoen, worden er geen kampioenen aangewezen. Om tot zo eerlijk mogelijke competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021 te komen, vroeg de Nevobo aan haar achterban om mee te denken over de p/d regeling. Alle reacties zijn verzameld en geïnventariseerd en worden meegenomen in het beslissingsproces. Volgende week volgt hierover dus definitief uitsluitsel.
28-03-2020
DeDorpenDoet actie; doneer waardecheque aan DOS - Als het goed is zijn de eerste DeDorpenDoet cheques weer op de mat bij u/jou gevallen. Ook DOS heeft dit jaar een initiatief opgesteld, namelijk: 6 volleyballen voor het beachvolleyballen bij Belmont (a 300,= in totaal), zodat we met elkaar de sportieve strijd aan kunnen gaan op het zand! Dus.... Doneer uw/jouw cheque aan DOS en help ons om dit initiatief tot een succes te maken! Mocht u/mocht jij niet digitaal de cheque kunnen activeren, mag u (een foto van) de code ook naar ons doorsturen/de cheque in de brievenbus deponeren van van onze leden. Bedankt alvast voor jouw/uw hulp!
20-03-2020
NeVoBo coronavirus: stop zaalcompetitie - Bericht vanuit NeVoBo: De ontwikkelingen omtrent het Corona-virus volgen elkaar snel op. Afgelopen zondag heeft de overheid besloten om de periode waarin niet getraind/gespeeld mag worden te verlengen tot en met 6 april. Maandag jl. is aangegeven dat het waarschijnlijk is dat we er voorlopig nog niet zijn. Dit is direct van invloed op ons maatschappelijk functioneren, en als (bescheiden) onderdeel daarvan onze competitie. De Nevobo heeft daarom de conclusie getrokken dat we de zaalcompetities van de Topdivisie en lager niet meer uitspelen. Zie voor meer informatie het persbericht op www.nevobo.nl of via onderstaande link. https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/18/competities-topdivisie-en-lager-gestopt In het persbericht wordt ook een oproep gedaan om mee te denken over de competitie-indelingen voor het volgend seizoen 2020-2021 door een reactie te geven op Twitter of Facebook. Vanaf het moment dat er weer gesport kan worden in Nederland, zal de Nevobo trachten toernooien te organiseren om het zaalseizoen op een mooie manier af te sluiten. Dit betekent in ieder geval ook dat de CMV-toernooien die in een competitieverband zijn vastgesteld komen te vervallen. Wij gaan nog kijken of er dan CMV toernooien georganiseerd kunnen worden om de CMV spelers toch te laten volleyballen. De regiobeker finale staat gepland op 9 mei. Die blijft vooralsnog staan. Echter er zijn nog kwart finale wedstrijden en alle halve finale wedstrijden te spelen. We gaan kijken naar wat de mogelijkheden hiermee zijn, dit zal ook afhangen wanneer er weer gespeeld kan worden. Concreet zal dit inhouden dat de volgende evenementen zullen vervallen: PD wedstrijden op 25 april. CMV regio kampioenschap op 9 mei. Regio kampioenschap Schoolvolleybal op 16 mei. Nationaal Gesloten Jeugd kampioenschap (NGJK) op 6 juni. Regio kampioenschap Recreanten op 13 juni Nationaal kampioenschap Recreanten op 27 juni. De toernooien/evenementen die op dit moment nog wel doorgaan: NOJK finale op 11 april Finale regiobeker op 9 mei.
13-03-2020
Corona virus - Beste D.O.S’ers, Via deze weg willen wij jullie informeren over het standpunt van het bestuur omtrent de trainingen bij de DOS. Door de nieuwe opgestelde maatregelen vinden we het belangrijk jullie ons standpunt te delen. Wij volgen de richtlijnen opgesteld door de KNVB en het RIVM. De trainingen zullen gewoon doorgang vinden, evenals het sociale samen zijn na afloop van de trainingen. Wij doen als bestuur een beroep op het gezonde verstand van ieder lid en verzoeken personen die kampen met vormen van een verkoudheid(niezen, hoesten en keelpijn) eventueel in combinatie met koorts, thuis te blijven. Dit geldt voor ieder lid, maar met name voor de leden die binnen de kwetsbare doelgroepen vallen. Verder stimuleren wij de uitvoering van onderstaande aandachtspunten om eventuele verspreiding tegen te gaan: – Was je handen regelmatig; – Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog; - Gebruik papieren zakdoekjes; - Geen handen schudden. Mocht er een wijziging in het standpunt optreden dan zullen we jullie hier via diverse kanalen over informeren. Het bestuur
07-03-2020
Een bericht vanuit Nuovo, Doorwerth - Graag informeert Nuovo Volleybal over de gewijzigde situatie van de sportkantine in sporthal Doorwerth. Per 1 maart j.l. heeft de gemeente Renkum besloten de pacht van de sportkantine niet meer te verlengen. Dit betekent dat er minder faciliteiten zijn om onze gasten te ontvangen tot het einde van het seizoen 2019/2020. Nuovo Volleybal vindt de ontstaande situatie erg vervelend voor de totale beleving van de volleybalsport. Voor de korte termijn tot ‪16 maart‬ is de thuisspelende Nuovo teams gevraagd de uitspelende teams gastvrij te ontvangen. Vanaf ‪21 maart‬ hoopt Nuovo Volleybal samen met de andere sportverenigingen die gebruik maken van sporthal Doorwerth een tijdelijke oplossing te kunnen bieden voor de exploitatie van de sportkantine. Alle competitiewedstrijden worden normaal volgens het programma gespeeld in sporthal Doorwerth. Het betreft de thuiswedstrijden op zaterdag en ‪maandagavond‬ (Nuovo HS2) op: Zaterdag 7 maart ‪Zaterdag 14 maart‬ ‪Maandagavond‬ ‪16 maart‬ ‪zaterdag 21 maart‬ ‪ Maandagavond‬ ‪30 maart‬ ‪ Zaterdag 4 april‬
31-01-2020
Wedstrijdverslag SSS DS6 - DOS DS1 - Donderdagavond stond de wedstrijd tegen SSS DS6 op het programma. Door de uitstekende voorbereiding om een half uur voor speeltijd maar richting Barneveld te vertrekken konden we bij aankomst meteen het veld op. We waren met 9 man, waarvan één coach Ome Cees, één manke en één zwangere. 7 dames dus die fit genoeg waren om de hele wedstrijd te knallen om de punten mee naar Lunteren te nemen. In de eerste set maakte Gerrie haar basisdebuut op het midden, en wat ging dat goed. Onze blokkering was niet te ontwijken en verdedigend zaten we overal bij. Met veel slimme achterover ballen wist Chantal de dames van SSS te verassen. We wonnen de set dan ook met 17-25! Omdat het lekker draaide aan onze kant kon Demi ook in de tweede set op haar vertrouwde plekje als buiten blijven staan, iets waar Ome Cees zeker geen spijt van zou krijgen. Om de wedstrijd nog spannend te houden voor het meegereisde publiek besloot DOS om op een achterstand van 24-21 te komen. Typisch. Gelukkig konden we met een goede opslagdruk terugkomen naar 25-26. Nog 1 punt was nodig om de set te winnen en Hester kwam erin voor de opslag. Puntje voor de coach zullen we maar zeggen want de opslag scoorde direct! 25-27 voor DOS! In de derde set besloot DOS om het niet zo spannend meer te maken als in de volgende set. Harde aanvallen van Annelie afgewisseld met de slimme prikballen van Anita zette de tegenstander telkens op het verkeerde been. De goede opslag van Jantine wist ze ook telkens te verassen waardoor de set overtuigend gewonnen werd met 10-25. De winst was al binnen maar om toch de volle punten te halen moest de vierde set ook nog even gewonnen worden. Ook Ingrid was on fire als we het hebben over de aanval achterover. En met de opslagserie van Annelie waar geen einde aan leek te komen stond er ineens 5-20 op het scorebord. Na wat foutjes aan de kant van DOS was het aan Gerrie om de set af te maken en dat deed ze ook met 7-25. 0-4 voor DOS Lunteren en dus 5 punten erbij wat ons brengt op een vierde plek. Volgende week spelen we in Lunteren tegen de koploper en dat belooft een spannende pot te worden waarbij we alle aanmoediging kunnen gebruiken!
17-01-2020
Bericht vanuit NeVoBo - Bericht vanuit de NeVoBo: Volleyballers lastiggevallen door anonieme beller De laatste maanden is een aantal leden van verschillende volleybalverenigingen lastiggevallen door een anonieme beller. De beller doet zich voor als een medewerker van de Nevobo en maakt zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdende opmerkingen. De beller gebruikt het nummer 06-13221653 en is niet bekend bij de Nevobo. Op dit moment hebben we vanuit 12 verschillende verenigingen uit het hele land meldingen gekregen dat jeugdleden zijn lastiggevallen. Nadat de beller zich heeft voorgesteld als een medewerker van de Nevobo en enkele algemene vragen heeft gesteld, maakt hij seksueel grensoverschrijdende opmerkingen. In de meeste gevallen heeft de beller eenmalig gebeld, in een enkel geval meermaals. Dit is, met name voor jongeren, een hele vervelende ervaring en doet inbreuk op hun gevoel van veiligheid. Vanuit de Nevobo doen we dan ook alle mogelijke inspanningen om dit te stoppen. De Nevobo is in contact met de politie om de dader op te sporen. Preventieve maatregelen Clubs kunnen een aantal preventieve maatregelen treffen om de ongewenste telefoontjes zoveel mogelijk te voorkomen. Het belangrijkste wat je kunt doen is nagaan via welke kanalen je welke telefoonnummers of eventuele andere persoonsgegevens van leden online communiceert. Als er gegevens online staan, weeg dan af of de openheid opweegt tegen het potentiële ongewenste gebruik dat mensen hiervan kunnen maken. Met name bij jeugdleden volstaat vaak een voornaam op bijvoorbeeld een teampagina. Zorg er daarnaast voor dat je goed afspreekt en regelt wie er bij de gegevens uit de ledenadministratie kan. Meld nieuwe zaken Mocht je binnen jouw club ook een dergelijk signaal krijgen van een ongewenste beller, meld dit dan zowel bij de politie in je woonplaats als bij de vertrouwenscontactpersoon van de Nevobo: Janine Pleizier via janine.pleizier@nevobo.nl of 06-46317335. Zij is tevens beschikbaar om mee te denken over preventieve maatregelen, dan wel te nemen stappen wanneer er iets voorgevallen is.
18-12-2019
Kampioenen! - Afgelopen weekend zijn 3 DOS teams kampioen in de 1e helft van de NeVoBo volleybal competitie geworden. Het jongens B team was op papier al kampioen maar moest zaterdagmorgen in Ut Sporthuus nog een laatste wedstrijd spelen. Dit team speelt al een aantal jaren met elkaar maar het was ze nog nooit gelukt om kampioen te worden. Cees Roelofsen, de trainer, en de ouders waren dan ook super trots. In Barneveld werd eerst het meisjes DOS 3 mini team kampioen in niveau 4. Dit team speelt ook al een aantal jaren samen en dat resulteerde nu in eindigen als kampioen. Super trotse trainer en ouders! Als laatste werd jongens DOS 2 mini team kampioen in niveau 5. Dit team is al 3x kampioen geworden en sommige ouders hebben al een bekerkast thuis gemaakt. Het was een geweldige morgen voor DOS en we hopen dat de 2e helft net zo succesvol zal worden! Foto Jongens B; Boven van links naar rechts; Henrick Kieft, George Evers, Sam vd Hoorn, trainer Cees Roelofsen, Marnick Jansen Zittend; Ike Kraaij, Lars vd Cleef, Scott Kraaij, Esmee vd Brandhof en Sem Boekenoogen. Foto Meisjes CMV DOS 3 Floortje Hoogenraad, Tara Leppers, Vera Kelderman, Joleen Drost, Anouk v Veldhuisen, Jedidja Dijs en Jinske Pater Foto Jongens CMV DOS 2 Job vd Hoorn, Rik Stroomberg, Nathan Willemsen, Jurn vd Vliert Zittend; Friso Berends, Ruben Willemsen en Thijmen vd Broek
18-12-2019
#DOESLIEF in het volleybalveld! - Hoewel begin dit jaar nog uit onderzoek bleek dat volleybal de sportiefste teamsport van ons land is, krijgen de Nevobo kantoren de laatste maanden een stijgend aantal meldingen van onsportief gedrag vanaf de Nederlandse volleybalvelden. Help jij om volleybal weer de sportiefste teamsport te maken door je aan de fairplay regels te houden? DOESLIEF in het volleybalveld! samenstaanwesterk Voor meer informatie over de publicatie vanuit de NeVoBo: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2019/11/21/doeslief-in-het-volleybalveld?userID=a7c9f14f06&listID=027f208740&utmsource=Verenigingsnieuwsbrief+regio+Oost&utmcampaign=60cb64327a-EMAILCAMPAIGN201912111045COPY01&utmmedium=email&utmterm=0_027f208740-60cb64327a-253787777
16-12-2019
Wedstrijdverslag DOS D1 - AETOS D6 - Wedstrijdverslag DOS Dames 1 vs AETOS Dames 6 Afgelopen zaterdag mochten we om 13:00 volleyballen tegen ATEOS dames 6. We wilden knallend het jaar uitgaan! We begonnen met veel zin aan de laatste wedstrijd van het jaar. We begonnen sterk in de 1e set. We speelden ons eigen spelletje en hadden plezier in het spel en met elkaar. Iedereen zat goed in het spel en punt naar punt werd gemaakt. Hierdoor kwamen we al snel op een voorsprong. De dames uit Arnhem lieten zich echter niet kennen! Ze kwamen even terug maar uiteindelijk waren de dames uit Lunteren toch het sterkst. We wonnen de 1e set met 25-14. De 2e set verliep iets moeilijker. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en punt om punt gingen we naar het einde van de set. AETOS liet zien dat ze ook zeker een balletje konden slaan en zo werd onze verdediging getest. Na een tijdje kregen we door hoe ze sloegen en zorgden we ervoor dat we steeds een stapje voor liepen. Het einde van de set werd heel spannend maar uiteindelijk ging de winst toch naar DOS met 28-26. De 3e set, en nu vasthouden! Deze set was een replica van de 1e. De dames uit Lunteren kwamen al snel op een voorsprong die voor AETOS lastig was om in te halen. Toch kwamen ze op het eind nog dichtbij maar het was niet genoeg. De winst ging weer naar DOS met 25-18. WINST! Maar de laatste punt moest ook mee naar Lunteren. De 4e set werd nog erg spannend. De dames uit Arnhem kwamen beter in hun spelletje waar DOS moeite mee kreeg. Op het einde ging het gelijk op maar door rust te bewaren in de passing en slimme balletjes te spelen ging ook de laatste set met 25-23 naar DOS. Een mooie 4-0 winst aan het einde van 2019 brengt ons op de 3e plek in de competitie! We hebben allemaal superveel zin in de tweede helft van het seizoen en kunnen niet wachten op de kraker die ons te wachten staat. Vrijdag 10 januari spelen we namelijk om 21:30 thuis tegen Xanthos dames 1. Een hele belangrijke wedstrijd om ons plekje in de top 3 te behouden. Iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. We zien jullie 10 januari weer!
09-12-2019
Sinterklaas bij de mini's! - Ook bij de jongste teams zijn de Pieten langs geweest, het was weer een gezellig en soms chaotisch feest 🙂. De Pieten hebben gezien hoe ze moeten toetsen en leerden een yell, ook het vangen en gooien konden ze wel. Nu is alles weer opgeruimd en hebben we een cadeautje gehad, de pieten zullen nog wel na moeten weken in bad. Geniet van de foto's en filmpjes op de pagina van DOS, dan gaan wij nog een paar weken trainen op het roepen van LOS !
09-12-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Aetos D4 - Zaterdagavond mochten wij op bezoek bij de koploper: Aetos D4. Helaas moesten wij onze midspeelsters Anne en Estelle missen en ook Liesbeth haakte op het laatste moment af met een blessure. Gelukkig waren Hester Mulder, Demi van de Beek en Esther van den Bosch-Van der Werf bereid om met ons mee te spelen. In de eerste set kwamen wij geen enkel moment in ons spel. Onze passing lag heel matig waardoor we niet onder de druk van Aetos uitkwamen. Met duidelijk cijfers ging de set verloren: 25-8. De eerste set was een harde les voor ons. Desondanks bleven wij vertrouwen houden en vol moed begonnen we aan set twee. We waren scherper, de passing lag veel beter en ook aanvallend konden wij onze kwaliteiten laten zien. Een ijzersterke set van onze kant waarin wij domineerden. Met 21-25 was de set voor ons. Helaas konden wij niet het hoge niveau vast houden. We maakten te veel foutjes en Aetos profiteerde daar goed van. Met 25-16 was de set voor de koploper. In set vier hetzelfde beeld als set drie. De ervaren dames van Aetos wisten de gaatjes bij ons goed te vinden. We geven alles om er een vijfde set uit te slepen, maar wederom stond er 25-16 op het scorebord. Een knap punt op bezoek bij de koploper. En dat was zeker niet gelukt zonder Demi, Esther en Hester. Meiden, bedankt voor het meespelen; jullie zijn echte toppers! En Gea, bedankt voor het coachen. Vrijdagavond mogen we weer in actie komen. Dan thuis tegen Scylla; zien we jullie dan? 321DOS #DOSD2 #eenpuntjemee #Lunteren #Letsgo #paarsevloer #focus #volleybal
07-12-2019
Pepernotentoernooi - Sint zag dat het gezellig was woensdagavond en dat zelfs Ab op het speelveld stond! De C en B jeugd speelden 6x6, dat was een groot succes! Tussendoor wat drinken en natuurlijk pepernoten eten en ook de gezellige muziek was niet vergeten. De winnaars werden ook nog beloond, de foto’s hiervan zullen op de site in het fotoalbum worden getoond. Het pepernotentoernooi was een leuk feest, namens DOS bedankt voor iedereen die is geweest! Groeten Sint en de volleybalpieten!
01-12-2019
Wedstrijdverslag DOS D4 - SSS D10 - Afgekomen vrijdag hadden wij een wedstrijd tegen SSS Barneveld. Hier hadden wij een week geleden ook tegen gespeeld en deze 4-0 gewonnen. Onze Ellie speelde mee met ons en zo was het team helemaal compleet. De 1e set waren we aan elkaar gewaagd, de voorsprong die wij gecreëerd hadden werd goed verdedigd en zij kwamen steeds dichterbij, met 25-20 als eindstand In de tweede set had de tegenstander af en toe een lastige opslag, maar wij kwamen sterker terug en eindigden de set met 25-09 Door een goede opslag van Willeke begonnen we de 3e set met 8-0 voorsprong. Door de goede stabiele ballen van henrieke op spelverdeling konden wij in het gat spelen, die in het centrum zat, oftewel het putje volgens Coach Arno. Een aantal spannende rally' s maar ook deze set wonnen we, met 25-15 De 4e set, nog een keer een goede set. Romee maakte punten door mooie smashballen en zo kwam de 4-0 overwinning steeds dichterbij. Uiteindelijk ook deze set gewonnen met 25-13 Het was een leuke en gezellige wedstrijd met veel enthousiasme. Arno Bos, bedankt voor het coachen
01-12-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Gemini D3 - Vrijdagavond stond de wedstrijd tegen Gemini D3 op het programma. Na twee matige wedstrijden tegen SSS en Aetos was het tijd voor een goed gesprek. Tijdens de training hebben we even bij elkaar gezeten en kon iedereen haar zegje doen. Een eerlijk en goed gesprek, wat we duidelijk even nodig hadden als team. Nu terug naar de wedstrijd. Helaas kon Jeanine er niet bij zijn en moesten we het dus met z'n achten doen. We wisten dat we de underdog waren tegen Gemini D3, de nummer drie van de ranglijst. Tijdens het inslaan bleek ook dat de dames uit Elst een aardig balletje konden slaan. Toch begonnen we vol vertrouwen en geloof aan set één. Het bleek een gelijkopgaande strijd te zijn. Maartje begon goed aan de wedstrijd. Met enkele slimme prikballetjes en ouderwetse knallers pakte ze enkele belangrijke punten voor ons. Isa speelde uitstekend op de diagonaal. Ze nam de set-ups perfect over en ook aanvallend had ze een belangrijke bijdrage. Iedere wedstrijd blijkt dat Estelle precies weet hoe ze een tegenstander pijn kan doen. Met haar goedgeplaatste prikballen scoort ze veel punten, dat was ook tegen Gemini het geval. Het bleef spannend tot het einde, maar met 26-24 trokken wij aan het langste eind. We wilden het goede spel vasthouden in set twee, maar helaas begonnen we matig. Er slopen wat slordigheden in ons spel. De scherpte was net iets minder, waardoor Gemini een voorsprong kon pakken. We kwamen nog met een goede comeback, maar helaas lukte het ons niet meer om Gemini van setwinst af te houden: 21-25. In set drie worstelden we met onze vorm. We kwamen niet lekker in ons spel door de aanvalsdruk van Gemini. We kwamen net telkens een stapje te laat. Ook deze set ging verloren met 17-25. We wisten wat ons te doen stond in set vier: alles geven om er een vijfde set uit te slepen. De focus was er direct in de set. Anne was op dreef, en met name haar service zorgde voor veel problemen bij de bezoekers uit Elst. Libero Britt werd keer op keer getest, maar op de harde aanvallen van Gemini had ze telkens een antwoord. Het was een zware wedstrijd voor onze benjamin, maar ze kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Met 25-22 pakten we set vier. De beslissende vijfde set. En we hadden er vertrouwen in dat we zomaar voor een stunt konden zorgen. Mede doordat we konden rekenen op de steun van het publiek. We begonnen goed aan de set en pakten direct een kleine voorsprong. Liesbeth speelde een prima pot. Aanvallend sloeg ze punt na punt binnen en ook verdedigend was ze er goed bij. En wat zijn we blij dat Thera weer terug is. Ze speelde alsof ze niet is weggeweest. Een uitstekende service, prachtige aanvallen en een sterke blokkering. Dankzij onze strijdlust was ook set vijf een prooi voor ons. Een prachtige 3-2 overwinning op een goede tegenstander. Een echte teamprestatie waar we voor iedere punt hebben geknokt. We mogen trots zijn op dit resultaat, een mooi verjaardagscadeau voor Britt die eindelijk 18 jaar is. En nu zorgen dat we dit goede gevoel vast houden richting de volgende wedstrijd. Dat is zaterdag tegen Aetos D4, een team dat bovenin meedraait. 321DOSD2 #strijd #DOS #focus #letsgo
30-11-2019
Wedstrijdverslag DOS D1 - WaHo D4 - Vrijdag speelden wij onze 8e wedstrijd tegen WaHo Ds4. Om het gat tussen te koplopers te dichten moesten we hier de volle 5 punten pakken. De eerste set begonnen we sterk, “eigen spelletje spelen, laat WaHo niet in hun spel komen” kregen we als opdracht mee het veld in. Veel slordige fouten van de tegenstander en sterke aanvallen van onze kant was eerste set al snel binnen met 25-8. Nog met de feestelijke stemmig van de vorige set begonnen we ook in de 2e set sterk. We maakten nu zelf wel meer foutjes waardoor de dames van WaHo meer ruimte kregen om in het spel te komen. We wisten de set binnen te slepen met 25-18 maar er moet wel een tandje bij. Met een goed gevoel gingen we de 3e set in, maar dat was van korte duur. Met een goede opslag van WaHo konden we niet lekker in het spel komen en maakten de ene fout na de andere. Tijd voor een time-out. Het doel was duidelijk, met z’n allen vechten. De voorsprong van WaHo werd steeds kleiner en het lukte ons om de set alsnog te winnen met 25-22. En nu die laatste set winnen, nog even alles geven. We begonnen weer erg sterk, wij bepaalden het tempo en de dames van WaHo hadden het daar moeilijk mee. Wederom maakten ze veel slordige fouten waardoor wij al snel ver voor stonden. Uiteindelijk was ook de 4e set voor ons met 25-15. Door dit resultaat hebben we 31 punten uit 8 wedstrijden en daarmee is het gat met de koplopers zo goed als gedicht. Zaterdag a.s. staan wij om 16.30 uur tegenover de nummer 8: Invicta DS1 in Wageningen.
29-11-2019
Oliebollentoernooi 2x2 2019 - Het DOS oliebollentoernooi komt er ook weer aan! Geef je snel op!
26-11-2019
Pepernotentoernooi - Woensdag 4 december wordt het pepernotentoernooi georganiseerd voor onze jeugd van de B en C, super leuk! Doen jullie mee??
