Nieuws

30-10-2018
Nieuwe ballen(tas) voor dames 1 - Door HDG (op de Stroet in Lunteren) zijn 5 wedstrijdballen+tas beschikbaar gesteld voor DOS D1! Zo kan Dames 1 goed het nieuwe seizoen in gaan! Als dank voor deze gift zijn 2 appeltaarten geschonken door DOS, deze zijn direct aan stukken gesneden en smaakten goed! HDG, bedankt!!
30-10-2018
Nieuwe sponsor DOS D4 - Dames 4 heeft van de sponsor G. Verschuur (keukenbladen & plantenbakken) nieuwe shirts en broekjes gekregen. Heel mooi, zie het fotoarchief en de Facebookpagina voor de foto! Na afloop van de wedstrijd werd de sponsor met een mooie bos bloemen bedankt!
24-10-2018
Eindejaarsverkoop! - Het is weer zover: de eindejaarsverkoop!! De activiteitencommissie heeft weer een leuke actie opgezet, maar daar is jullie hulp bij nodig! Via de trainers wordt aan elk lid een verkooplijst uitgedeeld. De lijst is ook te vinden op de website (handig voor degenen die niet genoeg hebben aan 1 lijst 😉). Zie daarvoor de 'downloads'. Dus: ga langs de deuren, vraag je familie/vrienden/collega's of wie je ook maar kent om rookworsten en/of speculaas te kopen om onze vereniging te helpen! En niet geheel onbelangrijk; voor degene die het méést verkocht heeft wacht er een leuke beloning! Zie de poster op de website of op Facebook voor meer informatie over de actie. Delen wordt gewaardeerd!
20-10-2018
D1 wint van koploper! - Afgelopen vrijdagavond heeft Dames 1 haar 2e wedstrijd gespeeld tegen koploper SSS Dames 4. We hadden hoge verwachtingen van de dames uit Barneveld. We begonnen de wedstrijd daarom erg fel en liepen al snel uit. Tot grote verbazing stonden we ver voor en haalde na keihard knokken de set binnen met 25-21. De 2e set begonnen we met dezelfde dames in het veld. Ook nu weer met volle kracht en concentratie. We zaten goed in het spel en wij bepaalde het tempo. We haalden de set binnen met 25-17. De 3e set begonnen we met verse krachten in het veld. Ook nu speelden we goed en het tempo lag erg hoog. We moesten en zouden deze set winnen, en dat lukte ook. Maar het ging zeker niet vanzelf, we moesten alles geven. Uiteindelijk wonnen we de set met 27-25, de winst was dus verzekerd. De 4e set waren we veel minder scherp, we maakten onnodige fouten. Door een harde opslag liep SSS veel punten uit. We kwamen nog terug, maar het was niet meer genoeg. We verloren de set met 23-25. Na de wedstrijd was de vreugde groot, 3-1 gewonnen van de koploper. Trots, blij en uitgelaten hebben wij de overwinning gevierd.🍻
19-10-2018
Nieuwe bestuursleden Volleybalvereniging DOS - Er waait een frisse wind door de Lunterse volleybalvereniging DOS met nieuwe gezichten in het bestuur. En dat was hard nodig, want het bestuur was te klein en had er al heel wat ‘dienstjaren’ opzitten. Nu zijn er vrijwilligers opgestaan om de volleybalvereniging de sportieve toekomst in te leiden. Het afgelopen seizoen was er een werkgroep opgericht om de vrijgekomen bestuursfuncties in te vullen met enthousiaste vrijwilligers. En met succes! Klaas Pees en Jarco van Holland nemen gezamenlijk de taak van voorzitter op zich. Anita Kooloos en Jantine de Vries zijn de nieuwe penningmeesters van de Lunterse vereniging. Dennis Bos zal zich storten op de sponsoring. Van het oude bestuur blijven Ingrid Snellen (secretariaat) en Jouke Outse (wedstrijdsecretariaat) zitten. Ook Gea Fluit blijft aan als bestuurslid; niet meer als penningmeester, maar als algemeen adjunct. Cees Roelofsen stopt met zijn bestuursfunctie, maar blijft als trainer actief. De Lunterse volleybalvereniging DOS werd in april 1966 opgericht. Dit seizoen zijn er twee herenteams, vier damesteams en drie jeugdteams actief in de Nevobo-competitie. Ook kan de volleybalvereniging rekenen op een grote groep mini’s. En is er een recreantenteam dat speelt in de Revoba-competitie. Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om te volleyballen? Dan is volleybalverenging DOS dé plek voor jou! Je kan je aanmelden hier op onze website.
