Nevobo competitie

De grootste groep volleyballers in Nederland beoefent de sport in competitievorm. Elk jaar zorgt de Nevobo ervoor dat er een competitie georganiseerd wordt zodat teams van verschillende verenigingen op alle niveaus kunnen deelnemen.

Een hele grote groep volleyballende Nederlanders doet mee aan de Nevobo competitie. De teams worden jaarlijks ingedeeld naar niveau en regio in verschillende poules. In elke poule wordt er gestreden om het kampioenschap, dat gepaard gaat met promotie naar een hoger niveau.

De seniorencompetitie is voor spelers vanaf 18 jaar. Deze competitie is piramidaal opgebouwd en wordt zo veel mogelijk in de regio geografisch ingedeeld.

Het hoogste niveau op regionaal niveau, dus per regio georganiseerd, is de derde divisie. Hieronder komen de promotieklasse en daarna volgen de 1 t/m 4 klasse. Promotie en degradatie gaat ook in deze volgorde.

De jeugdcompetitie is voor jeugd van 12 tot 18 jaar. Deze competitie is eveneens piramidaal opgebouwd en wordt zo veel mogelijk in de regio geografisch ingedeeld. Er wordt gespeeld binnen de verschillende leeftijdscategorieën: A-, B- en C-jeugd. Binnen deze leeftijdscategorieën wordt er op verschillende niveaus gespeeld.

Tijdens de wedstrijden wordt er gebruik gemaakt van een wedstrijdformulier. Bij veel wedstrijden is dit een papieren versie maar bij sommige al een digitale. Lees meer over het "Digitale wedstrijd formulier".

CMV competitie

Voor de jonge jeugd heeft de Nevobo een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel. Wanneer de jeugd Cool Moves Volley speelt dan is er ook de mogelijkheid om wedstrijden te spelen.

Recreanten competitie

Recreantencompetities kunnen verschillende (competitie-)vormen hebben. Je kunt spelen in een laddercompetitie op een vaste speelavond, in toernooivorm op een vaste speelavond of uitkomen in een poule. Het grote voordeel is dat je als recreant zelf kunt kiezen welke (competitie-) vorm voor jou het meest geschikt is.