21-11-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Aetos D5 - Donderdag hadden we een thuiswedstrijd tegen Aetos D5. Na de matige wedstrijd tegen SSS wilden we graag wat recht zetten. Helaas is dat niet gelukt. We speelden een slordige wedstrijd, waar we alleen in de tweede set dichtbij setwinst kwamen. We kunnen oprecht van een slechte week spreken met tweemaal een 4-0 nederlaag. Een dipje waar we snel uit moeten komen. Met zes wedstrijden gespeeld, is er nog altijd niets aan de hand. We moeten leren van deze twee matige wedstrijden, keihard trainen aan onze verbeterpunten en weer alles geven in de volgende wedstrijd. Dat is vrijdag 29 november als Gemini D3 op bezoek komt. Hopelijk lukt het ons dan om wat puntjes bij elkaar te sprokkelen met strijdlust, goed volleybal en vooral weer plezier in het spelletje. Met hopelijk het steun van het publiek, wat wij op dit moment keihard nodig hebben. 321DOS #DOSD2 #nieuwewedstrijdnieuwekansen #vechtenvooriederpunt #letsgo #focus
18-11-2019
Nieuwe shirts voor JC1 - JC1 heeft nieuwe wedstrijd shirts gekregen van de sponsor Spelt Tweewielers uit Lunteren. Cees Roelofsen heeft Martin Spelt samen met het team hiervoor hartelijk bedankt met een mooie bos bloemen. Dit team staat momenteel eerste in hun poule en het team doet er alles aan om met behulp van hun trainer Ab in december kampioen van de 1e helft te worden! Duimen dat dit gaat lukken!
16-11-2019
Bericht vanuit Nevobo over CMV spelregelkaarten - CMV spelregelkaarten beschikbaar! Het seizoen is alweer een tijdje aan de gang en er zijn al diverse CMV wedstrijden en toernooien gespeeld. Download nu de nieuwe CMV Spelregelkaarten. Dit seizoen zijn er enkele wijzigingen in de spelregels doorgevoerd, of zijn bepaalde spelregels duidelijker omschreven. De grootste wijzigingen zitten bij de niveaus 1 t/m 3, waar er bij een “fout” de speler niet meer het veld hoeft te verlaten maar de tegenstander direct een punt krijgt. Tevens is er bij alle drie de niveaus de mogelijkheid toegevoegd een bonuspunt te verdienen. Op de overige niveaus zijn een aantal tekstuele aanpassingen gedaan bij de spelregels waardoor er meer verduidelijking is gekomen. Voor de nieuwe spelregels zijn er spelregelkaarten gemaakt die gemakkelijk tijdens bijvoorbeeld de toernooien bij de velden opgehangen kunnen worden. Op deze spelregelkaarten staan per niveau (1 t/m 6) in het kort de regels uitgelegd. Verder wordt er op dit moment gewerkt aan CMV spelregelboekjes voor de CMV teams. Zodra de boekjes klaar zijn zullen we de verenigingen hierover informeren. De boekjes zullen vanuit de Nevobo in gedrukte vorm aangeboden worden, inclusief insteekhoesjes voor de spelerskaarten. De spelregelkaarten zijn alleen via de site te downloaden. Links naar: CMV spelregels: https://www.nevobo.nl/cms/download/5481/CMV%20spelregels%202019-2021.pdf spelregelkaarten: https://www.nevobo.nl/cms/download/5813/Spelregelkaart%20A4%20%5B2019%5D.pdf meer informatie over CMV: https://www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/cmv-competitie/
14-11-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - SSS D5 - Vorige week donderdag speelden we een uitwedstrijd tegen SSS. Een wedstrijd om heel snel te vergeten. We kregen totaal geen grip op de service van de SSS-dames waardoor we de hele wedstrijd onder druk stonden. Een complete off-day was het, wat resulteerde in een 4-0 nederlaag. Snel de focus op onze volgende wedstrijd: donderdagavond thuis tegen Aetos. We hebben de punten hard nodig en hopen dan ook op de steun van het publiek. En we zijn heel erg blij dat Thera Visser er dan ook weer bij is. We zullen alles geven om zoveel mogelijk punten te pakken. Zien we jullie morgenavond om half negen in Ut Sporthuus 😉? 321DOSD2 #DOS #Lunteren #LetsGo #Focus #Teamspirit
09-11-2019
Wedstrijdverslag DOS D1 - TiVoC D2 - Afgelopen vrijdag speelden we om 19:30 tegen TiVoC dames 2. Met veel enthousiasme betraden we het veld. We begonnen goed in de 1e set! De verdediging was sterk waardoor het spel lekker liep. Maar de dames uit Tiel lieten niet van zich afweten. Door de harde servicedruk kwam TiVoC weer helemaal bij waardoor we punt om punt naar het einde van de set speelden. Uiteindelijk kwamen we weer in ons spel en wonnen we de set met 25-17. De 2e set verliep al beter dan de 1e! DOS hield de touwtjes in handen waardoor de dames uit Tiel niet goed in het spel konden komen. Als snel kwam DOS op een voorsprong wat voor TiVoC erg lastig was om in te halen. Ook de 2e set ging naar DOS met 25-12. 2-0 voor, en nu de laatste twee setjes ook pakken! Zo gezegd zo gedaan en de dames uit Lunteren begonnen met plezier aan de 3e set. We begonnen sterk! Door de servicedruk aan de kant van DOS kwam TiVoC al snel op een achterstand die lastig was om in te halen. Een groot feestje bij DOS en de set werd binnengehaald met 25-11. Gewonnen! Maar de 5e punten moeten allemaal bij Lunteren blijven. Met de aanmoedigingen van het publiek en het feestje in het veld begonnen we aan de 4e set. De dames van TiVoC lieten zich niet zomaar kennen. Een paar harde ballen werden geslagen waar DOS wel even van wakker werd geschud. Maar de dames uit Lunteren herpakten zich goed wat al snel resulteerde in een grote voorsprong. Ook de laatste set werd met 25-13 gewonnen! Een leuke wedstrijd met 4-0 winst!! Ilona bedankt voor het meespelen! Aanstaande zaterdag spelen we om 16:00 tegen Gemini dames 4 in Elst. Wij kijken ernaar uit, wie zien wij daar?
06-11-2019
Glow in the dark toernooi VCV - Glow in the dark toernooi Zaterdag 21 december organiseert VCV in Sporthal West te Veenendaal een “Glow in the dark” Toernooi voor iedereen die het leuk vindt om een keer in het donker te volleyballen. Dus zowel recreanten, competitiespelers, vrienden, familie, straten, bedrijven en iedereen die het leuk vindt om een potje te volleyballen kunnen zich inschrijven voor dit leuke toernooi. Tijdens de avond zal muziek gedraaid worden, maar dit zal op een zacht volume zijn. Indien hier hinder van wordt ondervonden, zal hier rekening mee worden gehouden. Voor wie en hoe laat? Kinderen van 6 t/m 11 jaar CMV/D (gemengde teams toegestaan) (Aanvang 10.00-12.00 uur, inschrijfgeld is € 5,- per team) Jeugd van 12 t/m 16 jaar B/C (gemengde teams toegestaan) Aanvang 14.00-17.00 uur, inschrijfgeld is € 20,- per team Senioren en recreanten 16+ (beginner, gemiddeld en gevorderd niveau) Aanvang 18.00-22.00 uur, inschrijfgeld is € 30,- per team Bij beginners en gemiddeld niveau worden gemengde teams toegestaan, gevorderd niveau is voor competitie spelende senioren. Extra prijs Zowel bij de jeugd, senioren als recreanten is er voor het meest origineel geklede team een extra prijs te winnen. De organisatie is erg benieuwd naar jullie creaties. Om jullie te helpen je nog ludieker en uitbundiger te presenteren, is er in de hal de mogelijkheid om je te laten schminken met speciale lichtgevende schmink. Voor meer informatie: www.vcv.nu/glowtoernooi Schrijf je snel in want vol is vol!
06-11-2019
Bericht vanuit Nevobo over Volleybalmasterz - Beste verenigingen Er komen bij ons regelmatig meldingen binnen van personen binnen de vereniging die de Instaptoets/ spelregeltoets ( volleybalmasterz) hebben gedaan niet geregistreerd staan op nevobo.nl of er komt een mail binnen bij de vereniging van melding scheidsrechter zonder licentie terwijl deze persoon wel de toets heeft gemaakt en daar ook bewijs van heeft. Wij willen graag aangeven als er binnen de vereniging een persoon deze toets gaat maken op volleybalmasterz.nl te beginnen met het invullen van het relatienummer Op deze wijze staat bij jullie als bij ons de registratie correct en voorkomen we overbodige mailwisseling Dank jullie wel !!!!
03-11-2019
Wedstrijdverslag Set Up DS2 - DOS DS1 - Zaterdag 2 november stond de wedstrijd Set Up ’69 DS2 tegen DOS DS1 op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de nummer 1 in de poule. De dames van DOS gingen vol goede moed van start en begonnen de wedstrijd sterk. Door een goed blok en harde aanvallen van beide kanten gingen we gelijk op. Aan het eind van de set werden er wat meer foutjes gemaakt en liep de verdediging niet goed meer. We hebben gevochten tot de laatste punt maar het was helaas net niet genoeg. We verloren de set met 25-23. De tweede set moest er een tandje bij. We waren zeker niet kansloos maar we moesten iets harder vechten. De dames van Set Up zaten goed in hun spel en legden het tempo hoog. DOS had het moeilijk met de harde aanvallen van de tegenpartij en kwam daardoor niet lekker in het ritme. De set werd uit handen gegeven met 25-15. De derde set moesten we winnen om de winst nog uit deze wedstrijd te slepen. We begonnen weer sterk aan de set met een goede opslagdruk wisten we veel punten binnen te slepen. De dames van Set Up wisten zich wel goed staande te houden en vochten goed terug. Doordat Dos aan het einde van de set toch weer punten weggaf konden we de set niet verzekeren en ging de winst naar Set Up met 25-19. Om toch nog 1 punt over te houden aan deze wedstrijd moesten en zouden we de laatste set van deze wedstrijd winnen. Door het slordige spel van Set Up kon DOS goed bij blijven. De dames van DOS kwamen beter in hun spel en maakten het de dames uit Scherpenzeel erg lastig. Het was tot de laatste punt erg spannend maar uiteindelijk kon DOS de set binnenslepen met 20-25. Het was een mooie wedstrijd waarbij de winst helaas in Scherpenzeel bleef. Gelukkig nog wel 1 punt mee kunnen nemen naar Lunteren wat ons naar de 5e plek brengt met 17 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week vrijdag spelen we in Lunteren om 19.30 uur tegen TiVoC DS2. Dan gaan we weer vechten om 5 punten in Lunteren te houden!
02-11-2019
Wedstrijdverslag DOS D1 - Set Up '69 D2 - Zaterdag 2 november stond de wedstrijd Set Up ’69 DS2 tegen DOS DS1 op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen de nummer 1 in de poule. De dames van DOS gingen vol goede moed van start en begonnen de wedstrijd sterk. Door een goed blok en harde aanvallen van beide kanten gingen we gelijk op. Aan het eind van de set werden er wat meer foutjes gemaakt en liep de verdediging niet goed meer. We hebben gevochten tot de laatste punt maar het was helaas net niet genoeg. We verloren de set met 25-23. De tweede set moest er een tandje bij. We waren zeker niet kansloos maar we moesten iets harder vechten. De dames van Set Up zaten goed in hun spel en legden het tempo hoog. DOS had het moeilijk met de harde aanvallen van de tegenpartij en kwam daardoor niet lekker in het ritme. De set werd uit handen gegeven met 25-15. De derde set moesten we winnen om de winst nog uit deze wedstrijd te slepen. We begonnen weer sterk aan de set met een goede opslagdruk wisten we veel punten binnen te slepen. De dames van Set Up wisten zich wel goed staande te houden en vochten goed terug. Doordat Dos aan het einde van de set toch weer punten weggaf konden we de set niet verzekeren en ging de winst naar Set Up met 25-19. Om toch nog 1 punt over te houden aan deze wedstrijd moesten en zouden we de laatste set van deze wedstrijd winnen. Door het slordige spel van Set Up kon DOS goed bij blijven. De dames van DOS kwamen beter in hun spel en maakten het de dames uit Scherpenzeel erg lastig. Het was tot de laatste punt erg spannend maar uiteindelijk kon DOS de set binnenslepen met 20-25. Het was een mooie wedstrijd waarbij de winst helaas in Scherpenzeel bleef. Gelukkig nog wel 1 punt mee kunnen nemen naar Lunteren wat ons naar de 5e plek brengt met 17 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week vrijdag spelen we in Lunteren om 19.30 uur tegen TiVoC DS2. Dan gaan we weer vechten om 5 punten in Lunteren te houden!
02-11-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Toesj D1 - Na een paar weken geen wedstrijden, mochten wij gisteren eindelijk weer eens onze rode wedstrijdshirtjes aan. Helaas misten wij wel veel speelsters. Thera Visser, Estelle Kieft, Britt van Dijk en Isa Hazeleger waren allemaal afwezig, dus waren we maar met vijf speelsters. Even vreesden we ook dat we met z'n vijven naar Heteren moesten gaan om puntenaftrek te voorkomen, maar gelukkig was daar Esther van den Bosch. Doordat Sylvia van Roekel meedeed met D4 heeft Esther haar eigen wedstrijd gemist om als zesde speelster met ons mee te gaan. Ontzettend bedankt Esther, en natuurlijk D4 en Sylvia! Zonder jullie hulp was het een kansloze missie geworden in Heteren. We wisten van te voren dat het een zware pot ging worden. De eerste set ging gelijk op. De blokkering stond goed, we hadden een goede servicedruk en de passing lag redelijk. Toch misten we wat scherpte op de belangrijke punten waardoor de set met 25-22 verloren ging. Ondanks het setverlies, kregen we er wel vertrouwen in dat er zeker wat te halen viel tegem Toesj. We begonnen vol goede moed aan set twee. Helaas kwamen we direct op een ruime achterstand na een goede servicebeurt van Toesj. Die achterstand konden we niet meer goedmaken: 25-17. Een nieuwe set, met nieuwe kansen En we begonnen sterk aan set drie. Direct hadden we een kleine voorsprong te pakken. We bleven de gehele set gefocust en knokten voor elk punt. Er zaten lange en slopende rally's tussen, en dat koste ons veel energie. Maar dat was gelukkig niet voor niets. Met 22-25 pakten we een verdiende set. In de vierde set sloeg de vermoeidheid toe. We gaven alles om er toch een vijfde set uit te slepen, maar we konden niet dezelfde energie brengen als in set drie. Met 25-16 ging de set en de winst naar Toesj. We hebben met z'n zessen alles gegeven in Heteren. En gelukkig hebben we een set gepakt!! Dat was zeker niet gelukt zonder Esther. Zij heeft een fantastische pot gespeeld en we hopen dat we dit seizoen vaker op haar hulp kunnen rekenen! Onze volgende wedstrijd is donderdag 14 november tegen SSS. 321DOS #DOS #Lunteren #EstherBedankt #PuntjeGepakt #AllesGegeven #Trots #LeegGespeeld #LetsGo
23-10-2019
Rabo Clubsupport geeft DOS een heel mooi bedrag - Dankzij de Rabo Clubsupport mogen we een mooi bedrag ontvangen, namelijk: € 740,63! Met dit bedrag kunnen we zeker een aantal van onze opgegeven doelen bewerkstelligen! Ons doelen zijn: - Blokbord voor de trainingen. - Trainingsattributen voor mini's en jeugd; o.a. oefenladder. - Ook willen we graag blijven investeren in trainerscursussen.
22-10-2019
Wedstrijdverslag DOS DS1 - SSS DS6 - Wedstrijdverslag DOS DS1 - SSS DS6 Afgelopen vrijdag speelden wij onze 3e competitiewedstrijd tegen de dames uit Barneveld. We begonnen rommelig aan de wedstrijd, maakte veel rommelige foutjes en waren niet alert. Op gegeven moment kwamen we meer in ons spel en dat was ook te zien op het scorebord. We liepen ver uit en wonnen de set met 25-14. De tweede set begonnen we hetzelfde, we gingen voor een lange tijd gelijk op met de dames van SSS. Maar ook in deze set konden we halverwege het tempo opvoeren en daar had SSS moeite mee. Met 25-17 wonnen we ook de 2e set. Nu de derde set nog pakken en de winst is binnen. Maar dat was geen gemakkelijke klus. De dames van SSS kwamen beter in hun spel en daardoor waren wij de controle kwijt. Gelukkig konden we ons toch nog oprijd herpakken en wonnen we ook de 3e set met 25-21. De winst was binnen, maar we wilden toch wel de 5 punten in Lunteren houden. Na een ijzersterk begin kon SSS niet in de wedstrijd komen. De set werd dan ook snel beslist met 25-10. Met deze 5 punten staan wij met een totaal van 14 punten uit 3 wedstrijden op nummer 2! A.s vrijdag spelen wij thuis om 20:30 uur tegen Set Up ’69 DS3.
18-10-2019
Eindejaarsactie 2019! - Het is weer tijd voor de eindejaarsverkoop van DOS! Heerlijke rookworsten of gevulde speculaas voor een _klein _prijsje! Rookworst fijn gemalen; €3,50 per stuk en 4 voor €12,- Gevulde amandel speculaas; €3,50 per stuk en 3 voor €10,- Alle leden hebben een bestelformulier gekregen (en voor de leden die niet genoeg hebben aan 1 lijst; het formulier staat op de website bij downloads; print er zoveel uit als je wilt!). Heeft u nog geen bestelling gedaan? Dat kan nog tot uiterlijk 12 november. Op vrijdag 22 november worden de bestellingen door de leden van DOS tussen 17:00 en 19:00 opgehaald bij Ut Sporthuus. Help jij/helpt u ons weer mee om van deze actie een succes te maken?
12-10-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Waho D3 - Vrijdag mochten we spelen in De Bongerd, de sporthal waar we vorig seizoen slechte herinneringen aan over hielden. Helaas moesten we het ook tegen WaHo nog altijd zonder Thera doen. Ze geniet nog heerlijk in Malta. En ook Estelle Kieft kon er niet bij zijn in Wageningen. Gelukkig was daar Hester Mulder die gezellig mee kwam naar Wageningen en een puike pot volleybal speelde. Bij het inspelen werd al direct duidelijk: WaHo D3 heeft een sterk team, dat kon weleens een zware avond worden. In de eerste set konden we goed bijblijven. De passing lag goed waardoor we redelijk in ons spel zaten. Eén sterke servicebeurt van Waho zorgde er echter voor dat de thuisploeg wat punten wegliep en helaas konden we dat gat niet meer dichten: 25-20. We hadden een moeizame start in set twee. WaHo hield ons onder druk met goede opslagen waardoor we moeite hadden om aanvallend onze stempel op de wedstrijd te drukken. Ook maakten we zelf wat slordige fouten, met name in de service. WaHo liep al snel uit naar een voorsprong. We gaven de set niet zomaar gewonnen en we zetten nog een goede eindsprint in, maar deze kwam net iets te later. Wederom dezelfde cijfers op het scorebord: 25-20. Ook in set drie bleven wij voor ieder punt knokken. Het tempo lag hoog, maar wij bleven goed aanhaken. De blokkering stond goed, de passing lag prima en er kon gevarieerd gespeeld worden. Toch was ook in set drie WaHo net iets beter dan wij. Met 25-18 moesten we ook deze set aan de volleybalvereniging uit Wageningen laten. We hadden drie sets goed gespeeld, maar stonden na al dat harde werken nog altijd met lege handen. De missie van set vier was duidelijk: toch een puntje, dat we ook verdienden, mee nemen naar Lunteren. We kwamen sterk uit de startblokken met direct een 6-0 voorsprong. Het was een zware wedstrijd geweest, maar in set vier gaven we nog één keer alles om die voorsprong vast te houden. En dat lukte!! Met 19-25 namen we toch een verdiend puntje mee. Ondanks de nederlaag kunnen we terugkijken op een prima wedstrijd, zeker onze beste wedstrijd van dit seizoen. We bleven knokken voor ieder punt, de passing lag goed, de organisatie stond beter en ook maakten we de nodige punten met onze blokkering. Als team hebben we die vierde set binnen gesleept. We hebben stappen vooruit gezet en nu is het aan ons om deze stijgende lijn vast te houden. Hester, dank je wel dat je mee speelde. Met je 'superman-reactie', prachtige opslagen en snelle midaanvallen was je van grote waarde voor ons. Ook in Wageningen zat er publiek voor ons op de tribune. Wederom dank daarvoor!! In de maand oktober staan er geen wedstrijden meer voor ons op het programma. Dus complete focus op de trainingen en werken aan onze verbeterpuntjes. 321DOS #Letsgo #DOS #Lunteren #teamwork
12-10-2019
Wedstrijdverslag DOS D1 - TweeVV D3 - Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste uitwedstrijd. Dit keer tegen de dames van TweeVV in Ede. We hadden er allemaal superveel zin in en na lang inspelen begonnen we met vol goede moed aan de 1e set. De dames van TweeVV hadden er blijkbaar net zoveel zin in want na een paar minuten stond DOS al op een achterstand. Dit kwam door slordige foutjes van eigen kant. Na een goede timeout van de coach kwamen we terug en begonnen we beter in het spelletje te komen! Helaas was het net niet genoeg en verloren we de 1e set met 22-25. Tweede set, nieuwe ronde nieuwe kansen zoals we altijd zeggen! Zo gezegd zo gedaan. We begonnen de set ijzer ijzer ijzer sterk, wat resulteerde in een voorsprong van 8-0. Een groot feest aan de kant van DOS toen er een timeout werd aangevraagd bij TweeVV. Maar de set was nog lang niet voorbij! Na de timeout moesten we doorpakken, en dat ging goed! De pass werd gebracht waardoor de aanval ook beter liep. Door veel variatie aan de kant van DOS kregen de dames van TweeVV geen grip op ons. Set 2 resulteerde in winst met 25-11. Dus we kunnen het wel! 1-1, en nu doorpakken. TweeVV dames 3 gaf zich niet zomaar gewonnen, deze set ging ook zeker niet vanzelf. DOS DS1 viel weer een beetje terug in de mentaliteit van de 1e set, maar en of we deze set niet wilden weggeven! Er werd van beiden kanten gestreden om die 2-1. Na de spannende laatste 5 punten ging de winst uiteindelijk toch naar de dames van DOS met 27-25. Het stond 2-1, maar we wilden de 4 punten mee naar huis nemen! We begonnen sterk aan de set en het feestje ging door. Punt na punt werd gemaakt en alles liep lekker. Midden in de set kwam TweeVV nog even bij maar dit was niet genoeg! Met volle overtuiging en plezier in zowel het veld als vanaf de bank wonnen we ook de laatste set met 25-18! Een mooie 3-1 winst en weer 4 punten meer op de ranglijst! Twee wedstrijden gehad met een puntenaantal van 9 wat ons brengt op een mooie 4e plek. Volgende week spelen we thuis om 19:30 tegen SSS DS6, op naar die 1e plek!!
10-10-2019
Regels omtrent horizontaal meespelen - Met ingang van het seizoen 2019-2020 heeft de NeVoBo een nieuwe omschrijving gemaakt van de invalregels en ook zijn de regels omtrent het horizontaal meespelen aangepast. Horizontaal meespelen is het meespelen met een team op hetzelfde niveau/klasse als het team waarin je bent ingedeeld. Hierbij maakt het niet uit welke teamnummers de betreffende teams hebben. Horizontaal meespelen wordt niet gezien als invallen en je kunt je daar dus ook niet mee vast spelen in een ander team. Per wedstrijd mogen er maximaal 3 spelers via het horizontaal meespelen meedoen, de overige spelers moeten reglementaire spelers zijn of invallers uit een lager team. De horizontale meespelers mogen bij elke wedstrijd andere spelers zijn. De controle hierop vindt achteraf plaats, net als de speelgerechtigdheid van spelers.
10-10-2019
Scheidsrechterscursussen - Inmiddels is er meer bekend over de scheidsrechterscursussen: Op vrijdag 1 november wordt er een 'gewone' cursus gegeven; in deze cursus wordt de basis van het fluiten uitgelegd en is er ruimte om te oefenen in spelvorm. Na deze cursus kan er gefloten worden tot en met de eerste klasse. Op vrijdag 15 november wordt er een 'cursus verenigingsexpert' gegeven samen met een gewone cursus. Beide avonden zijn van 20:00 tot 23:00, per avond is er ruimte voor maximaal 14 deelnemers. Er ligt ook de vraag of er in onze vereniging iemand is die de rol van verenigingsexpert op zich wil nemen. Mocht je interesse hebben in (1 van) de cursus(sen) of belangstelling hebben voor de rol van verenigingsexpert, neem dan contact op met Jouke Otse.