29-09-2018
Wedstrijduitslagen! - Er zijn weer een aantal nieuwe uitslagen bekend van de afgelopen week gespeelde wedstrijden!!: Afgelopen dinsdag was H2 te gast in Wageningen, helaas was Invicta nét iets te sterk. De Heren verloren met 3-2.. Vandaag ging JB1 vol goede moed naar Otterlo om Sero te verslaan. Helaas verloren de jongens de wedstrijd met 4-0.. JC1 werd verwacht in de nieuwe Van der Knaaphal in Ede om te spelen tegen TweeVV, DOS verloor met 4-0. Jammer! Heren 1 reisde af naar Arnhem, zij wisten daar een set te pakken tegen AETOS, 3-1 verloren. Als laatste speelde D2 vandaag tegen Ede, de dames nemen alle punten mee naar Lunteren door een 4-0 winst!! A.s. vrijdag is de 2e thuiswedstrijden-avond met 6 wedstrijden, hopelijk kunnen de teams de punten in Lunteren houden!
24-09-2018
Eerste wedstrijden zijn gespeeld! - Afgelopen week hebben een aantal teams de eerste wedstrijden gespeeld. Zaterdag 15/9 startte het wedstrijdseizoen voor jongens B1, zij speelden thuis tegen Scylla. Aan de standen te zien zaten er een paar spannende sets bij..! Helaas verloren de jongens met 3-2. Afgelopen vrijdag was de eerste thuiswedstrijdenavond in Ut Sporthuus. Helaas werd de wedstrijd voor D3 op het laatste moment afgezegd, nog even geduld dus voor de eerste wedstrijd. Het was bíjna een avond DOS-AETOS; 3 van de 4 teams speelden tegen deze ploeg uit Arnhem. Heren 1 speelde tegen H6, zij wisten de winst in Lunteren te houden: 4-0! Dames 4 speelde tegen D12, ook zij wisten van de dames te winnen met 3-1! Heren 2 speelde tegen H11, zij hebben helaas verloren, maar wel een setje weten te pakken: 1-3! Dames 2 moest deze avond spelen tegen LIVO D7, ook zij hebben de volle winst gepakt: 4-0!! Afgelopen zaterdag moest JC1 afreizen naar Wageningen. Daar speelden zij tegen de jongens C3 van Scylla. De jongens hebben Scylla verslagen met 3-1, de laatste 3 sets was DOS te sterk met zelfs setstanden van 25-16! Voor morgenavond en zaterdag staan de volgende wedstrijden al weer op de planning voor een aantal teams. Heel veel succes alvast!
06-09-2018
NIEUW BESTUUR / ALGEMENE LEDENVERGADERING 2018 - Beste DOS-leden, Afgelopen jaren zijn er bij DOS een aantal bestuursleden vertrokken. Vanuit de vereniging was er geen animo om de vrijgekomen plekken in te vullen, waardoor het zittende bestuur de afgelopen jaren te veel taken erbij heeft gekregen. Het zittende bestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen: Jouke Otse Ingrid Snellen Gea Fluit Cees Roelofsen (is eigenlijk al een jaar geleden gestopt) Vorig jaar is er op de algemene ledenvergadering besloten een werkgroep samen te stellen, die de opdracht krijgt om een nieuw bestuur te vormen. In deze werkgroep hebben de volgende personen zitting genomen: Jan Bos, Bernard Heije, Jarco van Holland, Jantine de Vries en Henrieke Nab. Deze werkgroep is gestart met het inventariseren van de taken, en heeft vervolgens binnen DOS leden benaderd met het verzoek een functie in te vullen. Het resultaat is dat het bestaande bestuur wordt uitgebreid met de volgende personen: Jarco van Holland, Jantine de Vries, Anita Kooloos, Klaas Pees en Dennis Bos . Als met de komende ledenvergadering deze personen als bestuursleden zijn verkozen, zal het bestuur er als volgt uit komen te zien: Klaas Pees, 1e Voorzitter Jarco van Holland, 2e Voorzitter Jantine de Vries, penningmeester en ledenadministratie Anita Kooloos, penningmeester en ledenadministratie Jouke Otse, Wedstrijdsecretariaat Dennis Bos, Sponsoring Ingrid Snellen, Secretariaat Gea Fluit, Algemeen Henrieke Nab, Algemeen Daarnaast zijn er een aantal werkgroepen die het bestuur zullen ondersteunen: Sponsoring Cees Roelofsen en Dennis Bos Web- & Facebook Gerrie van Veluw en Chantal van Voorst (Matthias Timmer draagt zijn kennis en ervaring over) Activiteitencommissie Annelie van Lagen, Jaco van Engelenhoven, Hester Mulder, Gerbrand van de Mel, Ruben Codee en Jouke Otse Technische commissie De trainers van de teams met