Wedstrijdverslag DOS D2 - Gemini D3

01-12-2019 -

Vrijdagavond stond de wedstrijd tegen Gemini D3 op het programma. Na twee matige wedstrijden tegen SSS en Aetos was het tijd voor een goed gesprek. Tijdens de training hebben we even bij elkaar gezeten en kon iedereen haar zegje doen. Een eerlijk en goed gesprek, wat we duidelijk even nodig hadden als team.

Nu terug naar de wedstrijd. Helaas kon Jeanine er niet bij zijn en moesten we het dus met z'n achten doen. We wisten dat we de underdog waren tegen Gemini D3, de nummer drie van de ranglijst. Tijdens het inslaan bleek ook dat de dames uit Elst een aardig balletje konden slaan. Toch begonnen we vol vertrouwen en geloof aan set één. Het bleek een gelijkopgaande strijd te zijn. Maartje begon goed aan de wedstrijd. Met enkele slimme prikballetjes en ouderwetse knallers pakte ze enkele belangrijke punten voor ons. Isa speelde uitstekend op de diagonaal. Ze nam de set-ups perfect over en ook aanvallend had ze een belangrijke bijdrage. Iedere wedstrijd blijkt dat Estelle precies weet hoe ze een tegenstander pijn kan doen. Met haar goedgeplaatste prikballen scoort ze veel punten, dat was ook tegen Gemini het geval. Het bleef spannend tot het einde, maar met 26-24 trokken wij aan het langste eind.

We wilden het goede spel vasthouden in set twee, maar helaas begonnen we matig. Er slopen wat slordigheden in ons spel. De scherpte was net iets minder, waardoor Gemini een voorsprong kon pakken. We kwamen nog met een goede comeback, maar helaas lukte het ons niet meer om Gemini van setwinst af te houden: 21-25.

In set drie worstelden we met onze vorm. We kwamen niet lekker in ons spel door de aanvalsdruk van Gemini. We kwamen net telkens een stapje te laat. Ook deze set ging verloren met 17-25.

We wisten wat ons te doen stond in set vier: alles geven om er een vijfde set uit te slepen. De focus was er direct in de set. Anne was op dreef, en met name haar service zorgde voor veel problemen bij de bezoekers uit Elst. Libero Britt werd keer op keer getest, maar op de harde aanvallen van Gemini had ze telkens een antwoord. Het was een zware wedstrijd voor onze benjamin, maar ze kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Met 25-22 pakten we set vier.

De beslissende vijfde set. En we hadden er vertrouwen in dat we zomaar voor een stunt konden zorgen. Mede doordat we konden rekenen op de steun van het publiek. We begonnen goed aan de set en pakten direct een kleine voorsprong. Liesbeth speelde een prima pot. Aanvallend sloeg ze punt na punt binnen en ook verdedigend was ze er goed bij. En wat zijn we blij dat Thera weer terug is. Ze speelde alsof ze niet is weggeweest. Een uitstekende service, prachtige aanvallen en een sterke blokkering. Dankzij onze strijdlust was ook set vijf een prooi voor ons.

Een prachtige 3-2 overwinning op een goede tegenstander. Een echte teamprestatie waar we voor iedere punt hebben geknokt. We mogen trots zijn op dit resultaat, een mooi verjaardagscadeau voor Britt die eindelijk 18 jaar is.

En nu zorgen dat we dit goede gevoel vast houden richting de volgende wedstrijd. Dat is zaterdag tegen Aetos D4, een team dat bovenin meedraait.

321DOSD2 #strijd #DOS #focus #letsgoDoor: Chantal