05-10-2019
Wedstrijdverslag DOS D1 - AETOS D7 - De kop is eraf! Afgelopen vrijdag speelden we onze eerste competitiewedstrijd tegen AETOS 7. We begonnen zwak aan de wedstrijd. We maakten veel slordige foutjes terwijl de dames van AETOS al lekker in hun spel zaten. Na een vroege time-out in de eerste set konden we ons snel herpakken. We haalden de achterstand in en gingen gelijk op met de dames van AETOS. Het bleef tot het einde van de set spannend maar door druk te zetten wisten we de punt binnen te slepen met 25-21. 1-0 dus, en nu doorpakken. Zo gezegd zo gedaan. We begonnen sterk aan de set en door onze goede opslagdruk en mooie aanvallen was de set al snel beslist met 25-15. 2-0, nog 1 set nodig voor de overwinning. Na een moeizaam begin stonden we tot ver in de set met enkele punten achter. Maar we moesten en zouden deze set winnen. Gelukkig konden we de achterstand weer inhalen en gingen we richting de 25. Tot de laatste punt alles gegeven en dat resulteerde in winst: 25-22. 3-0, maar dat was niet genoeg. We wilden de 5 punten bij DOS houden. We begonnen sterk aan de set, puntje voor puntje liepen we verder uit. Toen de dames van AETOS terug vochten om toch nog 1 punt uit de wedstrijd te slepen ging het bij DOS niet meer vanzelf. We gingen gelijk op richting het einde van de set. Na keihard knokken en de laatste energie te geven wisten we ook deze set te winnen met 25-21. Een mooi begin van de competitie met een winst van 4-0. En heerlijke wedstrijd met een mooi resultaat. Liesbeth bedankt voor het meedoen! Volgende week zaterdag spelen wij onze tweede wedstrijd in Ede tegen TweeVV D3.
05-10-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Renswouw D3 - Vrijdagavond mochten wij voor het eerst deze competitie een thuiswedstrijd spelen. De dames van Renswouw D3 kwamen op bezoek. Thera geniet nog altijd volop in Malta (we missen je, meis!) en ook Isa Hazeleger kon er helaas niet bij zijn. Gelukkig was Liesbeth, tussen de huwelijksreizen door, wel weer van de partij. En Demi van de Beek was bereid om met ons mee te spelen, en wat zijn we haar daarvoor dankbaar. We begonnen wat onwennig aan de wedstrijd. Direct keken we tegen een 0-4 achterstand aan. Dat was niet de start waar we op hadden gehoopt. Toch lukte het ons, mede dankzij een sterke servicebeurt van Maartje Burgering, om weer aan te haken. We kwamen beter in ons spel en domineerden vervolgens de set. Op buiten was het weer genieten van Liesbeth. Ze sloeg het ene na het andere punt binnen met prachtige aanvallen. En ook Estelle Kieft was in vorm. Met haar bekende prikballetjes in het midden liet ze keer op keer zien waar we Renswouw pijn konden doen. En ook met haar service bezorgde ze ons de nodige punten. Met 25-14 pakten we de set vol overtuiging. Helaas bleek, evenals een week eerder tegen Set Up, dat we het hoge niveau niet konden vast houden. In set twee hadden we geen antwoord op de servicedruk van Renswouw. We waren slordig in de passing, maakten te veel schoonheidsfoutjes en de bezoekers pakten terecht de tweede set met 18-25. We moesten ons herpakken. In set drie begon het weer te lopen aan onze kant. De opslag van Jeanine van de Top wordt steeds meer een wapen en ook verdedigend plukte ze ballen van de grond en hield ze ons knap in de rally. En wederom verdient onze libero Britt van Dijk een groot compliment. Elke wedstrijd blijkt ze van onschatbare waarde voor D2 met perfecte passjes en verdedigende acties. Van haar passing wordt iedere spelverdeler vrolijk. En van die goede passing, profiteerden de aanvallers. Zoals Anne van Riessen die op de mid haar puntjes mee pakten en zo haar aandeel had. En ook Maartje sloeg enkele ballen heerlijk binnen. Met 25-14 kwamen we een stap dichterbij de winst. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toch maakten we in set vier dezelfde fout als in set twee. We kwamen matig uit de startblokken. We waren simpelweg niet scherp genoeg en daarvan profiteerde Renswouw gretig. De schrik zat er even in toen we tegen een 3-12 achterstand keken... Maar we speelden thuis en dat betekent dat we kunnen rekenen op de steun van ons trouwe publiek. En dat was zeker het geval vrijdag. Die steun hielp ons enorm; we konden mede dankzij de vele aanmoedigingen ons weer terug knokken in de wedstrijd. Maar dat we de set uiteindelijk toch pakten, daarvoor moeten we toch één speelster in het bijzonder voor bedanken: Demi van de Beek en haar knetterharde, weergeloze, fantastische opslag. Haar opslag bleek de sleutel tot de winst in set vier. En natuurlijk ook de slimme zet van onze coach Bernhard Heije door haar telkens voor haar opslag in te wisselen. Demi dreef de dames van Renswouw tot wanhoop met haar service, en ondanks dat de tegenstander alles deed om haar uit de concentratie te halen, bleef ze stoïcijns en lukte het ons om zo met 25-23 de winst te pakken. Ondanks ons wisselvallige spel hebben we de eerste winst in de tweede klasse binnen!! En dat geeft veel vertrouwen voor volgende week, als WaHo wacht. Het publiek, ontzettend bedankt; mooi dat we ook in het nieuwe seizoen op jullie steun kunnen rekenen. En dat hadden we zeker nodig tegen Renswouw! En ook Demi bedankt voor het mee spelen. Je was de gouden wissel in set vier en zonder jou hadden we de 3-1 winst niet gepakt. Op naar WaHo! 321DOS #D2 #eerstewinstbinnen #werkenaandewisselvalligheid #stupid #tweedeklasse #volleybal #Lunteren #gekkenhuis #letsgo
04-10-2019
Week van de scheidsrechter - Morgen start de week van de scheidsrechter. Een week waarin we al die toppers extra kunnen bedanken dat ze bovenop de bok kruipen en zich inzetten om onze wedstrijden in goede banen te leiden! Dus: bedank deze week niet alleen het publiek voor hun komst, maar ook zeker de scheidsrechter. Doen jullie mee?
03-10-2019
Wedstrijdverslag Dames 1-Pauwervoll D1 - Wedstrijdverslag bekerwedstrijd DOS Dames 1 - Pauwervoll Dames 1 Afgelopen dinsdag stond onze eerste wedstrijd op het programma. De bekerwedstrijd tegen Pauwervoll dames 1. Na veel trainen begonnen we met goede moed en gezonde spanning aan de 1e set. We begonnen sterk! De pass en aanval gingen lekker waardoor de puntjes binnenvlogen. Door wat foutjes van de tegenstander en ons feestje in het veld was de set al snel bepaald met 25-18. De eerste punt was binnen! Met veel plezier begonnen we aan de 2e set. De dames van Pauwervoll sloegen 3 keer zo hard terug. We waren de flow kwijt en kregen hem helaas niet meer te pakken. Knokkend voor elke bal om de winst te behalen gingen we naar het einde van de set. Het was helaas niet genoeg en verloren met 13-25. De 3e set, het stond 1-1. Met opgeheven hoofd betraden we het veld, dit was de kant waar we toch maar even het 1e setje gepakt hadden. We begonnen beter dan de 2e set en de punten gingen gelijk op. Door gevarieerd te spelen kregen de dames van Pauwervoll geen hoogte van ons. Door de harde servicedruk verloren we uiteindelijk de set net met 19-25. Na wat slimme aanwijzingen van de coach begonnen we aan de 4e set met de intentie om er een 5 setter van te maken! Pauwervoll dames 1 dacht daar in ieder geval anders over. Bal naar bal werd snoeihard aan de kant van DOS op de grond geslagen. Verdedigend had DOS geen schijn van kans en de aanval kwam niet. Maar de dames van DOS weten niet wat opgeven is! Er werd keihard gewerkt om de ballen van de grond te halen, en dat lukte! We behaalden wat punten maar het was niet genoeg. De laatste set hebben we moeten geven aan Pauwervoll met 13-25. Al met al hebben we met zn allen genoten van deze wedstrijd en zijn we trots op die ene set die we te pakken wisten te krijgen. Wij willen Maartje bedanken voor het meespelen! Jouw aandeel is zeker belangrijk geweest tijdens deze wedstrijd! Aanstaande vrijdag 4 oktober spelen we gezellig verder, maar dit keer is het onze 1e competitiewedstrijd tegen AETOS Dames 7. Uiteraard gaan we voor de winst! Wie zien we vrijdag in de sporthal ?
20-09-2019
Bekerwedstrijd Dames 2 - Gisteravond hebben we onze eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het was onze debuutwedstrijd in de beker. Uit de loting kwam eerste klasser SDS. We wisten op voorhand dus dat we de underdog positie hadden. Tegen SDS misten we Thera Visser. Ze is ivm haar studie een aantal maanden in Malta. Wel was ze er bij met de teambespreking vooraf; leuk om je weer gezien en gesproken te hebben Thera via Facetime. En onze bride-to-be Liesbeth van de Lagemaat was helaas ziek. Gelukkig was multi-inzetbaar talent Demi van de Beek bereid om ons team te versterken tegen SDS. We begonnen wat onwennig aan de eerste set, wellicht wat geïntimideerd door de aanvalspower van de tegenstander. We maakten te veel foutjes, in de verdediging stonden we niet altijd goed en vooral onze opslag liet ons te vaak in de steek. Desondanks hadden we ondanks de 17-25 setverlies het idee dat we mee konden met het tempo en niveau van SDS. Dat bleek ook in de tweede set waar we beter in ons spel kwamen. Maartje Burgering-Bos was weer ouderwets op dreef op de buiten. Met harde knallers, slimme prikballen en ook redde ze ons meerdere keren door op miraculeuze wijze de bal van de grond te halen. Estelle Kieft heerste aan het net. Ze blokte de tegenstander keer op keer af waar SDS moedeloos van werd. En ook had eerste klasse SDS geen antwoord op haar geniale korte prikballetjes, een specialiteit van onze boomlange mid. Jeanine van de Top kende een prima wedstrijd op de diagonaal. Met haar krachtige aanvallen testte ze keer op keer de verdediging van SDS. En ook verdedigend zat ze er goed bij, met als ultieme actie een perfect uitgevoerde 'pancake' 👏! Ondanks dat we een goede set speelden, ging SDS toch met de winst er vandoor: 22-25. Dus moest er in set drie een tandje bij om ditmaal wel de winst binnen te halen. Dankzij een uitstekende opslagserie van Anne van Riessen pakten we een kleine voorsprong. Niet alleen met haar service was Anne belangrijk voor haar team, maar ook aanvallend pikte ze haar puntjes mee. Isa Hazeleger mocht deze set haar kwaliteiten laten zien op de diagonaal. En dat deed ze! Meerdere malen zette ze onze aanvallers aan het werk met een perfecte set-up. En met haar variatie in haar aanval was ze een plaag voor SDS. Onze libero Britt van Dijk kreeg veel ballen op haar afgevuurd. Het was hard werken, maar ze heeft zich prima verweerd tegen al dat aanvalspower. Vaak wist ze het punt voor ons te redden en vele goede aanvallen begonnen bij onze libero. Demi van de Beek deed uitstekend mee. Op buiten bewees ze dat ze op iedere positie ongekende kwaliteiten heeft. Met goede aanvallen, slimme prikballen en natuurlijk haar snoeiharde opslagen. Het lukte ons om het hoge niveau de gehele set vast te houden en met de steun van het publiek haalden we de derde set binnen: 25-22. De scherpte was in het begin van set 4 weg bij ons. SDS profiteerde daar goed van en nam direct een ruime voorsprong. We hadden niet meer de energie om die achterstand weg te werken. Helaas ging de set en daarmee de wedstrijd verloren: 18-25. Ondanks dat we uit de beker liggen, hebben we een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd. We hebben uitstekend partij geboden tegen een eerste klasser en zelfs nog een set gepakt. Ook hebben we genoeg punten voor verbetering gezien, dus daar gaan we hard aan werken om op 28 september klaar te zijn voor onze eerste competitiewedstrijd. Demi, ontzettend bedankt dat je met ons mee hebt gedaan!! En ook het publiek bedankt!! Fijn dat we ook dit seizoen op jullie steun kunnen rekenen. En het getrommel heeft zeker geholpen om toch dat setje binnen te halen. Bedankt daarvoor!!! 321DOS #DOSD2 #Lunteren #debuut #seizoenisbegonnen #zinin #wegaanknallen
18-09-2019
Ledenvergadering - De Algemene Ledenvergadering komt er weer aan! Zie hieronder de gegevens: Datum: 3 oktober 2019 Tijd: 20:00 Locatie: damgebouw 'De Schuifeldam', Bisschopweg 104a Tot dan!
20-08-2019
EK Volleybal Mannen - EK Volleybal Mannen! Van 13 t/m 23 september vindt het EK Volleybal Mannen in Nederland plaats; in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn worden wedstrijden gespeeld. Interesse om erbij te zijn? Koop dan snel je kaartje om de mannen aan te kunnen moedigen tijdens het EK in September! De NeVoBo heeft een leuke verenigingsactie; koop 9 kaartjes en krijg de 10e gratis! Een goede reden om in september met je hele team naar het EK Volleybal Mannen 2019 te komen! De NeVoBo promoot dit EK om jongens (nog) enthousiaster te maken voor het volleyballen door middel van verschillende activiteiten tijdens het EK tijdens de eerste twee EK-dagen. Deze activiteiten worden in/rondom de hallen georganiseerd. Op elke locatie staan er verschillende spellen klaar. De jongens kunnen meedoen aan challenges, verschillende eSports, maar ook aan meerdere volleybalactiviteiten. Talkshow ‘Lange Mannen LIVE’ Op vrijdagavond wordt er door Jasper Diefenbach en Dirk Sparidans een voorbeschouwing gegeven op het EK. De twee ex-internationals jongens inspireren door te vertellen over hun weg naar de top, het leven als topvolleyballer en hun verwachtingen voor het kampioenschap. 2x2 volleybal- en Fortnite toernooi in Rotterdam In Rotterdam kunnen jongens op zondag 15 september meedoen aan een 2x2 volleybal- en Fortnite-toernooi. Het toernooi is voor jongens t/m 15 jaar en wordt gehouden in Topsportcentrum Rotterdam. Iedereen mag meedoen, ook jongens die niet op volleybal zitten! Zie onderstaande link voor aanmelden. SmashBattle4Friends in Amsterdam Op woensdag 18 september van 15.30 tot 18.30 uur vindt het toernooi 'SmashBattle4Friends' plaats in Amsterdam; speciaal voor niet-volleyballende jongens. De teams kunnen worden gevormd door een volleyballende en een niet-volleyballende jongen (t/m 14 jaar). Er zullen ook verschillende challenges zijn en is er de mogelijkheid om een deel van de wedstrijd Oekraïne tegen Estland te kijken. Zie onderstaande link voor aanmelding. Aanmelden volleybal- en Fortnite toernooi Rotterdam https://fd7.formdesk.com/Nevobo/jongens2-2toernooifortniteEK2019?utmsource=Verenigingsnieuwsbrief+regio+Oost&utmcampaign=4cae13ef84-EMAILCAMPAIGN201908010943&utmmedium=email&utmterm=0027f208740-4cae13ef84-253787777 Aanmelden SmashBattle4Friends Amsterdam https://fd7.formdesk.com/Nevobo/Smashbattle4friendsEK2019?utmsource=Verenigingsnieuwsbrief+regio+Oost&utmcampaign=4cae13ef84-EMAILCAMPAIGN201908010943&utmmedium=email&utmterm=0_027f208740-4cae13ef84-253787777
22-07-2019
LOTB 2019 - Inmiddels is Lunteren On The Beach 2019 weer voorbij, maar wat was het een gezellige dag met sportieve strijd tussen de teams. Activiteitencommissie; bedankt voor de organisatie van deze dag! Met de foto’s kunnen we nog even nagenieten van deze editie. Deze worden binnenkort in het fotoalbum op de website geplaatst! Op naar LOTB 2020, zijn jullie er dan weer bij?!
03-07-2019
Vanuit Nevobo: wijziging reglementen & spelregels - Het seizoen 2018-2019 is ten einde. Iedereen is aan het genieten van een welverdiende vakantie, is lekker op het strand aan het ballen of toch al weer druk met de voorbereidingen van het seizoen 2019-2020. Op de informele bondsraad van 23 maart 2019 en bondsraad van 22 juni 2019 zijn de reglementen en aanpassingen van spelregels voorgesteld en goedgekeurd. Onder downloads op onze website is het document te vinden waar alle wijzigingen op een rijtje staan welke gelden voor het seizoen 2019-2020. Zo weten we allemaal weer wat de veranderingen zijn voor het komende seizoen!
03-07-2019
Vanuit Nevobo: spelregels CMV 2019-2020 - Vanuit de Nevobo zijn er herziene spelregels afgegeven voor het Circulatie Mini Volleybal (CMV). Deze zijn te vinden onder downloads op onze website. Alvast een aandachtspuntje: Bij niveau 2 en 3 verlaten de spelers niet meer het veld na een fout. Wel belangrijk om te weten, zodat eventuele misverstanden en irritaties te voorkomen.
03-07-2019
Update website - De website wordt inmiddels weer klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. De nieuwe teamindelingen zijn erop gezet, er ontbreken nog gegevens zoals een aantal trainers/coaches en sponsors, deze volgen zodra er meer bekend is. Bij 'downloads' zijn een aantal nieuwe documenten te vinden: de nieuwe CMV competitie spelregels 2019-2020 wijziging reglementen en spelregels vanuit de Nevobo Houdt de website & facebookpagina in de gaten voor updates!
03-07-2019
BBQ start nieuwe seizoen - De activiteitencommissie organiseert een barbecue voor alle seniorenleden van DOS als start van het nieuwe seizoen! Want, een goed begin is het halve werk, toch!? Dus; geef je op, dan gaan we er met elkaar een gezellig begin van maken! (Bij opgave graag gelijk het geld overmaken, voor het rekeningnummer, zie de verstuurde mail!).
24-06-2019
GEEN beachvolleybal 25-06!! - Deze week GEEN beachvolleybal bij Belmonte! Dit heeft het bestuur vandaag besloten vanwege de aanwezigheid van de eikenprocessierups. Geef het door aan elkaar!
24-05-2019
Afsluiting met jeugd - Woensdag hebben alle jeugdteams met elkaar het seizoen afgesloten! Sportief een uurtje bowlen in de Veluwehal en daarna lekkere hapjes. Zo te zien was het een gezellige avond!
20-05-2019
Mini's DOS 3 gestreden bij de regiokampioenschappen! - Afgelopen zaterdag vonden de CMV regio kampioenschappen plaats, onze mini's van DOS 3 waren hierbij ook aanwezig! De jongens streden ervoor en hebben met elkaar de 3e plek bemachtigd, een hele knappe prestatie! Gefeliciteerd DOS 3!
20-05-2019
Lunteren On The Beach 2019 - Lunteren On The Beach 13 juli 2019! Wil je met de voetjes in het zand & lekker de hele dag volleyballen? Nu is je kans, want het beach volleybal komt er weer aan in Lunteren. Op zaterdag 13 juli organiseert volleybalvereniging DOS een toernooi voor mannen, vrouwen en jeugd vanaf 15 jaar. Wij maken het ontzettend makkelijk voor je. Het enige dat je hoeft te doen is: Vrienden en/of teamgenootjes verzamelen Teamnaam verzinnen Opgeven via activiteiten@dos-lunteren.nl Lunteren On The Beach vindt plaats bij Belmonte aan de Goortsteeg 66 in Lunteren. Schrijf je in vóór maandag 1 juli. We hebben maar beperkte ruimte voor teams. Dus mail naar activiteiten@dos-lunteren.nl en schrijf je snel in, want vol=vol. Ben je enthousiast om lekker te gaan beachen? Hopelijk zien we je aanmelding snel verschijnen en zien we jou op zaterdag 13 juli! Wij hebben er ontzettend veel zin in. Namens de organisatie, Annelie, Hester, Jaco, Ruben, Gerbrand, Janine en Henrieke
20-04-2019
H1 wint van AETOS; KAMPIOEN! - Bericht vanuit H1! De doelstelling voor dit jaar was helder: DOS H1 wil promoveren. H1 is in een knotsgekke competitie terechtgekomen waar iedereen van elkaar kan winnen. Ook kampioenskandidaat DOS H1 deed mee aan de onverwachte resultaten. In maart wisten we dat dit nog een hele klus zou worden. Gezien de prestaties tot nu toe in uitwedstrijden en met nog 3 opeenvolgende uitwedstrijden tegen middenmoters Scylla, SSS en WaHo... DOS H1 wist definitief af te rekenen met het uit-syndroom en won deze wedstrijden met 0-4, 1-3, en 1-3. Hiermee had het zich in de positie genesteld om op zaterdag 13 april tegen hekkensluiter AETOS 6 kampioen te worden! Na puntverlies van concurrent Invicta (Toesj uit, altijd lastig) werd duidelijk dat DOS een 1-3 overwinning nodig had. Winnen van een ploeg die tot dusver 17 punten heeft verzameld, dat gaat lukken. Ondertussen zijn de voorbereidingen van het kampioensfeest volop in gang gezet. H1 gaat de wedstrijd in met een gezonde spanning en vertrouwen in het kampioenschap. In de eerste set werd duidelijk dat H1 vandaag niet hun beste wedstrijd ging spelen. Het was rommelig, aanvallende fouten, verdedigende fouten, opslag fouten, alles ging mis. Misschien toch wat last van kampioensstress? AETOS kreeg vleugels en walste over DOS heen met 25-15. Met name een Aziatische meneer, niet hoger dan onze libero Brecht, stond ballen erin te hakken waar DOS geen grip op kon krijgen. Het zal toch niet, een kampioensfeest organiseren en dan iedereen moeten vertellen dat het niet is gelukt, dat zagen we niet zo zitten. Gelukkig begon het vanaf de 2e set beter te draaien aan de kant van DOS. Met hulp van het publiek waren de 2e (17-25), 3e (12-25) set een prooi voor DOS. Complimenten naar de blokkering, AETOS kwam niet meer langs de muur van DOS en ging hierdoor aanvallend veelvuldig de mist in. In de 4e set was het verzet definitief gebroken. DOS liep snel uit naar 8-20, een mooi moment om spelverdeler Edwin Tummers voor de laatste keer te laten shinen in DOS H1. DOS vergrote de voorsprong naar 8-24. In de laatste rally had AETOS geen antwoord op een bekeken doortikbal van Edwin; DOS H1 kampioen en gaat naar de 1e klasse! Publiek: bedankt voor de steun het hele jaar door! Nog 2 leuke filmpjes van de wedstrijd: Edwin en Gerbrand laten zien hoe het moet https://www.youtube.com/watch?v=Z8fPm_TzDXw Kampioenspunt: https://www.youtube.com/watch?v=hAjrcKjYJHo&feature=youtu.be
17-04-2019
Heren 1 kampioen! - Het hele seizoen was het enorm spannend in de poule van DOS H1. De Lunterse mannen draaiden uitstekend bovenin mee, maar ze hadden de nodige concurrentie uit Wageningen. Op de laatste wedstrijddag moest het gebeuren. Een 3-1 overwinning tegen hekkensluiter Aetos was voldoende voor de titel. De eerste set speelden de zenuwen de heren parten. De kampioensdruk was voelbaar, ondanks de harde aanmoedigingen van het meegereisde publiek. Met 25-15 ging de eerste set verrassend naar Aetos. Dat was even slikken voor de mannen, maar de wedstrijd was nog niet voorbij. In set twee, drie en vier knalden de mannen over de Arnhemmers heen. En de eer kwam Edwin Tummers toe om het kampioenspunt te scoren. Met de 3-1 overwinning was het kampioenschap toch binnen!! Een uitstekende prestatie van de mannen. De combinatie van gretige talenten, stabiele en ervaren volleyballers en een volleybalveteraan bleek een succesvolle formule. Onder leiding van Ab Dijkhuizen, die dit seizoen weer terugkeerde bij DOS. Zaterdagavond werd het feestje gevierd samen met de andere seniorenleden! Mannen, van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes!! Veel succes volgend seizoen in de eerste klasse!!
16-04-2019
Ab Dijkhuizen in het zonnetje gezet! - Onlangs is Ab Dijkhuizen in het zonnetje gezet! Hij zet zich al 40 jaar in voor de NeVoBo als scheidsrechter. Dit konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Wat een bijzondere prestatie! Ab werd beloond met een oorkonde en speldje en kreeg cadeaus aangeboden vanuit de vereniging. Ab; bedankt voor al je inzet die 40 jaar!