als voorzitter van de commissie Gert van de Top. Materiaalbeheer Cees Roelofsen met een nog te bepalen persoon. Donderdag 20 september wordt om 20.00 uur in het damgebouw aan de Bisschopweg de algemene ledenvergadering gehouden. In de bijlage staat de agenda vermeld. Om bovenstaande uitbreiding van het bestuur mogelijk te maken, is je aanwezigheid gewenst. Hierbij ben je dan ook van harte uitgenodigd. Met vriendelijke groeten, het huidige bestuur. Nieuw bestuur 2018-2019 Datum : 01-09-2018 Agenda algemene ledenvergadering 20 september 2018 Locatie: damgebouw aan de Bisschopweg, Tijd : 20:00 uur Opening Vaststellen agenda Notulen algemene ledenvergadering 2017 Ingekomen stukken Mededelingen Samenstelling DOS bestuur Financieel overzicht en verslag kascommissie + vaststellen nieuwe kascommissie Website DOS Zaalwacht Diverse commissies Rondvraag Sluiting
31-08-2018
Gelderland Cup - Zoals je misschien al wel weet, speelt het Nederlands Heren volleybalteam op zaterdag 8 september een oefeninterland in Ede. In voorbereiding op het WK in Italië en Bulgarije speelt Oranje tegen Argentinië om de Gelderland Cup. Hoe leuk zou het zijn wanneer de tribunes oranje gekleurd zijn tijdens deze ‘uitzwaaiwedstrijd’. De Nevobo is druk bezig met het promoten van deze wedstrijden, via verschillende wegen proberen zij zoveel mogelijk mensen te bereiken. Voor degenen die meer willen weten over de Nederlandse Heren; verspreid over de komende weken worden er artikelen geplaatst op volleybal.nl. Zo wordt er onder andere vooruit geblikt op de tegenstander, worden de spelers geïnterviewd over het komende WK en worden er een aantal spelers uitgelicht door middel van een ‘Q&A’ over sport en privé. Er is door de Nevobo een speciale actie opgezet, namelijk de 9+1 actie: koop 9 kaartjes en krijg het 10e kaartje gratis! Mede namens de Nevobo een oproep aan jou: kom ook 8-9 naar de wedstrijd kijken en neem zoveel mogelijk supporters met je mee! Hopelijk zien we elkaar in Ede tijdens de Gelderland Cup!
28-08-2018
Start trainingen 2018-2019 - De eerste trainingen zitten er weer op en ook de wedstrijden staan al weer in de planning! Zo na de vakantie wordt het luie zweet er weer uitgespeeld en wordt er weer stevig aan de conditie gewerkt zodat we op tijd klaar zijn om er weer helemaal voor te gaan! We wensen iedereen een gezellig en vooral sportief volleybalseizoen toe!
08-08-2018
Start nieuwe seizoen - Nog een paar weken en dan begint het nieuwe seizoen alweer! Wij hopen dat iedereen dan lekker heeft kunnen genieten van een overheerlijke zomervakantie! Dat heeft zeker niet aan het weer gelegen! Het concept wedstrijdschema staat alweer even online. De thuiswedstrijden staan inmiddels bijna allemaal goed. Hierin zal weinig tot niets meer in wijzigen. Wat betreft de uitwedstrijden moeten we dit afwachten. 1 september staan alle wedstrijden vast en moet er een wijziging overeengekomen worden tussen beide verenigingen. Het wedstrijdschema van de mini's staat ook online en het rijschema. LET OP !Er zullen nog een aantal wijzigingen plaats vinden in het trainingsrooster, dus houd de website goed in de gaten!
17-07-2018
Vrijwilligersavond EK Nederlandse jongens <20 jr - Maandagavond 16 juli hebben een aantal leden van DOS een EK wedstrijd van de Nederlandse jongens <20 jr mee mogen maken. Nederland speelde tegen Portugal in de nieuwe Van Der Knaaphal in Ede. Eerst werd de groep ontvangen met thee/koffie en een oranje shirt, waarna ze op de tribune plaats mochten nemen en konden genieten van de wedstrijd! Er hing een gezellige sfeer, de Nederlandse jongens werden goed aangemoedigd vanuit het publiek. Ze wonnen met 3-1 van Portugal! Na de wedstrijd was er nog ruimte om alle vragen te stellen (onder het genot van een hapje en een drankje) aan Arnold van Ree, de trainer/coach van de jongens. Het was een hele geslaagde avond! Nevobo; bedankt dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben voor een aantal van onze vrijwilligers!
