Wedstrijdverslag SSS DS6 - DOS DS1

31-01-2020 -

Donderdagavond stond de wedstrijd tegen SSS DS6 op het programma. Door de uitstekende voorbereiding om een half uur voor speeltijd maar richting Barneveld te vertrekken konden we bij aankomst meteen het veld op. We waren met 9 man, waarvan één coach Ome Cees, één manke en één zwangere. 7 dames dus die fit genoeg waren om de hele wedstrijd te knallen om de punten mee naar Lunteren te nemen.

In de eerste set maakte Gerrie haar basisdebuut op het midden, en wat ging dat goed. Onze blokkering was niet te ontwijken en verdedigend zaten we overal bij. Met veel slimme achterover ballen wist Chantal de dames van SSS te verassen. We wonnen de set dan ook met 17-25!

Omdat het lekker draaide aan onze kant kon Demi ook in de tweede set op haar vertrouwde plekje als buiten blijven staan, iets waar Ome Cees zeker geen spijt van zou krijgen. Om de wedstrijd nog spannend te houden voor het meegereisde publiek besloot DOS om op een achterstand van 24-21 te komen. Typisch. Gelukkig konden we met een goede opslagdruk terugkomen naar 25-26. Nog 1 punt was nodig om de set te winnen en Hester kwam erin voor de opslag. Puntje voor de coach zullen we maar zeggen want de opslag scoorde direct! 25-27 voor DOS!

In de derde set besloot DOS om het niet zo spannend meer te maken als in de volgende set. Harde aanvallen van Annelie afgewisseld met de slimme prikballen van Anita zette de tegenstander telkens op het verkeerde been. De goede opslag van Jantine wist ze ook telkens te verassen waardoor de set overtuigend gewonnen werd met 10-25.

De winst was al binnen maar om toch de volle punten te halen moest de vierde set ook nog even gewonnen worden. Ook Ingrid was on fire als we het hebben over de aanval achterover. En met de opslagserie van Annelie waar geen einde aan leek te komen stond er ineens 5-20 op het scorebord. Na wat foutjes aan de kant van DOS was het aan Gerrie om de set af te maken en dat deed ze ook met 7-25.

0-4 voor DOS Lunteren en dus 5 punten erbij wat ons brengt op een vierde plek. Volgende week spelen we in Lunteren tegen de koploper en dat belooft een spannende pot te worden waarbij we alle aanmoediging kunnen gebruiken!Door: Hester Mulder