15-04-2019
Mini's DOS 3 kampioen! - Afgelopen zaterdag was er nóg een kampioenschap te vieren, namelijk die van de mini's DOS 3! Het team werd aangemoedigd door een grote club enthousiaste ouders! Met Job, Rick, Friso, Ruben, Thijmen, Jurn en Nathan (hij mist op de foto) en de ouders werd na de laatste wedstrijden het kampioensfeestje gevierd! DOS 3: super goed gedaan! Gefeliciteerd!
14-04-2019
Laatste wedstrijd D2 - Vorige week hadden we het kampioenschap al binnen, maar er stond nog één wedstrijd op het programma. En we hadden nog een missie: het seizoen ongeslagen blijven. Dat moest dan gebeuren op bezoek bij nummer vier LIVO, zonder vaste krachten Thera Visser, Britt van Dijk en coach Bernhard Heij die even verderop nog volop moest strijden voor het kampioenschap met heren 1. Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we klaarden het klusje: 4-0. Uiteindelijk zijn we met een voorsprong van zestien punten kampioen geworden. Slechts zeven setjes hebben wij over het hele seizoen laten liggen. Dat zijn indrukwekkende cijfers waar we trots op mogen zijn. Wij kijken terug op een fantatisch seizoen waar we als team met reuzesprongen vooruit zijn gegaan. Elke wedstrijd gingen we er vol voor en dit kampioenschap is een echte teamprestatie!! Gisteravond hebben we samen met heren 1 en alle andere seniorenteams het dubbele kampioenschap gevierd. Wat een geweldig feest om het seizoen mee af te sluiten! En we kunnen niet wachten om volgend seizoen in de tweede klasse te spelen. Wat hebben we daar zin in! We willen nogmaals iedereen bedanken die ons dit seizoen heeft aangemoedigd. Of het nou uit of thuis was, we konden altijd op vele supporters rekenen. Jullie steun was onmisbaar in dit succes, met als ultieme hoogtepunt onze kampioenswedstrijd. Hopelijk kunnen we ook volgend seizoen weer op jullie rekenen! En heren 1: Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!! Een schitterende prestatie na een ijzersterk seizoen! wearethechampions #DOSD2 #321DOS #KAMPIOENEN #Lunteren #waarishetfeestje
13-04-2019
Schoolsport Olympiade - Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse Schoolsport Olympiade plaats, georganiseerd door Sportservice Ede. Elk kind mag 4 sporten kiezen waar ze die dag aan mee willen doen. Onze vereniging was ook dit jaar er weer bij om volleybalclinics te verzorgen voor kinderen uit de gemeente Ede, komend uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Vanuit Lunteren waren er kinderen aanwezig van de scholen 'de Sprong' en 'de Triangel'. De eerste ronde begon rond 9:45. In totaal zijn er 4 rondes van 50 minuten per ronde verzorgd vol leuke oefeningen om de kinderen kennis te laten maken met het volleyballen! Per ronde waren er gemiddeld 40 kinderen aanwezig, erg leuk om zoveel kinderen enthousiast te zien!
06-04-2019
DOS Dames 2 KAMPIOEN!! - Vrijdagavond 5 april was dé wedstrijd. We konden ons ijzersterk seizoen bekronen met het kampioenschap tegen onze grootste concurrent Gemini D5. De hele dag hadden we last van gezonde spanningen. We hadden vooral heel veel zin in de wedstrijd. Het hele seizoen hebben we op veel steun kunnen rekenen van ons trouwe publiek. Het hoogtepunt was tegen Gemini D5. Familie, vrienden en DOS-leden namen allemaal de tijd om ons luidkeels aan te moedigen. Dat overdonderde Gemini D5 en gaf ons de gewenste start. Met 25-13 over klasten wij onze tegenstander in de eerste set. In set twee was het een spannende strijd. Gemini D5 liet ons voor elk punt knokken. Met de steun van het publiek, lukte het ons om de set naar ons toe te trekken: 25-20. Nu hadden we nog maar één set nodig om het kampioenschap te pakken... Set drie leek een kopie van set twee. Weer bleef Gemini lang bij, maar wij bewaarden ons beste spel voor de beslissende punten. Uiteindelijk was het Liesbeth van de Lagemaat die het kampioenspunt binnen sloeg. Wat een ontlading!!! Een welverdiend feestje volgde. En om nog één keer onze klasse te onderstrepen werd ook set vier overtuigend gepakt. Nogmaals willen wij het publiek bedanken!! Jullie steun was geweldig. Zonder jullie hadden we deze fantastisch prestatie niet kunnen neerzetten!! #julliezijnfantastisch #bedankt Dit kampioenschap is een echte teamprestatie. Ongeslagen, en slechts zeven sets verloren. Een wereldse prestatie van een team dat dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling speelt. De mix van jeugdige talenten, waar volleybalvereniging DOS nog jaren van kan genieten, en enkele ervaren dames bleek een gouden combinatie. Britt van Dijk, in haar eerste seizoen als libero, heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Ze is wellicht de jongste van het team, maar nu al van onschatbare waarde. Met haar sublieme passing, beweeglijkheid en onverzettelijkheid is zij niet weg te denken uit dit Dames 2 team. Zij is dan niet de afmaker, maar heel veel punten beginnen bij haar. Zij is de reden waarom onze aanvallers kunnen uitblinken. Britt is een geweldige aanwinst voor Dames 2!! Isa Hazeler mocht dit seizoen zowel op de buiten als op de diagonaal haar klasse laten zien. Wat hebben we dit seizoen van haar genoten! Zij heeft zich ontwikkeld tot een complete speler. Met een ijzersterke opslag, mooie aanvallen en slimme prikballen. Ook in de passing is ze een stabiele factor voor het team. En ze blijkt een natuurtalent te zijn als spelverdeler. Ze neemt de set-ups perfect over; waar onze aanvallers keer op keer van profiteren. Wat een mooie volleybaltoekomst gaat Isa tegemoet! Estelle Kieft besloot dit seizoen, na één jaar gestopt te zijn, het rode DOS-shirt weer aan te trekken. En wat zijn wij blij met die beslissing!! Aan het net is de boomlange Estelle de nachtmerrie van iedere tegenstander. Probeer haar maar eens te passeren aan het net (gaat je niet lukken ;) ). En iedere bal op netrand is een prooi voor haar. Dan moeten de tegenstanders bukken, want dan komt er toch een harde smash! Ook haar slimme prikballetjes waren onze tegenstanders te machtig. Het is duidelijk dat Estelle slechts aan het begin staat van wat een prachtige volleybalcarriere gaat worden. Jeanine van den Top is onze vaste dia, een positie die haar uitstekend ligt. Ze leek iedere training en wedstrijd beter te worden. Ze is niet met stappen, maar met reuzesprongen vooruit gegaan dit seizoen. Haar keiharde opslagen zijn van ongekende schoonheid. Haar aanvallen liepen steeds beter, en als Jeanine een bal goed raakt, dan kan de tegenstander alleen maar kijken hoe de bal in het veld neerploft. Een enorm talent, die nog hele mooie dingen gaat laten zien voor DOS. Voor Anne van Riessen was het haar eerste seizoen bij DOS. Door een verhuizing maakte ze de overstap van de Puttense volleybalvereniging naar DOS. En wat een winst voor onze Lunterse vereniging! Anne heeft zich ontpopt tot een geweldige speelster. Haar blokkering bleek iedere wedstrijd weer een wapen voor D2. Haar blokkering dreef menig tegenstander tot wanhoop. Ook aanvallend droeg ze haar steentje bij. Met goede smashes en goedgeplaatste prikballen. Een gouden volleybaltoekomst wacht op haar en wat zijn we blij dat ze dat gaat doen bij DOS. Liesbeth van de Lagemaat was aan het begin van het seizoen het ontbrekende puzzelstukje die wij zo hard nodig hadden.Jarenlang had ze bij DOS gespeeld en gelukkig kwam ze dit seizoen terug. Zonder haar hadden we deze prestatie niet kunnen neerzetten. Ze is een weergaloze passer, een uitstekende afmaker en als het team haar nodig heeft, dan staat ze er altijd. Het is ongelooflijk hoe ze haar team dit seizoen wedstrijd na wedstrijd er doorheen heeft gesleept. We hopen dat we nog lang van haar kunnen genieten bij DOS, want wat een klasbak is Liesbeth van de Lagemaat!! Thera Visser, ons toppertje op mid. Dit seizoen hebben we veel getraind op onze mid-aanvallen. En Thera heeft van haar aanval een ongekend sterk wapen gemaakt. De snelle aanvallen, goed naar het zij-lijntje geslagen, zijn onhoudbaar voor iedere tegenstander. De ontwikkeling die zij dit seizoen heeft doorgemaakt is ongelooflijk. Ook haar opslagen waren vaak een doorslaggevende factor. We gaan de komende jaren nog heel veel genieten van Thera en haar volleybalkwaliteiten. En natuurlijk niet te vergeten onze aanvoerster Maartje Burgering-Bos. Dat Maartje een geweldige speler is, dat weet iedereen. Wat kan Maartje niet! Ze is een fantastische passer. Heeft een uitstekende service. En die aanvallen!! Met die springveren en keiharde rake klappen... Een genot om te zien, iedere wedstrijd weer. En Maartje heeft de gave dat ze iedereen in het veld beter laat spelen. Haar positiviteit werkt aanstekelijk. Er is geen betere aanvoerster te bedenken voor dit team dan Maartje. En natuurlijk willen wij ook onze trainer en coach Bernhard Heije in het zonnetje zetten. Zonder hem was het nooit gelukt. Bedankt voor de goede trainingen en het vertrouwen in dit team! Heren 1 heeft ons dit hele seizoen gesteund. En wij hopen volgende week op een dubbelfeest, als de heren ook hun sterke seizoen bekronen met een kampioenschap. Mannen, heel veel succes, en aan onze volgers: heb je volgende week zaterdag niets te doen, schreeuw dan deze mannen naar de overwinning in Arnhem!! #KAMPIOENEN #321DOS #wehebbenhetgewoongeflikt #wateenteam #trots #CHAMPIONS #ONGESLAGEN
29-03-2019
UITNODIGING: AVV Keistad Jeugd Buitentoernooi - UITNODIGING: AVV Keistad Jeugd Buitentoernooi - zaterdag 25 mei 2019 Beste jeugd-volleybalvrienden, trainers, voormalig deelnemers, wedstrijd-secretariaten en overige volleybal fanaten, Op zaterdag 25 mei organiseert Amersfoortse Volleybal Vereniging Keistad het Jeugd Buitentoernooi! Met mooi weer op het buitenterrein naast Sporthal Midland in Amersfoort. Doe jij ook (weer) mee? Net als de voorgaande jaren zullen we er weer een actieve, sportieve, vriendschappelijke en gezellige dag van maken. Wij nodigen je hierbij graag uit om met één of meerdere jeugdteams deel te nemen aan ons toernooi! Er kan worden ingeschreven in de volgende categorieën: Meisjes A/B/C Jongens A/B/C Mini's niveau 2 t/m 6 (spelen alleen 's middags!) De kosten bedragen; € 10,- voor mini-teams en € 17,50 voor A/B/C-teams. De eerste A/B/C-wedstrijden zullen na de gezamenlijke warming-up rond 10:00 uur beginnen. Het toernooi is rond 17:00 uur afgelopen. Het definitieve schema wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Naast het toernooiprogramma voor de diverse niveaus vinden er op de dag ook andere activiteiten plaats voor diverse leeftijden, waaronder de jaarlijks terugkerende zeepbaan. Aansluitend aan het toernooi is er een prijsuitreiking. Uiteraard kun je de gehele dag gebruik maken van de kleedkamers van onze sporthal. Om de dag door te komen heb je natuurlijk zin in wat lekkers! Voor € 5,00 per persoon kan je alvast een bonnenboekje kopen voor snacks, zoals patat, een broodje, pakje drinken, ijsje en een appel. We horen graag nu al hoeveel bonnenboekjes je wilt, op de dag zelf zijn de bonnen slechts zeer beperkt verkrijgbaar. De kantine is ook geopend voor degenen die geen gebruik maken van het bonnenboekje. Schrijf je nu in! Via het digitale formulier kan je jouw team(s) inschrijven en het aantal bonnenboekjes opgeven. Wees er snel bij - want vol is vol! Zaterdag 18 mei sluit de inschrijving. (Link naar digitale formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebMBDoRj460Tvnp1TtLWVAQ20e9m-nl2Wn2S1F9C9-hpf2ew/viewform) Uiterlijk een week voor het toernooi ontvangt de contactpersoon van jouw team per e-mail een bevestiging met meer informatie over het dagprogramma. We zien jullie graag zaterdag 25 mei! Met sportieve groet namens de Evenementencommissie A.V.V. Keistad ecie_keistad@hotmail.com www.avvkeistad.nl Algemeen reglement Aan dit toernooi kunnen maximaal 50 teams deelnemen. De organisatie houdt zich het recht voor om bij een teveel aan inschrijvingen zich te houden aan de gestelde limiet van 50 teams. De datum van betaling is hierin dan leidend. In voorkomend geval wordt uw inschrijfgeld uiteraard gerestitueerd. In geval van slecht weer wordt een aangepast programma in de Sporthal Midland afgewerkt. Teams worden hier de dag van tevoren over ingelicht. In verband met reeds gemaakte kosten kunnen wij bij afzegging van uw kant helaas niet tot restitutie van het inschrijfgeld over gaan.
22-03-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Excelsior - Donderdagavond wachtte de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior. We konden ons geen misstap veroorloven met de kraker tegen Gemini D5 op het programma... In de eerste set begonnen we, zoals vaker dit seizoen, wat moeizaam. We keken al snel tegen een kleine achterstand aan. Dankzij een ijzersterke service van Jeanine van de Top, die een uitstekende wedstrijd speelde in Rhenen, kwamen we weer terug in de set. Haar harde opslagen waren Excelsior te machtig. Het betekende de ommekeer van de set. Er kwam wat meer rust in ons spel waardoor de passing beter lag. Daardoor kon er wat variatie komen in het aanvalsspel. Estelle Kieft is in bloedvorm, dat bewijst ze de laatste weken keer op keer. Ook tegen Excelsior stond haar blokkering uitstekend en scoorde ze veel punten met geniale prikballen en prachtige aanvallen. Met 17-25 pakten we de set. We eindigden de eerste set sterk, maar daar was weinig van over aan het begin van de tweede set. De scherpte ontbrak waardoor we vooral in de passing in grote problemen kwamen. Voor we het wisten stond er 15-7 op het scorebord. We bleven ondanks die achterstand geloven in de goede afloop. We staken de koppen bij elkaar en vochten ons terug in de set. Mede dankzij Maartje Burgering-Bos. Ze is na haar schouderblessure weer helemaal terug op haar oude niveau. Ze heeft wat deuken in de vloer achtergelaten in Rhenen met haar keiharde smashes. Anne van Riessen stond haar 'mannetje' op de mid. Ze zette de blokkering goed neer en pikte haar puntjes mee als ze de kans kreeg. We toonden als team enorme veerkracht en met 20-25 kwam de set uiteindelijk toch onze kant op. #teamwork De derde set verliep voorspoedig. Thera Visser was sterk aan het net. Vooral aanvallend is ze dit seizoen met sprongen vooruit gegaan. Ook tegen Excelsior was ze goed voor enkele prachtige snelle midaanvallen. Liesbeth van de Lagemaat scoorde punt na punt op de buiten. Ze plaatste de ballen goed, waardoor Excelsior geen grip op haar aanvallen kreeg. Zelfs de ballen die ze niet helemaal lekker raakte, leverde punten op. Met 13-25 was de winst binnen. Maar we kwamen natuurlijk naar Rhenen voor de volle buit. De vierde set ging met ups en downs. Isa Hazeleger kwam in het veld als diagonaal. Deze alleskunner heeft zich enorm ontwikkeld op deze nieuwe positie. Dat liet ze ook tegen Excelsior zien. Haar opslag is een wapen, ze is aanvallend sterk en een natuurtalent als back-up spelverdeler. Geen goede aanval zonder goede pass. Het is daarom heerlijk om als team altijd te kunnen rekenen op de sublieme passing van onze libero Britt van Dijk. Ze is dan niet het eindstation van de gescoord punten, maar wel vaak het beginstation. En zonder die pass zouden onze aanvallers niet de kans krijgen om zo te schitteren. Bij 21-25 was het einde wedstrijd. We hebben gestreden in Rhenen en dat leverde de volle winst op. Een hele belangrijke zege. Dankzij deze overwinning kunnen wij tegen Gemini D5, de nummer twee, in eigen huis het kampioenschap pakken. Dat belooft een heerlijke wedstrijd te worden. We hopen dat we vrijdag 5 april (19.30 uur te Lunteren) op veel support kunnen rekenen. Hopelijk kunnen jullie ons nog één keer schreeuwen naar de overwinning!! 321DOS #vijfpunten #teamwork #letsgo #Lunteren #DOS #zinin5april #publiekmeerdanwelkom #volleybal #DOSD2
16-03-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - SSS - Vandaag stond de wedstrijd tegen SSS op het programma. Bij winst zouden we promotie naar de tweede klasse veilig stellen, maar dat ging zeker niet vanzelf... Iedere set begonnen we moeizaam. De scherpte ontbrak waardoor SSS vaak brutaal de leiding nam. Gelukkig konden we het iedere keer weer net op tijd omdraaien. Op de mid verkeerde Estelle Kieft in grootse vorm. Met slimme prikballen en keiharde aanvallen kregen de Barneveldse dames geen grip op haar. Ook Thera Visser en Anne van Riessen pakten de nodige punten mee op mid. Deze dames waren ook serverend van grote waarde. Op buiten waren Maartje Burgering-Bos en Liesbeth van de Lagemaat, zoals altijd dit seizoen, van grote waarde. Ook qua passing zijn deze dames onmisbaar. We moesten Britt van Dijk de eerste twee sets helaas missen (ook al pakten de mids dit uitstekend op achterin), voor set drie en vier was ze wel op tijd. Haar beweeglijkheid en sublieme passing zorgden voor de nodige rust in het spel. Isa Hazeleger mocht zowel op buiten als op de diagonaal haar klasse laten zien. Ze drukte haar stempel op de wedstrijd met perfecte set-ups, goede aanvallen en passend was ze ijzersterk. Last but not least, onze vaste diagonaal Jeanine van de Top. Ze stond verdedigend vaak op de juiste plek, passte goed en ook aanvallend pikte ze wat puntjes mee. Dankzij de vijf punten zijn wij nu officieel gepromoveerd naar de tweede klasse!!! Een uitstekende prestatie waar wij trots op mogen zijn. Met nog drie wedstrijden is onze voorsprong op nummer twee Gemini vijf punten. Dat belooft een zindererd slot te worden. Donderdag wacht alweer de volgende wedstrijd op bezoek bij Excelsior. Daar zullen we wederom alles geven om de punten te pakken. Supporters zijn altijd welkom :) tweedeklasseherewecome #321DOS #DOSD2 #vijfpunteninthepocket #teamwork #nogdriewedstrijden #letsgo #Lunteren #promotie #publiekbedankt
08-03-2019
Notulen ALV 2018 - De notulen van de Algemene Leden Vergadering 2018 is vanaf nu te vinden op de website bij downloads!
16-02-2019
Miniwedstrijden in Ut Sporthuus! - Deze week is DOS de organisator van de mini-wedstrijden! Op 9 velden wordt gestreden voor de winst! En actief dat onze mini's zijn!
13-02-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Setash - Een thuiswedstrijd op de dinsdag. En dan ook nog eens tegen de nummer drie Setash, één van de sterkste teams van de competitie. We wisten dat het een zware avond zou worden, en dat werd het ook... We begonnen sterk aan de wedstrijd. Mede dankzij een uitstekende servicebeurt van Jeanine van den Top, inclusief twee geweldige aces, pakten we een ruime voorsprong. Estelle Kieft was ook goed aan de wedstrijd begonnen. Bij het net zette ze een goede blokkering neer en met haar slimme prikballen dreef ze de tegenstander tot wanhoop. Er leek niets aan de hand, maar toch kwamen we in de problemen. Er slopen wat slordigheden in ons spel en Setash speelde ijzersterk. Ze zette ons onder grote druk. Uiteindelijk bezweken wij onder die druk en ging de set met 24-26 verloren. Een flinke domper, mede omdat we een grote voorsprong uit handen lieten glippen. Gelukkig kwam net op tijd Jarco van Holland binnen. Hij pakte de trommel erbij en met zijn goede gevoel van timing haalde hij de bezoekers uit hun ritme. Wij profiteerden optimaal daarvan. Anne van Riessen was sterk aan het net met een goede blokkering. Isa Hazeleger zat goed in de wedstrijd en haalde de nodige ballen van de grond en met haar sterke opslag bezorgt ze DOS D2 iedere wedstrijd weer de nodige punten. Met 25-20 pakten we de tweede set. We hadden het goede gevoel weer terug en we wisten dat de derde set ook vol te houden. Liesbeth van de Lagemaat groeide in de wedstrijd. Met een sterke servicebeurt en aanvallende power hielp ze ons aan de voorsprong. Onze blokkering was gisteravond ons sterkste wapenfeit. Daarin was Thera Visser ook belangrijk. Op de mid blokte ze de nodige ballen af en pikte ook wat puntjes aanvallend mee. Wederom stond er 25-20 op het scorebord in ons voordeel. We wilden een vijfde set voorkomen, maar het was Setash die het sterkste aan de vierde set begon. Telkens keken we tegen een kleine achterstand aan. Dus besloten we alles in de strijd te gooien om dat om te draaien. En met succes. Met hulp van het publiek en de trommel lukte het ons om Setash onder druk te zetten. Mede dankzij de ijzersterke passing van onze libero Britt van Dijk. Iedere wedstrijd bewijst ze hoe waardevol een goede passing is. Heel veel punten beginnen bij onze libero in vorm. En als afmaker was daar Maartje Burgering-Bos.Haar schouder is dan nog niet helemaal herstelt, maar ze is op de goede weg terug. Met harde knallers en sublieme prikballen lukte het ons mede dankzij onze aanvoerder om de set en daarbij de vier punten te pakken!! Een zware wedstrijd, maar met vechtlust hebben we de punten in Lunteren gehouden. En natuurlijk dankzij het publiek. Bedankt dat jullie op dinsdagavond ons kwamen aanmoedigen. We hadden jullie steun heel hard nodig. Dus bedankt familie, vrienden en andere DOS-leden!! Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen op jullie steun rekenen. Nog vijf wedstrijden te gaan, maar nu eerst even een paar weekjes geen wedstrijd. Zaterdag 9 maart in Elst tegen Gemini D7 wacht pas de volgende tegenstander. #321DOS #DOSD2 #Lunteren #teameffort #nogvijfwedstrijdentegaan #hetgaatgoed #publiekbedankt #trommel #oneteam #samenstaanwesterk
09-02-2019
Dames 2 in het nieuw! - Gisteravond is de nieuwe teamfoto gemaakt van DOS dames 2 in het nieuwe wedstrijdtenue. De sponsor, Onderweegs & De Groot, was hierbij ook aanwezig en werd namens DOS bedankt met een bloemetje! Op naar nog heel veel overwinningen voor dames 2 in de mooie nieuwe teamkleding!