09-07-2018
Lunteren On The Beach 2018, een sportief succes! - Het zit er al weer op; Lunteren On The Beach 2018. Het was een geslaagde en sportieve dag! Voor degenen die nog even na willen genieten, de foto's zijn in het fotoalbum geplaatst! Op naar Lunteren On The Beach 2019, wij kijken er al naar uit!
25-06-2018
Aanpassingen website voor het nieuwe seizoen - We zijn druk bezig geweest met het aanpassen van de website voor het nieuwe seizoen. Alle teamindelingen en het trainingsschema staat weer online. De wedstrijden zijn nog niet bekend, daar is de nevobo nog druk mee bezig. Wanneer er vragen zijn, kan je dit altijd mailen of persoonlijk contact opnemen.
07-06-2018
Rabobank clubkas campagne - Stem op DOS bij de Rabobank Clubkas Campagne Beste leden van DOS én geacht Rabobanklid. Heb jij je stem al uitgebracht voor de Rabobank Clubkas Campagne? Zo ja, dan hoef je niet verder te lezen! En als je op DOS hebt gestemd: bedankt! Als je nog niet hebt gestemd, dan kan dat nog steeds maar doe het wel snel, je kunt nog stemmen tot en met 11 juni! Het kan DOS een mooi bedrag opleveren als alle DOS-leden met een Rabobank-rekeningnummer op DOS stemmen bij de Rabobank Clubkas Campagne. Lees hieronder wat de campagne ook alweer inhoudt. Hoe kan je een stem uitbrengen? Je hebt eerder een inlogcode ontvangen per email (als het goed is). Mocht dit niet het geval zijn dan kan er contact opgenomen worden met de bank via onderstaande gegevens (email of telefoon). Breng u stem uit!!! Dit kan tot en met 11 juni. Bedankt voor uw stem. Rabobank Clubkas Campagne Verenigingen en stichtingen die bankieren bij Rabobank Gelderse Vallei kunnen meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Hierbij bepalen de leden van de Rabobank welke verenigingen en stichtingen een bijdrage krijgen en hoe hoog dit bedrag is.In 2017 verdeelde Rabobank Gelderse Vallei € 200.000. De leden van de Rabobank mogen hun stem uitbrengen op de clubs die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting worden uitgebracht, hoe meer geld deze krijgt. Bent u nog geen lid van de Rabobank, dan kunt u dit digitaal aanvragen: vraag hier uw lidmaatschap aan. Voor meer informatie over de Rabo Clubkas Campagne kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en Communicatie, communicatie.gv@rabobank.nl of (0342) 342 100.
06-06-2018
Afsluitingsdag mini's 2017-2018 - Voor alle senioren en jeugd leden was er onlangs een groot eindfeest gehouden. Onze jongste leden ontbraken hierbij, daar is een gezellige middag voor georganiseerd. In het fotoalbum vindt je hiervan verschillende foto's.
14-05-2018
Lunteren On The Beach 2018 - Het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi "Lunteren On The Beach" komt er weer aan! Je kan je vanaf nu al opgeven! Wees er snel bij, vol = vol!
11-05-2018
Statiegeld actie in samenwerking met COOP Lunteren! - De COOP in Lunteren gaat onze vereniging helpen! Daar hebben we jouw hulp ook bij nodig, dus lees snel verder... Van 1 juni tot eind augustus wordt er een actie georganiseerd waarbij het statiegeld aan DOS gedoneerd wordt! Dus: heb je thuis nog lege flessen/kratten (of jouw buren, familie, vrienden of wie ie ook kunt bedenken), kom dan in de betreffende periode naar de COOP om DOS te helpen! Het is niet moeilijk, want door een "doneerknop" kan je heel gemakkelijk het statiegeld aan DOS geven en zo je flesje bijdragen! We hopen dat we met elkaar heel veel mogen verzamelen. COOP Lunteren, bedankt voor deze leuke actie!
26-04-2018
Eindfeest (de foto's!) - Het eindfeest is super geslaagd; het was een hele gezellige avond! Inmiddels verschijnen de eerste foto's, deze zijn in het fotoalbum geplaatst en een aantal zullen op Facebook geplaatst worden! Mochten jullie nog leuke foto's gemaakt hebben, stuur deze dan op naar pr@dos-lunteren.nl!!