09-02-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Waho - Vrijdagavond, Ut Sporthuus. De tegenstander Waho. En dat betekende dat we revanche konden halen, want in Wageningen speelden wij onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We wilden laten zien dat we beter konden en de zure nasmaak van de uitwedstrijd in Wageningen wegspoelen. En dat is gelukt!! Vanaf het begin was het duidelijk dat de tegenstander ons niets cadeau zou geven. De studenten waren gedreven en hadden ontzettend veel terug. We moesten geduldig blijven en onze hoofden koel houden. Estelle Kieft was scherp aan het net en met haar slimme prikballen speelde ze de verdediging van Waho stuk. En elke bal op de netrand werd door haar afgestrafd en genadeloos hard terug geslagen. Maartje Burgering-Bos komt iedere wedstrijd weer dichter bij haar topvorm. Tegen WaHo sloeg ze voor het eerst weer bovenhands op, en dat leverde ons de nodige punten op!! Met 25-16 was de eerste set binnen. In de tweede set hielden we de goede vorm vast. Anne van Riessen leek onpasseerbaar en de mid-aanvalster van WaHo kwam niet voorbij haar blokkering. Jeanine van de Top was lekker op dreef als diagonaal. Haar service is dit seizoen een sterk wapen voor DOS D2 en ook haar aanvallen waren van buitengewone klasse. We hadden al snel een ruime voorsprong opgebouwd die niet meer in gevaar kwam: 25-18. We begonnen set drie moeizaam. We hadden moeite met de servicedruk van Waho waardoor de bezoekers een kleine voorsprong pakten. Gelukkig waren we op tijd bij de les, mede dankzij onze heren 1-spelers Jarco van Holland en Dennis Bos. Met de trommel en luide aanmoedigingen brachten ze ons terug in de wedstrijd. Bedankt mannen!! Het was Thera Visser met een uitstekende servicebeurt die ons de voorsprong bracht. Onze libero Britt van Dijk zat ook tegen WaHo lekker in de wedstrijd. Met haar beweeglijkheid en uitstekende passing bezorgt ze DOS D2 de nodige rust in af en toe een chaotisch veld. Met 25-18 ging ook set drie onze kant op. Vier punten in de zak, nog één te gaan. Isa Hazeleger kwam steeds beter in de wedstrijd. Met een goede variatie van prikballen en aanvallen maakte ze de nodige punten voor haar team. Ook tegen WaHo liet ze zien dat ze uitstekend de set-up over kan nemen, een echte natuurtalent! Liesbeth van de Lagemaat is iedere wedstrijd goed voor punten, dat liet ze ook zien tegen WaHo. Ditmaal ook met sublieme prikballen waar WaHo niet van terug had. Met 25-15 was de vierde volle winst van 2019 binnen. Wederom was het publiek onze 'zevende' man. Ontzettend bedankt voor jullie steun. Als we het even moeilijk hebben, slepen jullie ons er door heen. We willen in het bijzonder ook onze nieuwe sponsor Onderweegs & De Groot bedanken!! We zijn ontzettend blij met onze nieuwe shirts en broekjes en wat leuk dat jullie de hele wedstrijd bleven kijken. We hopen jullie dit seizoen trots te maken!! Lang kunnen we niet genieten van deze vijf punten. De focus moet direct op dinsdag. Dan wacht thuis de nummer drie Setash. Dat belooft een kraker te worden. We hopen op veel steun, dat zullen we heel hard nodig hebben. Dus hopelijk tot dinsdag, half acht!! 321DOSD2 #vijfpunten #DOS #Lunteren #nogzeswedstrijden #65punten #totdinsdag
02-02-2019
Nieuwe ballen voor mini's! - Tijdens de kerstmarkt in 2018 heeft Cees Roelofsen bij de wensboom zijn wens opgeschreven; nieuwe ballen voor de mini’s van DOS! Afgelopen zaterdag ging deze wens in vervulling en mochten we uit de handen van de organisatie van de kerstmarkt de gloednieuwe miniballen ontvangen! Een mooie actie en natuurlijk helemaal super dat deze wens in vervulling mocht gaan! Lunteren in Kerstsfeer, bedankt! Wat zullen onze mini’s een plezier gaan hebben!
26-01-2019
Wedstrijdverslag DOS D2 - Woudenberg - Vrijdagavond 25 januari kregen wij bezoek van de dames uit Woudenberg. We wisten dat dit een zware beproeving zou worden. In Woudenberg sleepten we met de nodige moeite er een 3-1 overwinning uit. En we moesten het dit keer zonder onze libero Britt van Dijk en onze midaanvalster Estelle Kieft doen. Gelukkig was Esther van den Bosch-van der Werf bereid om ons uit de brand te helpen. Bedankt Esther, je bleek wederom van grote waarde voor ons team! We begonnen goed aan de wedstrijd. Verdedigend haalden we de nodige ballen van de grond. Jeanine van de Top speelde een ijzersterke wedstrijd op de diagonaal. Met goede verdedigende acties en mooie aanvallen. Gelukkig is Maartje Burgering-Bos weer op de weg terug na haar schouderblessure. Aanvallend had ze weer enkele ouderwetse knallers er tussen zitten. Met een ruime voorsprong haalden we de set binnen. De tweede set kende een soortgelijk verloop. De passing lag iets beter waardoor de snelle midaanval op Thera Visser steeds beter ging lopen. Op deze manier scoorde onze midaanvalster de nodige prachtige punten. Ook Liesbeth van de Lagemaat verkeerde in uitstekende vorm tegen Woudenberg. Keer op keer was het raak voor haar en vooral de balletjes rechtdoor geslagen waren van grote schoonheid. Ook deze set was een prooi voor ons. In de derde set waren we even het spoor bijster. Er slopen steeds meer foutjes in ons spel. Dat kwam ons op een 10-15 achterstand te staan. Gelukkig was daar Esther van den Bosch-van der Werf die ons met haar ijzersterke service terug in de set bracht. Onze supersub gaf ons de voorsprong en daarna kwam de winst niet meer in gevaar. In de vierde set leek er niets aan de hand. Anne van Riessen pakte de nodige punten dankzij haar blokkering. Isa Hazeleger mocht ook weer een set op buiten en dat deed ze uitstekend. Met haar aanvallen maakte ze het de tegenstander lastig. De set leek binnen, maar Woudenberg kwam knap terug. Zenuwslopende punten volgden, maar gelukkig was het Liesbeth die haar sterke wedstrijd onderstreepte door de twee beslissende punten binnen te slaan: 29-27. Een goede wedstrijd van onze kant en wederom vijf punten in de pocket. Publiek bedankt voor jullie steun, vooral in de vierde set maakte dat het verschil in ons voordeel. Volgende week zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. De dames van Set-Up zijn dan onze tegenstander. Om 17.30 in Scherpenzeel, publiek is zoals altijd meer dan welkom 😉. 321DOS #redarmy #Lunteren #DOSthuisgekkenhuis #letsgo #DOSD2 #vijfpunten #hetgaatlekker
12-01-2019
D1 pakt de volle punten tegen AETOS D4! - Een mooi begin van het seizoen voor ons. We winnen met 4-0 van AETOS DS4. Waar de dames van AETOS in Arnhem net iets sterker waren en de wedstrijd wonnen met 3-2, hadden wij nu de touwtjes in handen. Met een sterke opstelling begonnen we de eerste set goed. Chantal viel in als buitenaanvaller en dit deed ze uitstekend. Met de mooie set-ups van Gerrie hadden wij het spel in handen en liepen we ver uit. Door een lastige opslag van de dames uit Arnhem werd het toch weer spannend. We bleven rustig en konden uiteindelijk de set binnenhalen met 25-20. De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. Demi en Jantine op de mid, waar ze veel konden blokken. Annelie zoals gewoonlijk met een uitstekende aanval waar we veel punten mee pakten. Ook nu begonnen we goed maar kwam AETOS terug. Het kwam op het laatst aan maar we waren vastberaden, we zullen en gaan de set winnen. Dit lukte ook met 25-23. In de derde set kwamen we wat langzaam op gang, maar we konden ons snel herpakken. Hester kwam in actie om weer nieuwe energie in het spel te brengen. Langzaam maar gefocust gingen we richting de 25 en konden de set beslissen met 25-18. De winst was al binnen maar nu wilde we ook alle 5 punten in Lunteren houden. Liesbeth uit dames 2 kwam in de 4e set in actie met een uitstekende invalbeurt. Ingrid zat overal lekker bij zoals ze dat de hele wedstrijd al was. Ook deze set bleven we goed in ons spel. Met 25-17 wonnen we ook de laatste set! Met 5 punten erbij hebben we de 3e plaats veroverd. Maandag spelen we de inhaalwedstrijd tegen Invicta, ook dit zal een spannende wedstrijd worden. Ook hebben wij weer een nieuw sponsorcontact met E*Dsign, bedankt Ester!
12-01-2019
Foto's oliebollentoernooi staan online! - De foto's van het oliebollentoernooi staan online! Je vindt ze via onderstaande link, veel plezier! https://www.flickr.com/photos/148138788@N03/albums/72157688681708803
12-01-2019
Winst voor D2! - Wedstrijdverslag D2 Onze eerste wedstrijd van 2019 zit er weer op! En direct de volle buit binnen: 4-0!! Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen. We begonnen iedere set niet scherp waardoor we telkens tegen een kleine achterstand aan keken. Gelukkig waren we telkens op tijd bij de les en lieten wij niet onnodig een set liggen tegen de hekkensluiter. Tegen Woudenberg moet het duidelijk beter van onze kant, maar daar hebben we het volle vertrouwen in. Publiek bedankt voor jullie steun en ook Julia van den Top bedankt voor het meespelen!! Je hebt ons geholpen de punten in Lunteren te houden. Over twee weken, thuis tegen Woudenberg om 21.30 uur, is onze volgende wedstrijd!! Hopelijk tot dan!!!! 321DOS #DOSD2 #vollewinst #nognegenwedstrijden #letsgo #teamspirit
04-01-2019
Miniwedstrijden 2e helft - Update: vanaf vandaag zijn de nieuwe wedstrijdschema's van de miniwedstrijden op de website te zien (zie competitie)!
01-01-2019
Happy New Year! - Happy New Year! Voor iedereen de beste wensen voor 2019! Hopelijk wordt het een sportief jaar vol teamspirit, vele trainingsuren, nieuwe oefeningen, veel lachen en gezelligheid en vooral heel veel punten in Lunteren houden!
23-12-2018
Prettige feestdagen - Wij wensen iedereen prettige feestdagen toe! Heb jij je al opgegeven voor het jaarlijkste oliebollentoernooi? Nee? Doe dit dat nog zsm! We hopen je te verwelkomen!
15-12-2018
3-1 winst dames 1 van Aetos dames 8 - Afgelopen zaterdag mochten wij naar Arnhem. Dames 8 van Aetos is onze tegenstander. De wedstrijd was in een enorm koude hal, Kermisland. Goed warm spelen en de punten binnenhalen. Onze tegenpartij staat onder ons in de competitie en wij willen heel graag met 5 punten naar huis. De eerste set viel toch wel tegen. We speelden niet heel slecht maar het was het gewoon net niet. De pass was niet netjes genoeg en de ballen werden niet afgemaakt. De tegenpartij had veel ballen en maakten die wel af. Hadden daarbij ook net wat meer geluk dan wij. Toch wisten we ons nog te herpakken en kwamen goed terug. Uiteindelijk de set verloren met 23-25. De tweede set. We waren best wel teleurgesteld en moesten het nu toch echt gaan oppakken. Wij zijn toch echt wel beter! Het begin van de set was toch weer moeizaam. De tegenstander ging er zo voor dat ze er zelfs voor over een bank struikelen. Die mentaliteit moesten wij hebben. Na een korte blessure tijd gingen we vol goede moed verder. Toch ging het nog niet zo lekker en besloot onze coach 2 wissels te doen. De stemming veranderde en we gingen beter spelen. De set gewonnen met 25-22! Derde set. We besloten de sfeer van eind set 2 de verdere wedstrijd door te zetten. En dat lukte. We gingen voor alle ballen en maakte sfeer. Daardoor speelden we veel beter en wonnen we gemakkelijk de set met 25-13! De vierde set. Deze set moesten wij natuurlijk ook winnen. Als we goed in de wedstrijd zitten zijn we duidelijk beter. We wisten set 4 hetzelfde op te pakken als set 3. We hadden nog steeds dezelfde sfeer te pakken en gingen voor alle ballen. Deze set hebben we gewonnen met 25-17. Eindstand; Gewonnen met 3-1!! We staan nu 4e in de competitie met een wedstrijd minder gespeeld dan de eerste 3 teams, dus na de kerstvakantie... Op naar de 2e plek!!
11-12-2018
Opbrengst eindejaarsverkoping 2018! - In de maand november heeft volleybalvereniging DOS een eindejaarsverkoping gehouden. Daarbij zijn er veel worsten en gevulde speculaas verkocht. Er is totaal €1500,00 opgehaald voor Volleybalvereniging DOS. Mijke, Tara en Chantal hebben de meeste worsten en speculaas verkocht. Aan hun is een leuke prijs uitgereikt. We willen iedereen die mee heeft gedaan aan onze eindejaarsverkoping bedanken voor jullie goede inzet!
11-12-2018
Dames 1 pakt belangrijke 5 punten - Afgelopen vrijdagavond heeft de Dames 1 van D.O.S. Lunteren een thuiswedstrijd gewonnen tegen Dames 5 van Aetos. De wedstrijd begon met een redelijk vlotte eerste set waarin wij goed konden profiteren van de foutjes van de tegenstanders. Voor we het wisten hadden we de eerste set al binnen. Vanaf de tweede set begon het al wat moeilijker te worden met hier en daar een klein gebrek aan pit. Het leek iets lastiger te worden om gaten te vinden in de opstelling van de tegenstanders, waardoor de rallies al wat langer werden. Gelukkig hebben we, na wat tegenvallende punten, toch de tweede set binnen weten te krijgen. De derde set verliep vrijwel op dezelfde manier als de tweede set, echter liepen we nu nog meer gelijk op met de tegenstanders. Richting het eind wisten we toch nog een voorsprong te trekken, en zo ons vierde punt van de wedstrijd te winnen. Tijdens de laatste set helaas dreigde er wel een verlies. We liepen erg gelijk op met de tegenstanders, met een afwisseling van goede punten en tegenslag. Langzaam naderden we de 24 punten, gelijk met de tegenstanders. Op het laatste eind waren er wat momenten waarin de hoop wat afzwakte en de tegenstanders de winst leken te grijpen. Toch hebben we met wat pit de laatste punten binnen weten te slepen, met een uiteindelijke stand van 25-27. Onze eerste 4-0 winst waar zeker trots op mogen zijn! Op naar de volgende wedstrijd!
8-12-2018
DOS dames 1 wint 4 -0 van Aegons dames 5 - Afgelopen vrijdagavond heeft de Dames 1 van D.O.S. Lunteren een thuiswedstrijd gewonnen tegen Dames 5 van Aetos. De wedstrijd begon met een redelijk vlotte eerste set waarin wij goed konden profiteren van de foutjes van de tegenstanders. Voor we het wisten hadden we de eerste set al binnen. Vanaf de tweede set begon het al wat moeilijker te worden met hier en daar een klein gebrek aan pit. Het leek iets lastiger te worden om gaten te vinden in de opstelling van de tegenstanders, waardoor de rallies al wat langer werden. Gelukkig hebben we, na wat tegenvallende punten, toch de tweede set binnen weten te krijgen. De derde set verliep vrijwel op dezelfde manier als de tweede set, echter liepen we nu nog meer gelijk op met de tegenstanders. Richting het eind wisten we toch nog een voorsprong te trekken, en zo ons vierde punt van de wedstrijd te winnen. Tijdens de laatste set helaas dreigde er wel een verlies. We liepen erg gelijk op met de tegenstanders, met een afwisseling van goede punten en tegenslag. Langzaam naderden we de 24 punten, gelijk met de tegenstanders. Op het laatste eind waren er wat momenten waarin de hoop wat afzwakte en de tegenstanders de winst leken te grijpen. Toch hebben we met wat pit de laatste punten binnen weten te slepen, met een uiteindelijke stand van 25-27. Onze eerste 4-0 winst waar zeker trots op mogen zijn! Op naar de volgende wedstrijd!
07-12-2018
Oliebollentoernooi 2018! - Oliebollentoernooi 2018, jij doet toch ook mee? Klik snel op deze foto en geef je op!
01-12-2018
Wedstrijdverslag Dames 2 - Een thuiswedstrijd tegen Set Up. Helaas moesten we het zonder Isa en Jeanine doen, maar gelukkig waren Eva Hazeleger en Renee Zwart bereid hun vrije zaterdag op te offeren voor een potje met DOS D2. Bedankt meiden!! In de eerste set liep het goed aan onze kant. Dankzij onze servicedruk lukte het om direct een gat te slaan. De winst kwam daarna niet meer in gevaar: 25-12. Het ging wat moeizamer in de tweede set. We maakten wat meer fouten waardoor Set Up lang met ons mee kon komen. Toch wisten we de set te pakken: 25-19. De derde en vierde set kenden eenzelfde verloop als de tweede. We waren sterker dan de tegenstander, maar het duurde te lang voordat we een gat wisten te slaan. Maar uiteindelijk liepen wij wel winnend van het veld: 25-18 en 25-17. Wederom vijf punten erbij. Onze volgende wedstrijd is 10 december tegen nummer twee Gemini D5. Dat belooft een mooie pot volleybal te worden 💪🏻.
17-11-2018
Wedstrijdverslag Dames 2 - Wedstrijdverslag DOS Dames 2 - Gemini D7 Ook wedstrijd nummer zeven zit erop voor ons. En wederom een overwinning 💪. De tegenstander was Gemini D7. We waren aan onze stand verplicht om te winnen, maar dat moest dan nog wel even gebeuren. In de eerste set wisten we een ruime voorsprong te pakken. Op het laatst kwamen de bezoekers uit Elst nog wat dichterbij maar met 25-18 was de set binnen. De tweede set was een stuk overtuigender van onze kant. We konden de tegenstander goed onder druk zetten en met 25-11 was ook set twee een prooi voor ons. De derde set kende eenzelfde beeld als de tweede. Wederom waren wij veel sterker en dat bleek ook uit de setstand: 25-15. In de vierde set begonnen we niet scherp genoeg. Er kropen foutjes in ons spel waardoor Gemini lang met ons mee kon komen. Gelukkig, waren we net op tijd bij de les en hielden wij de vijf punten in Lunteren: 25-19. Donderdag moeten wij alweer aan de bak. Dan wacht in Barnveld SSS D6.
17-11-2018
Opbrengst statiegeldactie COOP Lunteren - Afgelopen zomer heeft de COOP in Lunteren de actie gehouden, waarbij het statiegeld van lege flessen gedoneerd kon worden aan onze vereniging. Deze actie heeft het mooie bedrag opgeleverd van………. €399,80! Een SUPER opbrengst dus! Dank gaat uit naar iedereen die DOS heeft geholpen door middel van het statiegeld te doneren, maar grote dank gaat zeker ook uit naar #CoopLunteren voor het mogelijk maken van deze actie!!
17-11-2018
Wedstrijdverslag Dames 1 - Wedstrijdverslag DOS D1 - VoCASA D8 Afgelopen vrijdag had Dames 1 de dames van VoCASA uit Nijmegen als tegenstander. We begonnen de wedstrijd wat lafjes, hier en daar wat domme foutjes. We wilden wel, maar het lukte niet om ons eigen spel te spelen. Doordat de middenaanvalster van de tegenpartij een strakke stijgaanval speelde, waren wij ook even van slag. Het kostte ons de nodige ballen om juist in te grijpen en ons blok ervoor te krijgen. Daar ging de set aan onze neus voorbij, met een stand van 20-25. 2e set toch maar wat wissels gedaan door de coach. Even een nieuwe start. En ja hoor, we kregen de smaak te pakken! De tegenpartij niet meer aan aanvallen laten toekomen en zelf het spel bepalen werd onze kracht. Het bleef spannend, maar de 2e set hadden wij in de pocket, 25-20! Met de servicedruk van VoCASA hadden we soms nog wel moeite, maar het moet gezegd worden; dat was geheel wederzijds! We maakten er een gezellig 'feestje' van, ook op de reservebank werd flink aangemoedigd en dat geeft ons altijd weer positieve energie. Ook de 3e set bleven we steeds net voor VoCASA uitlopen, maar ze hijgden in onze nek. Toch verdienstelijk de set gewonnen met 25-19. De vierde set sloten we ook met een mooie 25-19 af! Mooi gedaan dames, met de mooie en snoeiharde aanvallen van onze buitenaanvalsters, door onze geweldige spelverdeelsters die menig sprintje voor het team hebben getrokken en ook dankzij de middenspeelsters die weer punten hebben binnengehaald hebben we het weer geflikt! Geen 5e set op ons dak gehaald vanavond, 3-1 winst voor dames 1!
30-10-2018
Nieuwe sponsor Dames 4 - Dames 4 heeft van de sponsor G. Verschuur (keukenbladen & plantenbakken) nieuwe shirts en broekjes gekregen. Heel mooi, zie het fotoarchief en de Facebookpagina voor de foto! Na afloop van de wedstrijd werd de sponsor met een mooie bos bloemen bedankt!
30-10-2018
Nieuwe ballen(tas) voor dames 1 - Door HDG (op de Stroet in Lunteren) zijn 5 wedstrijdballen+tas beschikbaar gesteld voor DOS D1! Zo kan Dames 1 goed het nieuwe seizoen in gaan! Als dank voor deze gift zijn 2 appeltaarten geschonken door DOS, deze zijn direct aan stukken gesneden en smaakten goed! HDG, bedankt!!
24-10-2018
Eindejaarsverkoop! - Het is weer zover: de eindejaarsverkoop!! De activiteitencommissie heeft weer een leuke actie opgezet, maar daar is jullie hulp bij nodig! Via de trainers wordt aan elk lid een verkooplijst uitgedeeld. De lijst is ook te vinden op de website (handig voor degenen die niet genoeg hebben aan 1 lijst 😉). Zie daarvoor de 'downloads'. Dus: ga langs de deuren, vraag je familie/vrienden/collega's of wie je ook maar kent om rookworsten en/of speculaas te kopen om onze vereniging te helpen! En niet geheel onbelangrijk; voor degene die het méést verkocht heeft wacht er een leuke beloning! Zie de poster op de website of op Facebook voor meer informatie over de actie. Delen wordt gewaardeerd!
20-10-2018
D1 wint van koploper! - Afgelopen vrijdagavond heeft Dames 1 haar 2e wedstrijd gespeeld tegen koploper SSS Dames 4. We hadden hoge verwachtingen van de dames uit Barneveld. We begonnen de wedstrijd daarom erg fel en liepen al snel uit. Tot grote verbazing stonden we ver voor en haalde na keihard knokken de set binnen met 25-21. De 2e set begonnen we met dezelfde dames in het veld. Ook nu weer met volle kracht en concentratie. We zaten goed in het spel en wij bepaalde het tempo. We haalden de set binnen met 25-17. De 3e set begonnen we met verse krachten in het veld. Ook nu speelden we goed en het tempo lag erg hoog. We moesten en zouden deze set winnen, en dat lukte ook. Maar het ging zeker niet vanzelf, we moesten alles geven. Uiteindelijk wonnen we de set met 27-25, de winst was dus verzekerd. De 4e set waren we veel minder scherp, we maakten onnodige fouten. Door een harde opslag liep SSS veel punten uit. We kwamen nog terug, maar het was niet meer genoeg. We verloren de set met 23-25. Na de wedstrijd was de vreugde groot, 3-1 gewonnen van de koploper. Trots, blij en uitgelaten hebben wij de overwinning gevierd.🍻
19-10-2018
Nieuwe bestuursleden Volleybalvereniging DOS - Er waait een frisse wind door de Lunterse volleybalvereniging DOS met nieuwe gezichten in het bestuur. En dat was hard nodig, want het bestuur was te klein en had er al heel wat ‘dienstjaren’ opzitten. Nu zijn er vrijwilligers opgestaan om de volleybalvereniging de sportieve toekomst in te leiden. Het afgelopen seizoen was er een werkgroep opgericht om de vrijgekomen bestuursfuncties in te vullen met enthousiaste vrijwilligers. En met succes! Klaas Pees en Jarco van Holland nemen gezamenlijk de taak van voorzitter op zich. Anita Kooloos en Jantine de Vries zijn de nieuwe penningmeesters van de Lunterse vereniging. Dennis Bos zal zich storten op de sponsoring. Van het oude bestuur blijven Ingrid Snellen (secretariaat) en Jouke Outse (wedstrijdsecretariaat) zitten. Ook Gea Fluit blijft aan als bestuurslid; niet meer als penningmeester, maar als algemeen adjunct. Cees Roelofsen stopt met zijn bestuursfunctie, maar blijft als trainer actief. De Lunterse volleybalvereniging DOS werd in april 1966 opgericht. Dit seizoen zijn er twee herenteams, vier damesteams en drie jeugdteams actief in de Nevobo-competitie. Ook kan de volleybalvereniging rekenen op een grote groep mini’s. En is er een recreantenteam dat speelt in de Revoba-competitie. Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om te volleyballen? Dan is volleybalverenging DOS dé plek voor jou! Je kan je aanmelden hier op onze website.
29-09-2018
Wedstrijduitslagen! - Er zijn weer een aantal nieuwe uitslagen bekend van de afgelopen week gespeelde wedstrijden!!: Afgelopen dinsdag was H2 te gast in Wageningen, helaas was Invicta nét iets te sterk. De Heren verloren met 3-2.. Vandaag ging JB1 vol goede moed naar Otterlo om Sero te verslaan. Helaas verloren de jongens de wedstrijd met 4-0.. JC1 werd verwacht in de nieuwe Van der Knaaphal in Ede om te spelen tegen TweeVV, DOS verloor met 4-0. Jammer! Heren 1 reisde af naar Arnhem, zij wisten daar een set te pakken tegen AETOS, 3-1 verloren. Als laatste speelde D2 vandaag tegen Ede, de dames nemen alle punten mee naar Lunteren door een 4-0 winst!! A.s. vrijdag is de 2e thuiswedstrijden-avond met 6 wedstrijden, hopelijk kunnen de teams de punten in Lunteren houden!
24-09-2018
Eerste wedstrijden zijn gespeeld! - Afgelopen week hebben een aantal teams de eerste wedstrijden gespeeld. Zaterdag 15/9 startte het wedstrijdseizoen voor jongens B1, zij speelden thuis tegen Scylla. Aan de standen te zien zaten er een paar spannende sets bij..! Helaas verloren de jongens met 3-2. Afgelopen vrijdag was de eerste thuiswedstrijdenavond in Ut Sporthuus. Helaas werd de wedstrijd voor D3 op het laatste moment afgezegd, nog even geduld dus voor de eerste wedstrijd. Het was bíjna een avond DOS-AETOS; 3 van de 4 teams speelden tegen deze ploeg uit Arnhem. Heren 1 speelde tegen H6, zij wisten de winst in Lunteren te houden: 4-0! Dames 4 speelde tegen D12, ook zij wisten van de dames te winnen met 3-1! Heren 2 speelde tegen H11, zij hebben helaas verloren, maar wel een setje weten te pakken: 1-3! Dames 2 moest deze avond spelen tegen LIVO D7, ook zij hebben de volle winst gepakt: 4-0!! Afgelopen zaterdag moest JC1 afreizen naar Wageningen. Daar speelden zij tegen de jongens C3 van Scylla. De jongens hebben Scylla verslagen met 3-1, de laatste 3 sets was DOS te sterk met zelfs setstanden van 25-16! Voor morgenavond en zaterdag staan de volgende wedstrijden al weer op de planning voor een aantal teams. Heel veel succes alvast!
06-09-2018
NIEUW BESTUUR / ALGEMENE LEDENVERGADERING 2018 - Beste DOS-leden, Afgelopen jaren zijn er bij DOS een aantal bestuursleden vertrokken. Vanuit de vereniging was er geen animo om de vrijgekomen plekken in te vullen, waardoor het zittende bestuur de afgelopen jaren te veel taken erbij heeft gekregen. Het zittende bestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen: Jouke Otse Ingrid Snellen Gea Fluit Cees Roelofsen (is eigenlijk al een jaar geleden gestopt) Vorig jaar is er op de algemene ledenvergadering besloten een werkgroep samen te stellen, die de opdracht krijgt om een nieuw bestuur te vormen. In deze werkgroep hebben de volgende personen zitting genomen: Jan Bos, Bernard Heije, Jarco van Holland, Jantine de Vries en Henrieke Nab. Deze werkgroep is gestart met het inventariseren van de taken, en heeft vervolgens binnen DOS leden benaderd met het verzoek een functie in te vullen. Het resultaat is dat het bestaande bestuur wordt uitgebreid met de volgende personen: Jarco van Holland, Jantine de Vries, Anita Kooloos, Klaas Pees en Dennis Bos . Als met de komende ledenvergadering deze personen als bestuursleden zijn verkozen, zal het bestuur er als volgt uit komen te zien: Klaas Pees, 1e Voorzitter Jarco van Holland, 2e Voorzitter Jantine de Vries, penningmeester en ledenadministratie Anita Kooloos, penningmeester en ledenadministratie Jouke Otse, Wedstrijdsecretariaat Dennis Bos, Sponsoring Ingrid Snellen, Secretariaat Gea Fluit, Algemeen Henrieke Nab, Algemeen Daarnaast zijn er een aantal werkgroepen die het bestuur zullen ondersteunen: Sponsoring Cees Roelofsen en Dennis Bos Web- & Facebook Gerrie van Veluw en Chantal van Voorst (Matthias Timmer draagt zijn kennis en ervaring over) Activiteitencommissie Annelie van Lagen, Jaco van Engelenhoven, Hester Mulder, Gerbrand van de Mel, Ruben Codee en Jouke Otse Technische commissie De trainers van de teams met als voorzitter van de commissie Gert van de Top. Materiaalbeheer Cees Roelofsen met een nog te bepalen persoon. Donderdag 20 september wordt om 20.00 uur in het damgebouw aan de Bisschopweg de algemene ledenvergadering gehouden. In de bijlage staat de agenda vermeld. Om bovenstaande uitbreiding van het bestuur mogelijk te maken, is je aanwezigheid gewenst. Hierbij ben je dan ook van harte uitgenodigd. Met vriendelijke groeten, het huidige bestuur. Nieuw bestuur 2018-2019 Datum : 01-09-2018 Agenda algemene ledenvergadering 20 september 2018 Locatie: damgebouw aan de Bisschopweg, Tijd : 20:00 uur Opening Vaststellen agenda Notulen algemene ledenvergadering 2017 Ingekomen stukken Mededelingen Samenstelling DOS bestuur Financieel overzicht en verslag kascommissie + vaststellen nieuwe kascommissie Website DOS Zaalwacht Diverse commissies Rondvraag Sluiting
31-08-2018
Gelderland Cup - Zoals je misschien al wel weet, speelt het Nederlands Heren volleybalteam op zaterdag 8 september een oefeninterland in Ede. In voorbereiding op het WK in Italië en Bulgarije speelt Oranje tegen Argentinië om de Gelderland Cup. Hoe leuk zou het zijn wanneer de tribunes oranje gekleurd zijn tijdens deze ‘uitzwaaiwedstrijd’. De Nevobo is druk bezig met het promoten van deze wedstrijden, via verschillende wegen proberen zij zoveel mogelijk mensen te bereiken. Voor degenen die meer willen weten over de Nederlandse Heren; verspreid over de komende weken worden er artikelen geplaatst op volleybal.nl. Zo wordt er onder andere vooruit geblikt op de tegenstander, worden de spelers geïnterviewd over het komende WK en worden er een aantal spelers uitgelicht door middel van een ‘Q&A’ over sport en privé. Er is door de Nevobo een speciale actie opgezet, namelijk de 9+1 actie: koop 9 kaartjes en krijg het 10e kaartje gratis! Mede namens de Nevobo een oproep aan jou: kom ook 8-9 naar de wedstrijd kijken en neem zoveel mogelijk supporters met je mee! Hopelijk zien we elkaar in Ede tijdens de Gelderland Cup!
28-08-2018
Start trainingen 2018-2019 - De eerste trainingen zitten er weer op en ook de wedstrijden staan al weer in de planning! Zo na de vakantie wordt het luie zweet er weer uitgespeeld en wordt er weer stevig aan de conditie gewerkt zodat we op tijd klaar zijn om er weer helemaal voor te gaan! We wensen iedereen een gezellig en vooral sportief volleybalseizoen toe!
08-08-2018
Start nieuwe seizoen - Nog een paar weken en dan begint het nieuwe seizoen alweer! Wij hopen dat iedereen dan lekker heeft kunnen genieten van een overheerlijke zomervakantie! Dat heeft zeker niet aan het weer gelegen! Het concept wedstrijdschema staat alweer even online. De thuiswedstrijden staan inmiddels bijna allemaal goed. Hierin zal weinig tot niets meer in wijzigen. Wat betreft de uitwedstrijden moeten we dit afwachten. 1 september staan alle wedstrijden vast en moet er een wijziging overeengekomen worden tussen beide verenigingen. Het wedstrijdschema van de mini's staat ook online en het rijschema. LET OP !Er zullen nog een aantal wijzigingen plaats vinden in het trainingsrooster, dus houd de website goed in de gaten!
17-07-2018
Vrijwilligersavond EK Nederlandse jongens <20 jr - Maandagavond 16 juli hebben een aantal leden van DOS een EK wedstrijd van de Nederlandse jongens <20 jr mee mogen maken. Nederland speelde tegen Portugal in de nieuwe Van Der Knaaphal in Ede. Eerst werd de groep ontvangen met thee/koffie en een oranje shirt, waarna ze op de tribune plaats mochten nemen en konden genieten van de wedstrijd! Er hing een gezellige sfeer, de Nederlandse jongens werden goed aangemoedigd vanuit het publiek. Ze wonnen met 3-1 van Portugal! Na de wedstrijd was er nog ruimte om alle vragen te stellen (onder het genot van een hapje en een drankje) aan Arnold van Ree, de trainer/coach van de jongens. Het was een hele geslaagde avond! Nevobo; bedankt dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben voor een aantal van onze vrijwilligers!
09-07-2018
Lunteren On The Beach 2018, een sportief succes! - Het zit er al weer op; Lunteren On The Beach 2018. Het was een geslaagde en sportieve dag! Voor degenen die nog even na willen genieten, de foto's zijn in het fotoalbum geplaatst! Op naar Lunteren On The Beach 2019, wij kijken er al naar uit!
25-06-2018
Aanpassingen website voor het nieuwe seizoen - We zijn druk bezig geweest met het aanpassen van de website voor het nieuwe seizoen. Alle teamindelingen en het trainingsschema staat weer online. De wedstrijden zijn nog niet bekend, daar is de nevobo nog druk mee bezig. Wanneer er vragen zijn, kan je dit altijd mailen of persoonlijk contact opnemen.
07-06-2018
Rabobank clubkas campagne - Stem op DOS bij de Rabobank Clubkas Campagne Beste leden van DOS én geacht Rabobanklid. Heb jij je stem al uitgebracht voor de Rabobank Clubkas Campagne? Zo ja, dan hoef je niet verder te lezen! En als je op DOS hebt gestemd: bedankt! Als je nog niet hebt gestemd, dan kan dat nog steeds maar doe het wel snel, je kunt nog stemmen tot en met 11 juni! Het kan DOS een mooi bedrag opleveren als alle DOS-leden met een Rabobank-rekeningnummer op DOS stemmen bij de Rabobank Clubkas Campagne. Lees hieronder wat de campagne ook alweer inhoudt. Hoe kan je een stem uitbrengen? Je hebt eerder een inlogcode ontvangen per email (als het goed is). Mocht dit niet het geval zijn dan kan er contact opgenomen worden met de bank via onderstaande gegevens (email of telefoon). Breng u stem uit!!! Dit kan tot en met 11 juni. Bedankt voor uw stem. Rabobank Clubkas Campagne Verenigingen en stichtingen die bankieren bij Rabobank Gelderse Vallei kunnen meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Hierbij bepalen de leden van de Rabobank welke verenigingen en stichtingen een bijdrage krijgen en hoe hoog dit bedrag is.In 2017 verdeelde Rabobank Gelderse Vallei € 200.000. De leden van de Rabobank mogen hun stem uitbrengen op de clubs die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting worden uitgebracht, hoe meer geld deze krijgt. Bent u nog geen lid van de Rabobank, dan kunt u dit digitaal aanvragen: vraag hier uw lidmaatschap aan. Voor meer informatie over de Rabo Clubkas Campagne kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en Communicatie, communicatie.gv@rabobank.nl of (0342) 342 100.
06-06-2018
Afsluitingsdag mini's 2017-2018 - Voor alle senioren en jeugd leden was er onlangs een groot eindfeest gehouden. Onze jongste leden ontbraken hierbij, daar is een gezellige middag voor georganiseerd. In het fotoalbum vindt je hiervan verschillende foto's.
14-05-2018
Lunteren On The Beach 2018 - Het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi "Lunteren On The Beach" komt er weer aan! Je kan je vanaf nu al opgeven! Wees er snel bij, vol = vol!
11-05-2018
Statiegeld actie in samenwerking met COOP Lunteren! - De COOP in Lunteren gaat onze vereniging helpen! Daar hebben we jouw hulp ook bij nodig, dus lees snel verder... Van 1 juni tot eind augustus wordt er een actie georganiseerd waarbij het statiegeld aan DOS gedoneerd wordt! Dus: heb je thuis nog lege flessen/kratten (of jouw buren, familie, vrienden of wie ie ook kunt bedenken), kom dan in de betreffende periode naar de COOP om DOS te helpen! Het is niet moeilijk, want door een "doneerknop" kan je heel gemakkelijk het statiegeld aan DOS geven en zo je flesje bijdragen! We hopen dat we met elkaar heel veel mogen verzamelen. COOP Lunteren, bedankt voor deze leuke actie!
26-04-2018
Eindfeest (de foto's!) - Het eindfeest is super geslaagd; het was een hele gezellige avond! Inmiddels verschijnen de eerste foto's, deze zijn in het fotoalbum geplaatst en een aantal zullen op Facebook geplaatst worden! Mochten jullie nog leuke foto's gemaakt hebben, stuur deze dan op naar pr@dos-lunteren.nl!!
24-04-2018
DOS VOLLEYBAL MINI TEAMS STRIJDEN OM KAMPIOENS TITEL IN BARNEVELD - Zaterdag 21 april werden de laatste Cool Moves Volley (CMV mini) wedstrijden van seizoen 2017-2018 regio de Vallei gespeeld in sporthal de Meerwaarde in Barneveld. Van de 6 mini DOS teams was het voor 2 teams een spannende dag omdat ze nog kampioen in hun niveau konden worden. Het DOS 3 mix team, die eigenlijk alle wedstrijden moest winnen om nog een kans op de 1e plaats te maken, speelde een gelijke stand bij de 1e wedstrijd maar verloor daarna de wedstrijd tegen hun directe tegenstander Evoba uit Ederveen. Zij eindigden op een mooie 2e plaats maar doordat Evoba met een aantal te “oude” speelsters kampioen in hun niveau zijn geworden mag het team van DOS naar de regio kampioenschappen op zaterdag 28 april in Wijchen. Het DOS 1 meisjes team moest daarna spelen en als zij de 1e wedstrijd zouden winnen was het afwachten wat hun tegenstanders hadden gedaan om zeker te zijn van de 1e plaat in niveau 5. Mila, Ilse, Marit, Simone en Femke stonden zelfverzekerd maar ook wel gespannen in het veld maar werden vanaf de kant goed aangemoedigd door hun ouders en familie. In dit niveau is het belangrijk om te proberen de bal aan je eigen kant 3x over te spelen waarmee je bonuspunten kunt verdienen. Dat deden de meisjes dan ook geregeld waardoor ze al snel op een mooie voorsprong kwamen. Nadat het eindsignaal had geklonken en de wedstrijdleiding had bevestigd dat ze niet meer ingehaald konden worden werden de medailles omgehangen en begon het bij het team door te dringen dat ze echt kampioen waren. Een mooie prestatie! Het DOS 2 mix team kwam het meest ontspannen naar deze wedstrijd want zij wisten na hun wedstrijden van 2 weken geleden al dat ze kampioen waren. Toch moest dit mix team wat bestaat uit Nikki, Romee, Naomi, Benthe, Hanna, Janiek en Lukas nog 3 wedstrijden spelen voordat ook zij de welverdiende medailles omgehangen kregen van de wedstrijdleiding. Hun laatste wedstrijd was ook nog tegen de altijd fanatieke spelers van DOS 4 die het bijna voor elkaar kregen om een setje te pakken maar DOS 2 bleef rustig en door een paar goede opslagen kwamen de punten weer hun kant uit. Het DOS bestuur is heel blij met deze prestaties en hoopt dat de kinderen allemaal blijven volleyballen zodat zowel de mini teams vanaf 7-12 jaar maar ook jeugd afdeling vanaf 12-18 jaar nog meer kan groeien.
24-04-2018
Eindstanden competitiejaargang 2017 - 2018 - De competitie zit er alweer op. Hier een overzicht met de eindstanden:
24-04-2018
Mini's 2 KAMPIOEN! - Benthe Koudijs, Naomi Kuypers, Janiek van Silfhout, Lucas Neutel, Romee Kuis, Nikki van den Top en Hanna Konijn
24-04-2018
Mini's 1 KAMPIOEN! - Ilse van de Vliert, Marit ter Voert, Femke van den Heuvel, Mila Beukhof en Simone Vlastuin
21-04-2018
Wedstrijden / eindfeest! - Gisteravond was een succesvolle avond! Zowel Heren 2 (uit, tegen WaHo), Dames 1 (thuis, tegen SDS) als Dames 2 (thuis, tegen Set Up '69) sloten het wedstrijdseizoen af met een 4-0 winst! Vanmiddag worden de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld: Dames 3 tegen Nuovo, Meisjes A tegen Set Up '69 en Meisjes C tegen Xanthos. Hopelijk pakken deze teams ook de winst! Succes! En natuurlijk is er dan vanavond het knallende eindfeest! Hopelijk heeft iedereen de Glitter & Glamour kleding al klaar hangen, want het beloofd een super avond te worden!
12-04-2018
Drie olympische disciplines verenigd - DELA EK Beachvolleybal, WK Zitvolleybal en EK Jongens onder 20 Alle info over het multi-evenement op volleybal.nl 2018 belooft een prachtig evenementenjaar te worden. Als sport pionieren we opnieuw met een uniek evenement, Volley2018, dat de drie olympische volleybaldisciplines verenigt: de DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK Jongens <20. Er wordt van 14-22 juli gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het slotweekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Voor nieuwsberichten, programma's, toernooi-informatie, perszaken en meer over de DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal en het EK Jongens <20 kun je terecht op de betreffende eventpagina's op volleybal.nl: - <> - <> - <>
10-04-2018
Seizoensafsluitings Feest Glitter & Glamour - Het volleybalseizoen is al weer bijna afgelopen, en dit willen we graag met jullie vieren. Op 21 april houden wij op de tribune in Ut Sporthuus een Glitter & Glamour feest voor alle jeugd (vanaf 12 jaar) en senioren leden van DOS Lunteren. Bij de binnenkomst maken we foto’s van je leuke outfit. Deze plaatsen we op onze website en Facebook. Neem contant geld mee! Bij de muntenverkoop kan je niet pinnen. De entree is gratis! Schrijf je voor 14 april in, dit kan via de mail die je ontvangen hebt of via de intekenlijst in Ut Sporthuus. De teams die helemaal compleet zijn krijgen een leuke verassing! Dus haal je hele team over om naar deze leuke afsluiting te komen!
20-03-2018
Belangrijke spelregelwijziging in het CMV - Belangrijkste veranderingen ten opzichte van de vorige spelregeluitgave In de vorige uitgave waren de volgende nieuwe spelregels toegepast: Bij niveau 4 is het toegestaan om te smashen. Bij niveau 5 blijven de reeds behaalde bonuspunten, voor 3 keer spelen, bij een dubbele fout gehandhaafd. Bij niveau 1 tot en met 4 is naast het gebruik van de veldafmeting van 6 x 4,5 meter ook toegestaan om de buitenste zijlijnen van een badmintonveld te gebruiken en een achterlijn te trekken op 4,5 meter gemeten vanaf de middenlijn. Bij niveau 5 en 6 is het toegestaan om de belijning van een badmintonveld te gebruiken. Dat wil zeggen de buitenste zijlijnen en de binnenste achterlijn. Daarnaast is het bij niveau 6 ook toegestaan om de buitenste zijlijnen en de buitenste achterlijn van een badmintonveld te gebruiken. Hierdoor kan er op een groter veld gespeeld worden ter voorbereiding op de C-jeugd. Een wedstrijd / toernooi wordt gestart met 4 spelers maar mag in geval van blessure uitgespeeld worden met minimaal 3 spelers. In deze uitgave worden daar de volgende spelregels aan toegevoegd: Vanaf seizoen 2017-2018 mag je in plaats van met vier spelers, ook met drie spelers de wedstrijd spelen. Deze regel is toegepast om te stimuleren teams niet te groot te maken, zodat alle kinderen veel balcontacten hebben. Daarnaast kan het voor jongens betekenen dat ze met elkaar kunnen spelen (apart jongensteam) en dat er vanwege de ruimte die er in het veld ontstaat, meer bewegingsvrijheid is. Toelichting op de regel: Wanneer er door een team van drie een fout wordt gemaakt, verlaat één persoon het veld (je kunt dus niet een extra fout maken omdat je ‘maar’ met drie spelers bent). Dit houdt dus in dat je veld sneller leeg kan zijn dan wanneer je met vier spelers speelt. Bij niveau 1-2-3 wordt er geserveerd op de plaats waar de fout gemaakt werd. Bij niveau 4-5-6 wordt er bij een team van drie personen vanuit rechtsachter geserveerd en bij een team van vier personen vanuit rechtsachter of mid-achter. Indraaien gebeurt bij de opslagplaats. Als een team uit meer dan drie spelers bestaat, maar je kiest er voor om met drie spelers in het veld te spelen, dient er verplicht te worden ingedraaid. Wanneer je ervoor kiest om met drie spelers te spelen is het niet toegestaan gedurende de wedstrijd toch met vier spelers te gaan spelen. Vang-gooi beweging niveau 4: er is onduidelijkheid over hoe deze beweging uitgevoerd dient te worden. In deze uitgave wordt beschreven wat er WEL de bedoeling is, in plaats van wat NIET de bedoeling is: Het is de bedoeling dat op het moment dat de sporter de bal vangt, hij / zij de voeten laat staan zoals ze op dat moment staan. Vanuit die houding mag de bal in alle richtingen gegooid worden. Het is de bedoeling dat de vanggooi-beweging één vloeiende beweging is. De bal wordt tussen de handen geklemd, in één beweging naar beneden geduwd en weer weggegooid (onderarmse vang-gooi) of de bal wordt tussen de handen geklemd en in één beweging via het voorhoofd weggestoten (vang-stootbeweging). Adviesregel: Niveau 1-2-3: Wanneer er onduidelijkheid is over wie het veld moet verlaten, spelen de kinderen eenmaal Steen-Papier-Schaar. De verliezer verlaat het veld. Toelichting op de regel: Er is alleen sprake van onduidelijkheid wanneer: De bal tussen twee spelers op de grond valt Twee spelers beiden de bal hebben aangeraakt Twee spelers beiden naar de bal toe bewogen (schijnbeweging) Spelregels Steen-Papier-Schaar De twee spelers tellen af en maken met de hand tegelijk de vorm van een steen (een vuist), papier (een vlakke hand) of een schaar (twee uitgestoken vingers). Hierbij verslaat de steen de schaar, de schaar het papier en het papier de steen. Deze regel geldt als een advies, geen verplichting en is toegepast om het spelplezier van het kind te verhogen. Op dit moment wijst de coach vaak degene aan die het veld moet verlaten, ook wanneer het eigenlijk niet helemaal duidelijk was wie de fout maakte. Voor dit soort situaties dient het principe van Steen-Papier-Schaar. Het is eerlijk en kinderen kunnen het zelfstandig uitvoeren. Algemene regels voor het Cool Moves Volley Leeftijdsgrenzen Het is toegestaan om in het Cool Moves Volley maximaal één niveau lager te spelen dan het niveau waar de speler officieel in hoort te spelen (conform de gestelde leeftijden). Het is wel toegestaan om hoger te spelen dan het niveau dat bij de leeftijd past. Mocht het zo zijn dat een speler meer dan één niveau lager wil speler, dan dient hier officieel goedkeuring voor worden aangevraagd bij de organisator / competitieleider van de betreffende competitie. Het team zal dan ‘niet mee spelen om het kampioenschap’. Een team met een eventuele dispensatiespeler kan dus geen officieel kampioen worden en bijvoorbeeld mee doen aan Final Four. Lijn en netfouten Op de niveaus 4, 5 en 6 wordt er wel gefloten voor lijn-, voet- en netfouten. Dit dient wel te gebeuren op de op dat ogenblik geldende regels zoals deze beschreven zijn in de officiële spelregels volleybal uitgegeven door de Nevobo. Aantal spelers Een wedstrijd of toernooi wordt gestart met drie of vier spelers. Als je ervoor kiest om met drie spelers te starten mag je niet halverwege toch met vier spelers spelen. Andersom, met drie in plaats van vier spelers (vanwege bijvoorbeeld een blessure), mag natuurlijk wel.
20-03-2018
Wedstrijdverslag Dames 1 - Woudenberg 2 - Wedstrijdverslag DOS Dames 1 - Woudenberg Dames 2 Afgelopen zaterdag had Dos Dames 1 weer een wedstrijd thuis. Dit keer tegen de dames van Woudenberg. In de eerste set stonden we sterk te spelen. Ondanks dat Woudenberg op een gegeven moment erg dichtbij kwam, lieten we ons niet kennen en hebben we de set met 25-21 binnengehaald. De tweede set begonnen we slechter. We waren niet scherp genoeg, de pass was er niet en al snel was er dan ook een erge achterstand. We zijn wat terug gekomen maar het heeft niet geholpen, verlies van de set met 25-20 In de derde set begonnen we na goed coaching weer scherp te spelen. De pass was er weer en de ballen werden goed afgemaakt. Ook was er service druk waarmee we aardig wat acejes hebben kunnen maken. Winst met 25-19 In de vierde set had DOS het weer moeilijk. We lieten de steekjes vallen en door scherpe service druk van de tegenstander, werd DOS achtergelaten met een grote achterstand. Timeouts werden gevraagd maar het mocht toch weer niet lukken om de 3-1 binnen te halen. Deze set verloren we met 20-25. De vijfde set begon en DOS wist het, deze moesten en zouden we winnen. Met deze instelling ging het er dan ook hard aan toe. Woudenberg speelde goed maar DOS liep weg met de punten. Leuke set en leuke overwinning met 15-9.