24-04-2018
DOS VOLLEYBAL MINI TEAMS STRIJDEN OM KAMPIOENS TITEL IN BARNEVELD - Zaterdag 21 april werden de laatste Cool Moves Volley (CMV mini) wedstrijden van seizoen 2017-2018 regio de Vallei gespeeld in sporthal de Meerwaarde in Barneveld. Van de 6 mini DOS teams was het voor 2 teams een spannende dag omdat ze nog kampioen in hun niveau konden worden. Het DOS 3 mix team, die eigenlijk alle wedstrijden moest winnen om nog een kans op de 1e plaats te maken, speelde een gelijke stand bij de 1e wedstrijd maar verloor daarna de wedstrijd tegen hun directe tegenstander Evoba uit Ederveen. Zij eindigden op een mooie 2e plaats maar doordat Evoba met een aantal te “oude” speelsters kampioen in hun niveau zijn geworden mag het team van DOS naar de regio kampioenschappen op zaterdag 28 april in Wijchen. Het DOS 1 meisjes team moest daarna spelen en als zij de 1e wedstrijd zouden winnen was het afwachten wat hun tegenstanders hadden gedaan om zeker te zijn van de 1e plaat in niveau 5. Mila, Ilse, Marit, Simone en Femke stonden zelfverzekerd maar ook wel gespannen in het veld maar werden vanaf de kant goed aangemoedigd door hun ouders en familie. In dit niveau is het belangrijk om te proberen de bal aan je eigen kant 3x over te spelen waarmee je bonuspunten kunt verdienen. Dat deden de meisjes dan ook geregeld waardoor ze al snel op een mooie voorsprong kwamen. Nadat het eindsignaal had geklonken en de wedstrijdleiding had bevestigd dat ze niet meer ingehaald konden worden werden de medailles omgehangen en begon het bij het team door te dringen dat ze echt kampioen waren. Een mooie prestatie! Het DOS 2 mix team kwam het meest ontspannen naar deze wedstrijd want zij wisten na hun wedstrijden van 2 weken geleden al dat ze kampioen waren. Toch moest dit mix team wat bestaat uit Nikki, Romee, Naomi, Benthe, Hanna, Janiek en Lukas nog 3 wedstrijden spelen voordat ook zij de welverdiende medailles omgehangen kregen van de wedstrijdleiding. Hun laatste wedstrijd was ook nog tegen de altijd fanatieke spelers van DOS 4 die het bijna voor elkaar kregen om een setje te pakken maar DOS 2 bleef rustig en door een paar goede opslagen kwamen de punten weer hun kant uit. Het DOS bestuur is heel blij met deze prestaties en hoopt dat de kinderen allemaal blijven volleyballen zodat zowel de mini teams vanaf 7-12 jaar maar ook jeugd afdeling vanaf 12-18 jaar nog meer kan groeien.
24-04-2018
Mini's 1 KAMPIOEN! - Ilse van de Vliert, Marit ter Voert, Femke van den Heuvel, Mila Beukhof en Simone Vlastuin
24-04-2018
Eindstanden competitiejaargang 2017 - 2018 - De competitie zit er alweer op. Hier een overzicht met de eindstanden:
24-04-2018
Mini's 2 KAMPIOEN! - Benthe Koudijs, Naomi Kuypers, Janiek van Silfhout, Lucas Neutel, Romee Kuis, Nikki van den Top en Hanna Konijn
21-04-2018
Wedstrijden / eindfeest! - Gisteravond was een succesvolle avond! Zowel Heren 2 (uit, tegen WaHo), Dames 1 (thuis, tegen SDS) als Dames 2 (thuis, tegen Set Up '69) sloten het wedstrijdseizoen af met een 4-0 winst! Vanmiddag worden de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld: Dames 3 tegen Nuovo, Meisjes A tegen Set Up '69 en Meisjes C tegen Xanthos. Hopelijk pakken deze teams ook de winst! Succes! En natuurlijk is er dan vanavond het knallende eindfeest! Hopelijk heeft iedereen de Glitter & Glamour kleding al klaar hangen, want het beloofd een super avond te worden!
12-04-2018
Drie olympische disciplines verenigd - DELA EK Beachvolleybal, WK Zitvolleybal en EK Jongens onder 20 Alle info over het multi-evenement op volleybal.nl 2018 belooft een prachtig evenementenjaar te worden. Als sport pionieren we opnieuw met een uniek evenement, Volley2018, dat de drie olympische volleybaldisciplines verenigt: de DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal én het EK Jongens <20. Er wordt van 14-22 juli gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het slotweekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: het prachtige Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Voor nieuwsberichten, programma's, toernooi-informatie, perszaken en meer over de DELA EK Beachvolleybal, de WK Zitvolleybal en het EK Jongens <20 kun je terecht op de betreffende eventpagina's op volleybal.nl: - <> - <> - <>
10-04-2018
Seizoensafsluitings Feest Glitter & Glamour - Het volleybalseizoen is al weer bijna afgelopen, en dit willen we graag met jullie vieren. Op 21 april houden wij op de tribune in Ut Sporthuus een Glitter & Glamour feest voor alle jeugd (vanaf 12 jaar) en senioren leden van DOS Lunteren. Bij de binnenkomst maken we foto’s van je leuke outfit. Deze plaatsen we op onze website en Facebook. Neem contant geld mee! Bij de muntenverkoop kan je niet pinnen. De entree is gratis! Schrijf je voor 14 april in, dit kan via de mail die je ontvangen hebt of via de intekenlijst in Ut Sporthuus. De teams die helemaal compleet zijn krijgen een leuke verassing! Dus haal je hele team over om naar deze leuke afsluiting te komen!