14-03-2018
Wedstrijdverslag Dames 3 - Scylla 6 - Mooie wedstrijd met goed resultaat van D3 Vrijdagavond 9 maart mocht Dames 3 weer in Ut Sporthuus aan de bak. Dit keer tegen de (ervaren) dames uit Wageningen (Scylla). De laatste keer dat wij tegen hen speelden, waren we behoorlijk aan elkaar gewaagd. De eindstand was toen 3-1 voor ons. We gingen dus zeker weer voor winst! Bij de eerste set bleek gelijk dat we dit niet cadeau kregen. Coach Evelien gaf terecht aan in onze eerste time-out dat we nog niet helemaal scherp waren. De tegenstander profiteerde hier wel van en lang ging het gelijk op. Gelukkig trokken wij aan het langste eind: 25-23. De tweede set liep het lekker. We waren goed aan het verdedigen en onze aanvalsters sloegen de ballen lekker in. Onder andere door de bal flink rechtdoor te slaan (wat we tijdens de training van Cees steeds oefenen) en waar zij geen antwoord op hadden. Aan het net blokten we goed. Een mooi moment was toen de aanval van Bertine werd geblokt, zij zich hier niet door liet verrassen maar gewoon de bal nogmaals ver achter de speelsters legde. Deze set was weer voor ons: 25-18. In de derde set lieten we even zien dat wij de sterkste waren: 25-10! Dit kwam mede door een hele lange opslag-reeks waar de tegenstander totaal geen antwoord op had. Met een onderhandse opslag werd de bal steeds in een andere hoek gelegd en de dames uit Wageningen lieten zich keer op keer verrassen. Maar hoogmoed kan voor de val komen als je niet scherp blijft. Ondanks dat de coach dezelfde speelsters liet staan, werd het spel ineens minder fel. We lieten het verschrikkelijk spannend worden totdat het uiteindelijk 24-24 stond. Coach Evelien vroeg een time-out aan en we gaven onszelf op de kop. Gelukkig lukte het toen om de laatste 2 punten te maken. Deze set gewonnen met 26-24! Vijf verdiende punten dus door als team sterk te spelen en in onszelf te blijven geloven.
12-02-2018
Mini wedstrijden (zaterdag 10-02) - Verslag wedstrijden mini’s zaterdag 10 februari Afgelopen zaterdag hebben de mini’s van DOS hun wedstrijden gespeeld in Lunteren en Renswoude. In Renswoude waren de hoogste niveaus 5 en 6 ingedeeld en in Lunteren de niveaus 2 t/m 4. DOS 1 moest als enige team in Renswoude spelen en Demi is met de speelsters Ilse, Marit, Femke en Simone en begeleidende ouders meegegaan. Het waren spannende sets welke ze soms met 1 puntje verschil wonnen maar door hun opslagen hebben ze beide wedstrijden gewonnen. ’s Middags waren de wedstrijden in onze eigen sporthal voor de niveaus 2 t/m 4. Met behulp van Sem, die momenteel bij DOS stage loopt vanuit het JFC in Barneveld, hadden we 8 veldjes klaargemaakt en klokslag 14.00 uur kon er gestart worden. Voor DOS 2 (Lukas, Janiek, Hanna, Benthe, Nikki, Romee en Naomi) en DOS 3 (Ruben, Jade, Lisa, Jort, Evan en Gerjan) was het niveau verschil tussen de 2 wedstrijden wel groot. De ene wonnen ze met dikke cijfers maar bij de andere moesten ze weer goed hun best doen om de puntjes binnen te halen. Het team van DOS 4 met Ruben, Nathan, Thijmen, Jurn, Friso, Rik en Maxim is vanaf Januari niveau 4 gaan spelen waarbij de 1e bal getoetst moet worden, 2e bal gevangen en de 3e bal eroverheen moet worden gespeeld. De 1e en 3e bal mogen zowel onderhands als bovenhands gespeeld worden. Het toetsen waren ze al gewend bij niveau 3 maar juist het omhoog gooien van de bal op het eigen speelveld om de bal over het net te spelen geeft soms problemen. Vaak wordt de bal te laag gegooid waardoor ze deze niet goed over het net krijgen. Toch, mede door het fanatieke coachen van de vader van Maxim en Thijmen, hebben de jongens hun puntjes weten binnen te halen. DOS 5 en 6 moesten zelfs 3 wedstrijden spelen. Vooral voor de allerjongsten van DOS 6 was dit toch best een lange middag. Toch hebben Lieke, Hannah, Inge en Meike het supergoed gedaan en zag je hun gezichtjes stralen als ze de bal bij de tegenstander op de grond kregen. We gaan met de trainingen goed oefenen op het vangen van de bal als deze richting de hoeken van het veld worden gegooid. De speelsters van DOS 5 zijn in januari gestart met niveau 3 waarbij de 1e bal getoetst moet worden en dat is technisch gezien een grote overgang. Vooral daar je ook alleen de ballen onderhands mag toetsen. Maar de ervaring leert dat als je op dit niveau de ballen netjes leert toetsen dit bij de hogere niveaus alleen maar makkelijker gaat worden. Bij de speelsters Jinske, Dylana, Tara, Joleen en Jedidja zag je dat ze na een paar sets de bal steeds beter onder controle kregen wat dan ook gelijk te zien is bij de uitslagen. Alle teams konden na afloop van hun wedstrijden boven bij het DOS barretje, waar Ilse en Henriette stonden, limonade halen. Ook veel ouders en grootouders waren aanwezig die de kinderen vanaf de galerij konden aanmoedigen. Het was een geslaagde middag en ik denk dat iedereen moe maar voldaan naar huis is gegaan. De leuke foto's die tijdens de wedstrijden zijn gemaakt, staan in het fotoalbum op de website van DOS!
12-02-2018
Wedstrijdverslag DOS D3-WaHo D8 - Vrijdagavond een wedstrijd tegen Waho ds 8. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden volgens de prognose 3-2 voor Dos. Vol goede moed begonnen we de 1e set. Al gauw had Waho de voorsprong en moesten we goed ons best doen om de leider van het spel te worden. Algauw hadden we het spel in handen en wonnen we de set met 25-17. De 2e set begonnen we met een goede opslag waarmee we een paar mooie punten gescoord hadden. En wonnen deze set ook met 25-15. De 3e set hebben we mooie rally's gemaakt maar waren we echt de sterke ploeg en wonnen we met 25-9. De 4e begonnen we er te makkelijk mee en hebben we veel punten weggegeven. Bijna de hele set stonden we achter en maakten we domme fouten. Uiteindelijk stond het 21-19 en hebben we onze kracht nog even laten zien. Toen het 22-22 stond is Sylvia als wissel in het veld gekomen voor de opslag. Met haar mooie opslag hebben we deze set kunnen winnen met 25-22. Een mooie winst voor onze thuiswedstrijd!!
05-02-2018
Thuiswedstrijden Mini's in ut Sporthuus a.s. zaterdag! - A.s. zaterdag zullen onze mini teams thuiswedstrijden spelen in sporthal Ut Sporthuus! Onze thuisaccommodatie. Bij de mini competitie wordt er niet zoals in de jeugd en senioren thuis en uitgespeeld bij elke tegenstander. Bij de mini's worden de aantal wedstrijddagen verdeeld over de verenigingen welke mee spelen in de competitie. Hoe meer teams, hoe meer "thuis"wedstrijddagen je toegewezen krijgt. Het is dus niet "gewoon" dat deze teams "thuis" in Ut Sporthuus wedstrijden spelen. Het leuke van thuiswedstrijden spelen is dat er dan vaak veel publiek (ouders, zussen, broers, opa's, oma's familie, etc.) komen aanmoedigen! Het zou daarom super zijn als iedereen onze teams komen aanmoedigen, want alle punten moeten natuurlijk wel "thuis" blijven in Lunteren. Helaas speelt mini's 1 hun wedstrijden op deze dag in Renswoude, wél in de ochtend, dus jullie kunnen ook de thuis teams komen aanmoedigen! Thuis programma: Mini's 2: 14:30 veld 7 Surf 2 - DOS 2 15:30 veld 8 Woudenberg - DOS 2 Mini's 3: 14:00 veld 6 DOS 3 - Set Up '69 4 14:30 veld 6 Woudenberg 3 - DOS 3 Mini's 4: 14:30 veld 8 NVC 5 - DOS 4 15:30 veld 7 NVC 6 - DOS 4 Mini's 5: 14:00 veld 4 SSS 6 - DOS 5 15:30 veld 4 SSS 8 - DOS 5 Mini's 6: 14:00 veld 1 DOS 6 - Surf 5 15:30 veld 1 DOS 6 - Set Up ’69 7 De mini's spelen nog niet op het officiële volleybalveld, ze spelen op badmintonvelden hun wedstrijden, per niveau is het veld verkleint met tijdelijke lijnen. Ben je in de leeftijd van 7 - 12? En lijkt jou volleybal leuk? Kom dan gezellig kijken bij deze wedstrijden, dan kan je bekijken of het je leuk lijkt!
31-01-2018
Wedstrijdverslag Heren 3 - Setash Heren 2 - Heren 3 is de verrassing van de avond. De nummer een-na-laatste tegen de nummer twee. Een revanche wedstrijd omdat er vorige week tegen dit team verloren werd met 4-0. Vooraf was de prognose 4-0 voor Setash maar ondanks dat ging DOS ging met passie en strijd de wedstrijd in. De wedstrijd begon gelijk met een kleine voorsprong voor DOS. Maar iedereen zou verwachten dat dit goed gemaakt zou worden door Setash. Jochem Pees was deze wedstrijd op buiten geplaatst om zo een nieuwe tactiek te proberen. Met vader Klaas Pees als spelverdeler liep deze combinatie als een trein en werden er verscheidene punten binnengehaald. De set wordt zelfs redelijk makkelijk gewonnen met 25-21. Tussen de sets door wordt er gezegd dat het team niet moest doen wat ze altijd deden na een setwinst namelijk denken dat ze de wedstrijd al gewonnen hadden. Zodoende ging het team met frisse moed en dezelfde opstelling het veld in. Na een paar goed afgeblokte punten door Jan-Hendrik van de Top en een paar geweldige, houthakker aanvallen van Gerbrand van de Mel komt DOS zelfs voor met 24-15. Brecht Pater die bezig is met een goede opslag serie kan de wedstrijd uitserveren. Hij vraagt aan het team of hij sprong surf mag doen en natuurlijk is dit goed. Brecht gooit de bal hoog de lucht in. Hij rent, springt, slaat en...... onder toeziend oog van moeder Annet slaat Brecht een geweldige ace bal en staat DOS 2-0 nul voor. Deze wedstrijd kan wel eens heel mooi gaan aflopen. Ook de derde set begint DOS weer zeer voortvarend. De mannen van Setash beginnen steeds minder te spelen en coach Jarco van Holland wordt steeds enthousiaster van het spel. Langs de kant moedigde hij het team aan en weer komt DOS op voorsprong. Na een set-up van William van Eck kan Brecht Pater de bal inslaan. Deze jongen van maar één meter zestig slaat de bal met gevoel naar de grond en weer is er een geweldig punt gemaakt. Omdat het blok van DOS nog steeds zijn werk doet en achterin er geweldig verdedigd wordt, komt Brecht Pater weer op de mogelijkheid om de set uit te serveren. Weer gooit hij de bal in de lucht voor een mooie sprong surf maar deze keer gaat het mis. Gelukkig wint DOS ook deze set met 25-17. In de vierde set wordt Klaas Pees gewisseld met Gerbert Bouwheer. Aan het begin van de set gaat het gelijk op maar dan komt Gerbert aan de opslag. Ineens is het van 8-6 voor DOS, 17-6 voor DOS geworden. Je zou kunnen zeggen dat dit de gouden wissel is van coach Jarco van Holland. Het team speelt daarna de set makkelijk uit en weer kan Brecht Pater de wedstrijd uitserveren. Weer doet hij een sprong surf. De bal vliegt door de lucht en dit kan zo maar eens de laatste bal zijn. De bal kijkt over het net heen maar valt jammer genoeg net aan de verkeerde kant. Gelukkig wordt de wedstrijd daarna snel uitgespeeld (25-16) en wint DOS heren 3 eindelijk weer eens een wedstrijd. Deze wedstrijd werd niet gewonnen door individuele klasse maar door een sterk collectief dat plezier uitstraalde. En door een geweldig publiek wat ons deze wedstrijd gesteund heeft. Op naar de volgende wedstrijd op naar de derby tegen onze eigen Heren 2.
31-01-2018
Scheidsrechters vaardigheidstraining 24 februari - Scheidsrechters vaardigheidstrainingen 2018 Vanaf 2016 is de Nevobo bezig met de nieuwe opzet VS2. Zoals aangekondigd eind 2017 gaan we per 2018 over op scheidsrechters vaardigheidstrainingen. Hier leren scheidsrechters in de praktijk hoe ze moeten handelen en omgaan met bepaalde situaties. De oude VS2 blijft tot 1-8-2018 nog wel geldig als opleiding voor code V4. Om de verenigingen te helpen deze vaardigheidstrainingen goed neer te zetten helpt de volleybalacademie 4 verenigingen in elke regio door een opleider en een opzet aan te leveren voor de vaardigheidstrainingen. Hier kunnen de verenigingsexperts die deze vaardigheidstraining in de toekomst willen gaan geven zien hoe dit moet. Het bijwonen van deze door de volleybalacademie georganiseerde scheidsrechtersvaardigheidstraining geeft daarna ook de licentie om het zelf te mogen geven. Tijdens deze bijeenkomsten worden er scheidsrechters in de praktijk opgeleid voor de V4 code en worden er dus verenigingsexperts opgeleid om deze training te gaan geven. De bijeenkomsten worden nu geleid door een opleider van de volleybalacademie. Deze bijeenkomsten staan open voor verenigingsexperts van andere verenigingen! De Nevobo heeft onze vereniging gevraagd of het gehouden kon worden in Lunteren. Al onze scheidsrechters gaan hier deel aan nemen en er zijn ook al aanmeldingen van verenigingen buiten Lunteren. Wanneer je je nog niet heb aangemeld bij Jouke dan kan dit alsnog!
27-01-2018
Wedstrijdverslag D3 (18-1-2018) - Dames 3 weer de winst binnengehaald! Donderdag 18-1 was het weer zo ver! We gingen vol goede moed naar Barneveld toe. De eerste paar punten van de set moesten we even inkomen maar daar lieten we het niet bij zitten, we gingen er fel tegen in en wonnen met 8-25! Op naar de volgende set. Ook de tweede set verdedigde we goed de ballen. Hierdoor werd het 25-16 De derde set mochten we beginnen met de opslag. Dat was zeker een voordeel voor ons. We hadden een voorsprong van 11-0. Helaas lieten we even de moed zakken en werd het 15-13 voor ons. We werden bij elkaar geroepen door de coach cees en dit hielp enorm! Want we wonnen uiteindelijk de set met 25-16. De laatste set gingen we er weer als team vol tegenaan. Want we wilden natuurlijk de 5 punten mee naar Lunteren nemen. En ook wonnen we deze set met 25-9! Al met al een FANTASTISCHE wedstrijd!
27-01-2018
Wedstrijdverslag D2-TweeVV - Belangrijke winst DOS D2 De opdracht voor DOS D2 was duidelijk. TweeVV moest in eigen huis verslagen worden om weg te blijven bij de degradatiestreep. Eerder dit seizoen boekten de Lunterse dames een nipte 3-2 zege in Ede. Het zou dus geen gemakkelijke avond worden… Eerder op de dag kreeg D2 een domper te verwerken. Buitenaanvalster Isa Hazeleger had nog te veel last van een polsblessure die haar de laatste weken dwars zit. Een groot gemis, want met haar sterke opslag en aanval is deze 18-jarige uitgegroeid tot een belangrijke pion binnen het team. Voor de rest was het team compleet, inclusief met Jantine van Steenbergen weer in het rode-shirt. De ervaren midspeelster, die dit seizoen de overstap maakte naar buiten, is er na de zwangerschap weer bij. Haar ervaring en rake klappen zullen de tweede seizoenshelft nog van grote waarde zijn voor haar team. In de eerste set gingen beide teams gelijk op. Totdat Chantal van Voorst aan service kwam. Met een ijzersterke serie bracht ze haar team aan een ruime voorsprong. Door wat persoonlijke foutjes in de verdediging kwam TweeVV toch weer dichtbij, maar aanvoerster Gerrie van Veluw wist haar team op tijd weer bij de les te krijgen. De winst kwam niet meer in gevaar: 25-21. In de tweede set hield DOS de servicedruk hoog. TweeVV kreeg geen controle over de bal waardoor DOS de set kon dicteren. Buitenaanvalster Jeanine van de Top zocht de gaatjes bij de tegenstander op met lepe prikballetjes. Met haar slimme spel en hoge rendement speelde ze de Edese verdediging kapot. Ook de passing lag deze set beter, waardoor de goedlachse mid, Julia van den Top, ook de nodige puntjes mee pikte. Het was voor haar even wennen dit seizoen op de midpositie, maar ze is niet meer weg te denken uit dit D2 team. Razendsnel werd de set met 25-15 binnen gehaald. De euforie was helaas van korte duur. In de derde set was D2 compleet de weg kwijt. De passing lag verre van goed, de Lunterse dames kwamen moeizaam tot aanvallen. Dit ondanks de supersnelle bijdrage van Ilona van der Werf die menig bal uit alle hoeken van het veld moest halen. Al snel keken de dames naar een 7-19 achterstand aan. Ondanks een kleine comeback, mede dankzij een paar mooie smashen van Ilse Schuurman, die bewijst dat ze ondanks een gebrek aan lengte prima kan aanvallen, bleef setwinst ver weg. Met 15-25 moest de set afgestaan worden. Het was duidelijk: om een vijfde set te voorkomen moest D2 uit een ander vaatje tappen. Toch was de start niet veelbelovend. Direct was daar de 1-5 achterstand. De gehele set bleven de dames tegen een kleine achterstand aankijken. Om wat rust in de passing te krijgen, switchten de dames naar een 4-2-systeem. De juiste tactiek, want de fijne set-ups van Alyssa van Oostrum, die naast diagonaal een begenadigde spelverdeelster is, werden binnengeslagen door haar teamgenoten. Een spannend slot brak aan waar Thera Visser, die zich dit seizoen ontpopt tot de muur van D2, met haar blokkering van grote waarde. Met 25-23 werd de set gewonnen. Het was wellicht niet de beste wedstrijd van het seizoen van de dames, maar op wilskracht werden de punten binnen gehaald. DOS D2, did it! Dankzij de 3-1 overwinning zijn de dames gestegen van plek 9 naar 7. Het degradatiesok is voorlopig weggejaagd en de blik kan naar boven worden gericht. Even genieten van de mooie winst en dan snel weer de blik op de volgende wedstrijd: uit tegen Invicta uit Wageningen.
24-01-2018
Wedstrijdverslag D1 - Wedstrijdverslag D1-Agilitas D3 Vrijdagavond reisden we met een enigszins gehavende ploeg af naar Arnhem voor de wedstrijd van tegen Agilitas. De nummer 3 tegen de nummer 8, maar we waren gewaarschuwd, thuis verloren we met 1-3 van deze ploeg. Demi en Annelie konden niet mee vanwege ziekte en andere verplichtingen maar gelukkig hadden we Gerrie uit dames 2 tot onze beschikking. Nadat we een extra rondje rotonde hadden gedaan kwamen we mooi op tijd in de sporthal aan. Nog even tijd voor een kopje koffie en de voorbespreking. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en stonden al snel op een voorsprong. De pass lag goed en alle aanvalsters wisten mooie ballen te slaan. Met 6 keer ace in deze set maakte we het ook met onze servicedruk moeilijk voor de tegenstander en stond er al snel een uitslag van 12-25 op de teller. En nu niet te makkelijk gaan denken en zo door blijven gaan, maar helaas. De tegenstander kwam beter in de wedstrijd en wij begonnen onnodige foutjes te maken. Deze set verloren we dan ook met 25-21. De derde set mochten we weer naar de winnende kant en ook wij konden daar weer van profiteren en wonnen met 20-25. We hadden geen zin in een 5e set dus het moest nu toch gaan gebeuren, maar helaas. We scoorden mooie punten maar waren er toch niet helemaal bij met ons hoofd waardoor er onnodige fouten gemaakt werden die gelijk werden afgestraft door de tegenstander, 25-16 voor Agilitas. Dan toch maar die 5e set we kwamen gelukkig op voorsprong en met 5-8 gingen we wisselen en stonden wij weer aan de winnende kant. Dat hebben we laten zien door deze set met 12-15 te winnen. Gelukkig toch mooi 3 punten meegenomen naar Lunteren. Nu gaan we ons deze week weer opmaken voor de volgende wedstrijd. We spelen as. Vrijdag 26 januari om 19.30 uur in Ut Sporthuus tegen de nummer 1 Tivoc. We willen heel graag wat punten pakken tegen deze ploeg en kunnen daarbij alle support gebruiken dus kom allemaal vrijdag kijken.
17-01-2018
Rijk Kelderman overleden - Met grote verslagenheid hebben wij als vereniging het bericht ontvangen dat Rijk Kelderman is overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. Rijks familie heeft dinsdag 16 januari 2018 bekend gemaakt dat hij in de middag is overleden. Na een operatie aan zijn hart was hij voor herstel bij zijn broer in Amersfoort en werd hij afgelopen maandag met een longontsteking weer opgenomen in het ziekenhuis. Daar is hij overleden aan een bacterie. Wij kenden Rijk als oud DOS lid en de laatste jaren van het fluiten van verschillende thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1. Helaas is Rijk, een fantastische man, geweldige scheidsrechter en een goede vriend gistermiddag overleden. Het bestuur biedt - mede namens de hele vereniging - zijn condoleances aan en wenst familie en vrienden van Rijk heel veel sterkte.
13-01-2018
D.O.S. dames 1 - Dames 1 Wat een leuke wedstrijd speelde DOS dames 1 vrijdag 12 januari tegen Toesj uit Heteren. Vorige keer 'uit' 3-1 verloren, nu willen we meer! Met wat tips en opdrachten van trainer Cees begonnen we vol energie. De flow zat er in en we stonden aardig voor. Maar halverwege de set kwamen zij in hun spel na een wissel met hun spelverdeelster. Weg set. 2e set hadden wij weer de leiding. Deze is voor ons. 3e set was rommelig, door goede opslagen van Toesj kwamen wij niet in ons spel en stonden al gauw 0-6 achter. Toch komen we eindelijk bij tot 15-15. Maar de set glipt toch uit onze handen omdat we te weinig lef tonen. 4e set zit de sfeer er goed in bij dos en aan fanatiekheid ontbreekt het niet! Verliezen? Vanavond niet! De set pakken we met 25 tegen 17. En hoppa 5e set! Druk is hoog, we beginnen weer te rommelen. Komen 3-8 achter. Maar we laten ons niet kisten, het word uiteindelijk 20-18 voor DOS! 'Aan elkaar gewaagd' noemen we dat 😊
06-01-2018
Competitie 2e helft 2017-2018 - De wedstrijden van de 2e helft zijn weer bekend. Van alle teams staan deze online op de website. LET OP! Er kunnen nog wijzigingen volgen, dus houd de schema's van jou team(s) goed in de gaten! De rijschema's van de mini's staan inmiddels ook online!
02-01-2018
Oliebollentoernooi, vrijdag 29-12-2017 - Oliebollentoernooi, vrijdag 29 december 2017 Ook dit jaar was er weer veel animo voor het oliebollentoernooi. Er hadden zich 31 teams opgegeven waarvan 9 mix, 11 heren en 11 dames teams. Het toernooi begon om 18.30 en ging door tot 22.30. We speelden wedstrijden van 12 minuten en wisselden elk kwartier van wedstrijd. Er hadden zich ook een aantal ex-DOS-leden opgegeven voor het toernooi. Leuk om deze weer te zien en te spreken. Tijdens het toernooi werd er lekker fanatiek gespeeld, de teams wilden niet voor elkaar onder doen. We hebben veel mooie aanvallen kunnen zien, maar ook reddingen. Er hing soms een mooi blok! Tijdens de pauze (20.30-21.00) werd er een loterij gehouden, de loten kon je kopen bij de bar. Dit jaar hebben we gevraagd aan de deelnemende teams om wat leuks mee te nemen voor deze loterij. Bij deze willen we deze teams bedanken voor de prijzen. Er zaten hele leuke prijzen tussen! Om 21:00 begonnen de wedstrijden weer, je kon inmiddels al wel een beetje zien wie er in de finale kwamen te staan. Om 22:15 begonnen de finales. Er was veel publiek en er werd goed aangemoedigd! De winnaars zijn in de -herenpoule: Ruben en Tycho -damespoule: Ingrid en Jantine -mixpoule: Gerben en Bertine Al met al een geslaagd toernooi. Iedereen bedankt die meegeholpen heeft aan dit toernooi!! (Namens de activiteitencommissie)
20-12-2017
Eindstanden 1e helft Jeugd & Mini's - De 1e helft van de competitie zit er alweer op. Hier een overzicht met de eindstanden:
17-12-2017
Kerst & Oud en nieuw 2017 - Wij willen iedereen fijne feestdagen en een goed sportief 2018 toewensen. Het DOS bestuur
16-12-2017
Wat te doen bij slecht weer? - Met het oog op winterse omstandigheden is het goed te weten hoe het geregeld is rondom het wel of niet doorgaan van de volleybal wedstrijden. Zie daarvoor de volgende artikelen: Nevobo: Wat te doen bij slecht weer? KNMI: Waarschuwingen voor de provincie Gelderland Als men besluit niet de weg op te gaan, dan behoort de tegenstander via het wedstrijdsecretariaat te worden ingelicht, evenals de scheidsrechters. Misbruik kan maatregelen tot gevolg hebben. Telefoonnummer Jouke Otse wedstrijdsecretaris 0342-490775.