20-03-2018
Wedstrijdverslag Dames 1 - Woudenberg 2 - Wedstrijdverslag DOS Dames 1 - Woudenberg Dames 2 Afgelopen zaterdag had Dos Dames 1 weer een wedstrijd thuis. Dit keer tegen de dames van Woudenberg. In de eerste set stonden we sterk te spelen. Ondanks dat Woudenberg op een gegeven moment erg dichtbij kwam, lieten we ons niet kennen en hebben we de set met 25-21 binnengehaald. De tweede set begonnen we slechter. We waren niet scherp genoeg, de pass was er niet en al snel was er dan ook een erge achterstand. We zijn wat terug gekomen maar het heeft niet geholpen, verlies van de set met 25-20 In de derde set begonnen we na goed coaching weer scherp te spelen. De pass was er weer en de ballen werden goed afgemaakt. Ook was er service druk waarmee we aardig wat acejes hebben kunnen maken. Winst met 25-19 In de vierde set had DOS het weer moeilijk. We lieten de steekjes vallen en door scherpe service druk van de tegenstander, werd DOS achtergelaten met een grote achterstand. Timeouts werden gevraagd maar het mocht toch weer niet lukken om de 3-1 binnen te halen. Deze set verloren we met 20-25. De vijfde set begon en DOS wist het, deze moesten en zouden we winnen. Met deze instelling ging het er dan ook hard aan toe. Woudenberg speelde goed maar DOS liep weg met de punten. Leuke set en leuke overwinning met 15-9.
20-03-2018
Belangrijke spelregelwijziging in het CMV - Belangrijkste veranderingen ten opzichte van de vorige spelregeluitgave In de vorige uitgave waren de volgende nieuwe spelregels toegepast: Bij niveau 4 is het toegestaan om te smashen. Bij niveau 5 blijven de reeds behaalde bonuspunten, voor 3 keer spelen, bij een dubbele fout gehandhaafd. Bij niveau 1 tot en met 4 is naast het gebruik van de veldafmeting van 6 x 4,5 meter ook toegestaan om de buitenste zijlijnen van een badmintonveld te gebruiken en een achterlijn te trekken op 4,5 meter gemeten vanaf de middenlijn. Bij niveau 5 en 6 is het toegestaan om de belijning van een badmintonveld te gebruiken. Dat wil zeggen de buitenste zijlijnen en de binnenste achterlijn. Daarnaast is het bij niveau 6 ook toegestaan om de buitenste zijlijnen en de buitenste achterlijn van een badmintonveld te gebruiken. Hierdoor kan er op een groter veld gespeeld worden ter voorbereiding op de C-jeugd. Een wedstrijd / toernooi wordt gestart met 4 spelers maar mag in geval van blessure uitgespeeld worden met minimaal 3 spelers. In deze uitgave worden daar de volgende spelregels aan toegevoegd: Vanaf seizoen 2017-2018 mag je in plaats van met vier spelers, ook met drie spelers de wedstrijd spelen. Deze regel is toegepast om te stimuleren teams niet te groot te maken, zodat alle kinderen veel balcontacten hebben. Daarnaast kan het voor jongens betekenen dat ze met elkaar kunnen spelen (apart jongensteam) en dat er vanwege de ruimte die er in het veld ontstaat, meer bewegingsvrijheid is. Toelichting op de regel: Wanneer er door een team van drie een fout wordt gemaakt, verlaat één persoon het veld (je kunt dus niet een extra fout maken omdat je ‘maar’ met drie spelers bent). Dit houdt dus in dat je veld sneller leeg kan zijn dan wanneer je met vier spelers speelt. Bij niveau 1-2-3 wordt er geserveerd op de plaats waar de fout gemaakt werd. Bij niveau 4-5-6 wordt er bij een team van drie personen vanuit rechtsachter geserveerd en bij een team van vier personen vanuit rechtsachter of mid-achter. Indraaien gebeurt bij de opslagplaats. Als een team uit meer dan drie spelers bestaat, maar je kiest er voor om met drie spelers in het veld te spelen, dient er verplicht te worden ingedraaid. Wanneer je ervoor kiest om met drie spelers te spelen is het niet toegestaan gedurende de wedstrijd toch met vier spelers te gaan spelen. Vang-gooi beweging niveau 4: er is onduidelijkheid over hoe deze beweging uitgevoerd dient te worden. In deze uitgave wordt beschreven wat er WEL de bedoeling is, in plaats van wat NIET de bedoeling is: Het is de bedoeling dat op het moment dat de sporter de bal vangt, hij / zij de voeten laat staan zoals ze op dat moment staan. Vanuit die houding mag de bal in alle richtingen gegooid worden. Het is de bedoeling dat de vanggooi-beweging één vloeiende beweging is. De bal wordt tussen de handen geklemd, in één beweging naar beneden geduwd en weer weggegooid (onderarmse vang-gooi) of