11-12-2017
Wedstrijdverslag D1 - Scylla D4 - Wedstrijdverslag D1 (namens Cees Roelofsen) Zaterdag heeft DOS D1 weer een prima prestatie geleverd. De wedstrijd ging tussen de nr. 3 en nr 4. We wonnen met 4-0 van Scylla D4. Ook Gerrie (uit Dames 2) heeft een mooi aandeel gehad in deze wedstrijd. Dames 1 heeft nu 6 wedstrijden op rij gewonnen. Een hele goeie teamprestatie. De wedstrijden van vorige week thuis tegen SSS D4, 4-0 winst en van gistermiddag tegen Scylla D4 waren voor mij als coach een ijkpunt. Hoe staan we als team en zijn we gevorderd. De dames geven aan, dat ze naar elkaar toe zijn gegroeid en als team een mooie prestatie hebben neergezet. Als trainer/coach sluit ik me hierbij aan. Een mix van jongere jeugd en een aantal midden twintigers heeft een mooie flow tot nu toe. Het gaat er nu om, om dit uit te bouwen. a.s. vrijdagavond -THUIS- is de kraker DOS D1 – R’wouw D3.
10-12-2017
Wegwijspiet en pieten bij DOS mini's - Het was even spannend of de pakjes aan zouden komen, maar de wegwijspiet en zijn pieten hebben de lunterse sporthal weten te vinden! Iedereen is enorm verwent met een leuk pakje en heeft een leuk sinterklaas feest gehad vol spelletje en plezier. Sinterklaas hoopt als hij het niet te druk heeft, volgend jaar zelf te komen. groetjes Sinterklaas en al mijn pieten PS: Foto's zijn terug te vinden in ons foto album.
06-12-2017
Bericht van Sinterklaas & wegwijspiet - Bericht van Sinterklaas: Ik ben momenteel alweer terug naar Spanje moe maar voldaan, er staan alleen nog een aantal zakken pakjes hier op de boot... er staat op: Volleybalvereniging DOS Lunteren, Mijn pieten zijn in alle drukte jullie lieve mini's helemaal vergeten hun pakjes te bezorgen... Ik (sinterklaas) heb wegwijs piet en nog een aantal pieten richting Lunteren gestuurd zodat de mini's van DOS volleybal Lunteren toch nog hun pakjes kunnen ontvangen. Ik hoop dat de wegwijs piet de weg kan vinden naar sporthal Ut Sporthuus, wanneer dit het geval is zullen wegwijs piet en de andere pieten a.s. vrijdag aankomen. Tot volgend jaar Sinterklaas
04-12-2017
Wedstrijdverslag D2-Gemini D2 - Wedstrijdverslag van D2 tegen Gemini Dames 2 speelde afgelopen vrijdagavond thuis tegen Gemini D8. Toen nummer 8 tegen nummer 11, dus de hoop van tevoren was dat we wat puntjes zouden pakken. De eerste set verloren we helaas met 21-25. Een aantal opslagfouten en er zelf nog niet helemaal lekker inzitten zorgde ervoor dat we niet de doorslag konden geven. Gelukkig hebben we ons daarna herpakt en de tweede set wonnen we met 25-13. De derde en vierde set hebben we ook weten te pakken, met 25-15 en 25-18. Een goed resultaat dus om de achtste plaats voor nu vast te kunnen houden. A.s. vrijdag spelen we in Renswoude tegen Renswouw, op dit moment nr 12, hopelijk pakken we daar ook weer wat puntjes!
04-12-2017
Winnaars verkoop speculaasactie - Er is bekend wie de meeste speculaas verkocht heeft! De 2 komen beide uit een team van de mini's!! Het meisje heet...... Dylana Pot, uit Mini's 5. Ze heeft in totaal 49 pakken verkocht!! Enorm veel dus!! De jongen heet..... Rik Stroomberg, uit Mini's 4. Hij heeft in totaal 24 pakken verkocht, heel goed gedaan! Beiden zijn afgelopen vrijdag "gehuldigd" tijdens de mini trainingen en beloond met een kleinigheidje! Nogmaals iedereen bedankt voor de inzet, ook de activiteitencommissie voor het organiseren! Samen hebben we een mooi bedrag op kunnen halen!
30-11-2017
Eindstand speculaasactie - De eindstand van de speculaasactie is binnen!! Met elkaar hebben we bijna €900,- opgehaald, super gedaan! Iedereen bedankt voor alle inzet tot nu toe! Met dit bedrag kan DOS leuke activiteiten gaan organiseren voor onze jeugd! Let op: voor het ophalen van de speculaas (in de sporthal) kunnen jullie terecht op: donderdag 30 november van 18.30 -20:00 vrijdag 1 december van 18:00 - 20:00 Hou de pagina in de gaten, want er volgt nog een bericht wie de meeste speculaas verkocht heeft!
16-11-2017
Wedstrijduitslagen - De Wedstrijduitslagen van afgelopen week: Afgelopen donderdag heeft D2 met 4-0 gewonnen van Invicta! Afgelopen vrijdag heeft H2 gewonnen van WaHo met 4-0! D1 gewonnen van WaHo met 3-1! H3 verloren van WaHo met 4-0... H1 verloren van Setash met 1-3.... Afgelopen zaterdag heeft H1 gewonnen van Nuovo met 4-0! JC1 verloren van Woudenberg met 4-0.... MA1 verloren van Woudenberg met 1-3... MC1 gewonnen van Set up '69 met 4-0! D3 gewonnen van Scylla met 3-1! Afgelopen dinsdag heeft H2 verloren van Setash met 3-1.... Wedstrijd deze week A.s. vrijdag speelt H3 een wedstrijd in Ut Sporthuus. Ze zijn als enig team aanwezig in de hal, dus laten we met z'n allen onze heren aan komen moedigen!! 🥁🥁
13-11-2017
Wedstrijdverslag D3 - Scylla 6 - Wedstrijdverslag DOS Dames 3 - Scylla Dames 6 (zaterdag 11 november) DOS Dames 3 wint de wedstrijd tegen Scylla Dames 6. De eerste set hebben we met 25-18 gewonnen. De tweede set was even heel spannend maar hebben we uiteindelijk verloren met 23-25. De laatste twee sets zat DOS Dames 3 dicht bij de bal en hebben we dus ook welverdiend beide sets gewonnen met 25-18!
09-11-2017
Verkoop speculaas!! - DOS heeft weer een leuke actie, de verkoop van speculaas!! De kosten zijn: €3,- voor een pakje (bevat 3 plakken heerlijke speculaas)! Elk lid heeft een verkoopformulier gekregen via de trainer/trainer. Het formulier is ook te vinden op de DOS-site bij Downloads! De actie loopt tot 24-11, dit is de uiterlijke inleverdatum van de formulieren (met het geld). Zie voor verdere informatie het formulier of vraag het aan iemand van de activiteitencommissie. Laten we er met z'n allen een geslaagde actie van maken en zo veel mogelijk speculaas verkopen!!
05-11-2017
Wedstrijdverslag DOS D1-Invicta D2 - Wedstrijd verslag DOS D1-Invicta D2 (namens Cees) DOS D1 wint weer een wedstrijd, nu uit tegen Invicta D2. De eerste set was een ware thriller. DOS won de set met 34-32. Vier keer op achterstand gestaan en toch weggewerkt, grote klasse. De tweede set dik verloren met 12-25. De derde set wonnen de dames weer. De vierde set ging gelijk op totdat er een klein gaatje werd geslagen: 18-16 voor. Op de beslissende momenten werd er na 1 punt gewonnen te hebben maar liefst 4x fout opgeslagen. Het werd heel erg spannend. Toch besliste DOS de wedstrijd koel met 25-21. Een grote feestdans werd met z'n allen gedaan in de sporthal de Vlinder in Wageningen. Volgende week spelen de dames thuis tegen WaHo D3.
03-11-2017
Gezocht: Trainers/trainsters voor de mini's! - De mini's zijn op zoek naar trainers/trainsters! DOS heeft op dit moment 6 mini-teams, spelend van niveau 2 tot 5. Op de donderdagmiddag: 2 teams van 17.30-18.30. Op de vrijdagmiddag: 4 teams, twee van 16.00-17.00 en twee van 17.00-18.00. Lijkt het je leuk om te helpen met het trainen van een van deze teams? Het zou al fijn zijn wanneer je af en toe een keertje bij kunt springen. Hopelijk kunnen we het met elkaar invullen/opvullen. Neem snel contact op met Jouke wanneer je kunt/wilt helpen!
01-11-2017
Verkoopactie activiteitencommissie - De activiteitencommissie organiseert een verkoopactie van speculaas dóór haar leden voor de andere activiteiten. Zie onderstaande planning; In de week van 06 – 10 november worden de intekenlijsten aan alle spelers uitgedeeld. In de week van 20 – 24 november moeten deze lijsten ingevuld bij de trainers worden ingeleverd. Op donderdag 29 en vrijdag 30 november kan het bestelde speculaas in de sporthal worden afgehaald. De activiteitencommissie.
28-10-2017
3e thuiswedstrijdenavond - De derde thuiswedstrijdavond zit er al weer op! Dames 1 heeft de avond met een mooi resultaat afgesloten, 4-0! Ook dames 3 heeft puntjes weten te pakken tegen WaHo, 3-2! Helaas was TweeVV te sterk voor Heren met 1-3, maar hopelijk kunnen de heren revanche nemen in de 2e helft! Ook vanmiddag zijn er nog wedstrijden in het Sporthuus. Om 14:30 spelen MA1 (tegen TweeVV) en JC1 (tegen Lienden). Van harte welkom om deze twee teams aan te moedigen!
19-10-2017
Activiteitencommissie zoekt versterking - De activiteitencommissie van DOS zoekt mensen die het huidige clubje willen versterken. De doelstelling is om een commissie te vormen met een afgevaardigde uit elk team. Maar elke hulp is welkom!! Dus..... Lijkt het je leuk om je bij deze commissie te voegen en samen activiteiten te bedenken en organiseren voor de leden van DOS? Denk hierbij aan een oliebollentoernooi, de speculaasactie, de afsluitingsdag, enz.. Neem dan contact op met iemand van de commissie (Jantine, Lisanne, Jouke, Jaco, Hester of Gerbert)!
16-10-2017
Dames 1 in het nieuw! - Vorige week heeft E* D.SIGN Ester van Leuveren, telnr. 06 - 21 61 33 77, Reclame, Creatieve Vormgeving & Communicatie Raperbeek 14 * 3772 RD Barneveld www.e-ster.biz haar sponsorcontract met de Lunterse Volleybalvereniging DOS verlengd. DOS Dames 1 heeft nieuwe trainingsjacks en broekjes ontvangen. Het team is er toppie content mee, gezien de enthousiaste gezichten. Als blijk van waardering werd een mooie bos bloemen overhandigd. Dit seizoen zijn een aantal MA speelsters doorgegroeid naar DOS Dames 1; het team komt uit in de 2e klasse. Op de foto boven: Ester van Leuveren(sponsor), Lisanne van Ingen, Woutera Drost, Annelie van Lagen, Demi vd Beek en Hester Mulder. onder: Cees Roelofsen(trainer/coach), Ingrid Snellen, Jantine de Vries, Anita Kooloos en Cilia Baanstra.
16-10-2017
Vereniging & Heren 1 sponsor Schuiteman Accountants verlengt hun sponsor contract - Onze sponsorcommissie is druk met het werven en onderhouden van onze "vaste" sponsoren. Het is Cees weer gelukt om Schuiteman voor 3 jaar te laten verlengen. Wij zijn hier heel erg blij mee als vereniging. Super bedankt Schuiteman Accountants!
06-10-2017
Thuiswedstrijden Mini's - Morgen spelen alle miniteams thuiswedstrijden, in sporthal Ut Sporthuus! Komt u deze teams aanmoedigen? Neem gelijk andere kinderen mee die nog niet op volleybal zitten! Wellicht vinden ze het heel erg leuk en willen ze ook op volleybal komen bij DOS Lunteren! (6-12 jaar). De wedstrijden worden gespeeld tussen 13:00 - 17:00 uur
06-10-2017
Week van de Scheidsrechter - Zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd mogelijk!! Daarom zetten we in de week van 7 t/m 15 oktober 2017 de scheidsrechters in het zonnetje bij De Week van de Scheidsrechter!! Alle verenigingen en/of teams worden in die week opgeroepen om de scheidsrechter in het zonnetje te zetten en te bedanken. Een blijk van waardering, hoe groot of klein ook, het zal door de scheidsrechter zeker worden gewaardeerd en geeft motivatie en energie om te blijven fluiten! Dus.........spreek met je team af op welke manier je aandacht gaat geven aan de scheidsrechter de komende week!!
27-09-2017
1e thuiswedstrijden 2017 - 2018 zijn gespeeld - De 1e wedstrijden van het seizoen 2017 - 2018 zijn alweer gespeeld. Bijna elk team nu één of al meer wedstrijden gespeeld. Ben je geïnteresseerd in de uitslagen? Kijk dan snel bij de betreffende teams!
02-09-2017
Algemene Ledenvergadering 2017 - Beste Leden, Wij willen jullie graag uitnodigen voor de jaarlijkse DOS Ledenvergadering. De vergadering staat gepland op; Vrijdag 15 september 2017 om 20.00 uur. De vergadering vindt plaats in de vergaderruimte van de voetbalvereniging. Wij zorgen ervoor dat er een bakje koffie/thee klaarstaat. (iets fris mag natuurlijk ook.) Heb je vragen en/of opmerkingen neem ze mee! We zien jullie graag 15 september 2017, tot dan! Download hier de agenda. Het DOS Bestuur
02-09-2017
Informatie avond voor de Ouders van onze Jeugd - Beste leden, ouders van onze jeugd, Op donderdag 14 september wordt er een informatieavond georganiseerd voor de ouders van onze jeugd, u bent hier van harte welkom! We starten om 20:00 uur in sporthal Ut Sporthuus. Hieronder kunt u een "Handleiding" vinden welke deze avond o.a. wordt doorgenomen. (Deze is ook te vinden bij "downloads". Download hier de handleiding Wij zien u graag op deze avond. Het Bestuur.
24-08-2017
Foto's Lunteren On The Beach 2017 - Afgelopen juli heeft de 20e editie van Lunteren On The Beach plaats gevonden. Vanaf vandaag zijn de foto's hiervan terug te vinden in ons foto album.
23-08-2017
Competitie wedstrijdschema's 2017-2018 - Onze wedstrijdsecretaris Jouke is er erg druk mee geweest maar alle thuiswedstrijden voor dit seizoen staan definitief vast! (Op de 2e helft van de Jeugd na natuurlijk, deze wordt eind december begin januari pas bekend). Wat betreft de uitwedstrijden, hier zouden nog dingen kunnen wijzigen, echter heeft DOS hier geen inspraak in. Vanaf vandaag staan de wedstrijd- & rijschema's van de mini's ook weer online!
16-08-2017
Start trainingen seizoen 2017 - 2018 - Vanaf komende week (week 34, 21/08 t/m 25/08) zullen de trainingen weer starten van het nieuwe volleybal seizoen!
26-07-2017
Oefenwedstrijden Jeugdteams - Er worden oefenwedstrijden georganiseerd door volleybalvereniging SSS uit Barneveld op zaterdag 16 september in De Meerwaarde te Barneveld. Hier onder het (concept)schema: Meisjes A1 09:30 SSS MA4 - DOS MA1 Veld 5 10:30 SSS MA3 - DOS MA1 Veld 5 Meisjes C1 12:30 SSS MC3 - DOS MC1 Veld 6 13:30 SSS MC4 - DOS MC1 Veld 6 Jongens C1 15:30 SSS JC1 - DOS JC1 Veld 6 Er kan nog het e.e.a. wijzigen, dit zal duidelijk en op tijd worden vermeld.
05-07-2017
Concept teamindelingen - Vandaag zijn de concept teamindelingen online gekomen, bij sommige teams ontbreekt er nog een trainer. Het bestuur is hier druk mee bezig.
12-06-2017
LUNTEREN ON THE BEACH 2017 - Je kan je al enige tijd inschrijven voor de 20e editie van dit fantastische beachvolleybaltoernooi!
12-06-2017
Laatste trainingen seizoen 2016-2017 - Het seizoen is weer voorbij gevolgen! Deze week worden alweer de laatste trainingen afgewerkt van dit seizoen. Vanaf komende week zal er op verschillende avonden beachvolleybal worden gespeeld bij Belmont aan de Goorsteeg. Dit wordt gecommuniceerd via onze Facebook pagina.
26-05-2017
Kampioen Jongens A1 gehuldigd - Afgelopen week is kampioen Jongens A1 gehuldigd! Dit was hun 2e huldiging dit jaar, de 1e helft werden zij kampioen als Jongens B1, nu als Jongens A1. We hopen dat dit team komend seizoen weer zo succesvol zal zijn.
20-05-2017
Teamindelingen 2017-2018 - Het bestuur is momenteel druk bezig met de nieuwe teamindelingen voor het nieuwe seizoen. Deze kan je binnenkort terug vinden bij downloads.
20-05-2017
VoKo Beachvolleybaltoernooi 2017 - Hallo sportieve volleyballers, De voorbereidingen voor het 19e VoKo Beachvolleybal toernooi in Kootwijkerbroek zijn inmiddels weer in volle gang. Heb je zin om zaterdag 24 juni a.s. aan dit gezellige en sportieve volleybaltoernooi mee te doen, geef je dan op voor 10 juni 2017. Maar hoe eerder hoe beter natuurlijk, want de verschillende poules worden ingedeeld op sterkte en …. vol is vol. In de bijlage vindt je het inschrijfformulier hierop staan ook de verdere gegevens m.b.t. tot het toernooi. Mocht je alvast een indruk willen hebben van het toernooi, kijk dan even op onze site, www.voko-kootwijkerbroek.nl hierop vindt je foto’s van vorig jaar. Ook het inschrijven is mogelijk via www.voko-kootwijkerbroek.nl
07-05-2017
Foto's in fotoalbum geplaatst - Afgelopen week zijn er verschillende foto's geplaatst in het fotoalbum van: Oranjevolleybaltoernooi afsluitingsdag seizoen 2016 - 2017 Vandaag zijn daar foto's bijgekomen van de P/D wedstrijden welke gisteren gespeeld zijn in sporthal Ut Sporthuus. Wij als volleybalvereniging DOS hadden ons ingeschreven als organisatie. Deze dag is succesvol verlopen.
22-04-2017
Jongens A1 Kampioen - Vandaag is Jongens A1 kampioen geworden! Dit is een prestatie opzich, dit omdat deze jongens voor de kerst nog jongens B1 waten en werden toen ook kampioen! Gefeliciteerd jongens!
20-04-2017
Nieuwe Website - Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan echt! De nieuwe website van volleybalvereniging DOS Lunteren. Nadat hij dit seizoen al even online had gestaan, bleek dat niet alles geheel werkte. De oude website werd weer online gezet en er werd heel hard gesleuteld aan de nieuwe website. De website is gebouwd door Remco van Os uit Ede in samenwerking met onze webmaster Matthias Timmer. We hopen met deze website weer wat jaren door te kunnen! Het zal even zoeken zijn naar waar wat staat maar wij zijn er van overtuigd dat dit zal gaan lukken. Heeft u toch vragen? Stuurt u dan gerust een mail via het contact formulier.
20-02-2017
Winnen of verliezen; Het spel tussen de oren? - Elke volleyballer heeft het wel eens meegemaakt. De ene week speelt men een fantastische wedstrijd, waarbij tegen een gelijkwaardige tegenstander uitstekend wordt gespeeld. De week daarop lijk het wel of het team is ingewisseld voor een verzameling krukken die op het veld geplaatst zijn. De lagere geplaatste tegenstander in de competitie wandelt schijnbaar over je heen naar de overwinning. We vonden er altijd een goede verklaring voor (smoes): we waren niet compleet; onze beste speler was geblesseerd; de coach heeft niet op tijd gewisseld; of de coach heeft te veel gewisseld; de scheidsrechter was niet goed, mijn racket was niet goed.... O NEE, dat was een andere sport. Nee ik denk dat we het onszelf aandoen. Ik zie een wedstrijd van Heren 1 of Dames 1 die goed staan te ballen tegen een tegenstander (mede kampioenskandidaat) met setstanden van 25-11, 25-16, 25-19 en 25-12/ De volgende wedstrijd tegen een degradatiekandidaat staan we de eerste set goed te volleyballen en dan ineens slaat het toe, NIETS lukt meer waardoor elke beweging doet denken aan een maanlanding, alles gaat vertraagt, behalve natuurlijk de bal. Smashen lijkt een strafbaar feit, stoppen lukt dan helemaal niet meer. Het liefst maar bovenhands overspelen. Als het spelletje toch voor een groot gedeelte boven de schouders gespeeld blijkt te worden, dan zou je toch verwachten dat leeftijd en ervaring een belangrijke rol spelen. Dat is ten dele ook zo, maar de instelling van de spelers is NOG NET een stukje belangrijker. Als je de koppen laat zakken, of je te nonchalant opstelt, is het verlies in zicht. DAN de wedstrijd tegen weer een kampioenskandidaat een top club, het is nu erop of eronder en zoals het DOS waardig is de vlam schiet weer in de pan en er wordt uitstekend werk geleverd door het volledige team (9 dames of heren). Een verdiende 4-0 overwinning als resultaat. Als laatste: McEroe, een van de meest befaamde en beruchte tennisspeler aller tijden zei ooit: Laat mij maar lekker boos worden, dan kan ik elke tegenstander aan. Ik wil niet zeggen dat we nu met ons alle de scheidsrechters voor ...... uitmaken, de bal in het publiek moeten schoppen op obscene gebaren en tal moeten gebruiken, aan de andere kant een beetje ventileren van onze agressie op de bal en concentratie op het spel het niveau alleen maar verhoren. Bedenk dat een wedstrijd goed spelend verloren hebt veel beter aanvoelt, dan een wedstrijd die je slecht spelend verliest. Bovendien is het voor het publiek ook een genot om spelers echt hun best te zien doen. Volleybal speel je met je Lichaam en met je hoofd, maar vooral met je HART Ab van Dijkhuizen, trainer Dames 1 & Heren 1
15-12-2016
Kerstdagen en Oud & Nieuw - Via deze weg willen wij iedereen alvast fijne kerstdagen en een goed oud & nieuw toewensen. Het Bestuur
10-12-2016
Jongens B1 Kampioen!! - Jongens B1 is kampioen geworden! Ze speelde 2e klasse! Deze jongens spelen al een aantal jaren samen en daardoor was al snel duidelijk dat ze deze seizoenshelft wel eens kampioen konden worden! Met een enorme voorsprong op de nr 2, [Jongens B1 heeft maar 2 sets laten liggen en de nr 2 al 16!] Gefeliciteerd jongens! De 2e seizoens helft zal jongens B1 Jongens A1 worden.
03-12-2016
Spankracht Ontwerpers Ede steekt Jongens C1 en Meisjes B1 in het nieuw - Onlangs zijn Jongens C1 en Meisjes B1 in het nieuw gestoken door Spankracht Ontwerpers uit Ede, Wij zijn erg dankbaar dat dit bedrijf deze 2 teams in het nieuw heeft willen steken. Tevens kunnen wij hen scharen tussen onze sponsoren voor de komende jaren.
- De nieuwsbrief van mei wordt via de teams verspreid. Vandaag is deze ook op de website geplaatst > verenigingsinfo > downloads > nieuwsbrief mei 2021. Hoofdpunten uit de nieuwsbrief zijn: terugkoppeling Algemene Leden Vergadering hervatting trainingen teruggave contributie wijzigingen bestuur inventarisatie leden seizoen 2021-2022 seizoenafsluiting