de bal wordt tussen de handen geklemd en in één beweging via het voorhoofd weggestoten (vang-stootbeweging). Adviesregel: Niveau 1-2-3: Wanneer er onduidelijkheid is over wie het veld moet verlaten, spelen de kinderen eenmaal Steen-Papier-Schaar. De verliezer verlaat het veld. Toelichting op de regel: Er is alleen sprake van onduidelijkheid wanneer: De bal tussen twee spelers op de grond valt Twee spelers beiden de bal hebben aangeraakt Twee spelers beiden naar de bal toe bewogen (schijnbeweging) Spelregels Steen-Papier-Schaar De twee spelers tellen af en maken met de hand tegelijk de vorm van een steen (een vuist), papier (een vlakke hand) of een schaar (twee uitgestoken vingers). Hierbij verslaat de steen de schaar, de schaar het papier en het papier de steen. Deze regel geldt als een advies, geen verplichting en is toegepast om het spelplezier van het kind te verhogen. Op dit moment wijst de coach vaak degene aan die het veld moet verlaten, ook wanneer het eigenlijk niet helemaal duidelijk was wie de fout maakte. Voor dit soort situaties dient het principe van Steen-Papier-Schaar. Het is eerlijk en kinderen kunnen het zelfstandig uitvoeren. Algemene regels voor het Cool Moves Volley Leeftijdsgrenzen Het is toegestaan om in het Cool Moves Volley maximaal één niveau lager te spelen dan het niveau waar de speler officieel in hoort te spelen (conform de gestelde leeftijden). Het is wel toegestaan om hoger te spelen dan het niveau dat bij de leeftijd past. Mocht het zo zijn dat een speler meer dan één niveau lager wil speler, dan dient hier officieel goedkeuring voor worden aangevraagd bij de organisator / competitieleider van de betreffende competitie. Het team zal dan ‘niet mee spelen om het kampioenschap’. Een team met een eventuele dispensatiespeler kan dus geen officieel kampioen worden en bijvoorbeeld mee doen aan Final Four. Lijn en netfouten Op de niveaus 4, 5 en 6 wordt er wel gefloten voor lijn-, voet- en netfouten. Dit dient wel te gebeuren op de op dat ogenblik geldende regels zoals deze beschreven zijn in de officiële spelregels volleybal uitgegeven door de Nevobo. Aantal spelers Een wedstrijd of toernooi wordt gestart met drie of vier spelers. Als je ervoor kiest om met drie spelers te starten mag je niet halverwege toch met vier spelers spelen. Andersom, met drie in plaats van vier spelers (vanwege bijvoorbeeld een blessure), mag natuurlijk wel.
14-03-2018
Wedstrijdverslag Dames 3 - Scylla 6 - Mooie wedstrijd met goed resultaat van D3 Vrijdagavond 9 maart mocht Dames 3 weer in Ut Sporthuus aan de bak. Dit keer tegen de (ervaren) dames uit Wageningen (Scylla). De laatste keer dat wij tegen hen speelden, waren we behoorlijk aan elkaar gewaagd. De eindstand was toen 3-1 voor ons. We gingen dus zeker weer voor winst! Bij de eerste set bleek gelijk dat we dit niet cadeau kregen. Coach Evelien gaf terecht aan in onze eerste time-out dat we nog niet helemaal scherp waren. De tegenstander profiteerde hier wel van en lang ging het gelijk op. Gelukkig trokken wij aan het langste eind: 25-23. De tweede set liep het lekker. We waren goed aan het verdedigen en onze aanvalsters sloegen de ballen lekker in. Onder andere door de bal flink rechtdoor te slaan (wat we tijdens de training van Cees steeds oefenen) en waar zij geen antwoord op hadden. Aan het net blokten we goed. Een mooi moment was toen de aanval van Bertine werd geblokt, zij zich hier niet door liet verrassen maar gewoon de bal nogmaals ver achter de speelsters legde. Deze set was weer voor ons: 25-18. In de derde set lieten we even zien dat wij de sterkste waren: 25-10! Dit kwam mede door een hele lange opslag-reeks waar de tegenstander totaal geen antwoord op had. Met een onderhandse opslag werd de bal steeds in een andere hoek gelegd en de dames uit Wageningen lieten zich keer op keer verrassen. Maar hoogmoed kan voor de val komen als je niet scherp blijft. Ondanks dat de coach dezelfde speelsters liet staan, werd het spel ineens minder fel. We lieten het verschrikkelijk spannend worden totdat het uiteindelijk 24-24 stond. Coach Evelien vroeg een time-out aan en we gaven onszelf op de kop. Gelukkig lukte het toen om de laatste 2 punten te maken. Deze set gewonnen met 26-24! Vijf verdiende punten dus door als team sterk te spelen en in onszelf te blijven geloven.
12-02-2018
Mini wedstrijden (zaterdag 10-02) - Verslag wedstrijden mini’s zaterdag 10 februari Afgelopen zaterdag hebben de mini’s van DOS hun wedstrijden gespeeld in Lunteren en Renswoude. In Renswoude waren de hoogste niveaus 5 en 6 ingedeeld en in Lunteren de niveaus 2 t/m 4. DOS 1 moest als enige team in Renswoude spelen en Demi is met de speelsters Ilse, Marit, Femke en Simone en begeleidende ouders meegegaan. Het waren spannende sets welke ze soms met 1 puntje verschil wonnen maar door hun opslagen hebben ze beide wedstrijden gewonnen. ’s Middags waren de wedstrijden in onze eigen sporthal voor de niveaus 2 t/m 4. Met behulp van Sem, die momenteel bij DOS stage loopt vanuit het JFC in Barneveld, hadden we 8 veldjes klaargemaakt en klokslag 14.00 uur kon er gestart worden. Voor DOS 2 (Lukas, Janiek, Hanna, Benthe, Nikki, Romee en Naomi) en DOS 3 (Ruben, Jade, Lisa, Jort, Evan en Gerjan) was het niveau verschil tussen de 2 wedstrijden wel groot. De ene wonnen ze met dikke cijfers maar bij de andere moesten ze weer goed hun best doen om de puntjes binnen te halen. Het team van DOS 4 met Ruben, Nathan, Thijmen, Jurn, Friso, Rik en Maxim is vanaf Januari niveau 4 gaan spelen waarbij de 1e bal getoetst moet worden, 2e bal gevangen en de 3e bal eroverheen moet worden gespeeld. De 1e en 3e bal mogen zowel onderhands als bovenhands gespeeld worden. Het toetsen waren ze al gewend bij niveau 3 maar juist het omhoog gooien van de bal op het eigen speelveld om de bal over het net te spelen geeft soms problemen. Vaak wordt de bal te laag gegooid waardoor ze deze niet goed over het net krijgen. Toch, mede door het fanatieke coachen van de vader van Maxim en Thijmen, hebben de jongens hun puntjes weten binnen te halen. DOS 5 en 6 moesten zelfs 3 wedstrijden spelen. Vooral voor de allerjongsten van DOS 6 was dit toch best een lange middag. Toch hebben Lieke, Hannah, Inge en Meike het supergoed gedaan en zag je hun gezichtjes stralen als ze de bal bij de tegenstander op de grond kregen. We gaan met de trainingen goed oefenen op het vangen van de bal als deze richting de hoeken van het veld worden gegooid. De speelsters van DOS 5 zijn in januari gestart met niveau 3 waarbij de 1e bal getoetst moet worden en dat is technisch gezien een grote overgang. Vooral daar je ook alleen de ballen onderhands mag toetsen. Maar de ervaring leert dat als je op dit niveau de ballen netjes leert toetsen dit bij de hogere niveaus alleen maar makkelijker gaat worden. Bij de speelsters Jinske, Dylana, Tara, Joleen en Jedidja zag je dat ze na een paar sets de bal steeds beter onder controle kregen wat dan ook gelijk te zien is bij de uitslagen. Alle teams konden na afloop van hun wedstrijden boven bij het DOS barretje, waar Ilse en Henriette stonden, limonade halen. Ook veel ouders en grootouders waren aanwezig die de kinderen vanaf de galerij konden aanmoedigen. Het was een geslaagde middag en ik denk dat iedereen moe maar voldaan naar huis is gegaan. De leuke foto's die tijdens de wedstrijden zijn gemaakt, staan in het fotoalbum op de website van DOS!
12-02-2018
Wedstrijdverslag DOS D3-WaHo D8 - Vrijdagavond een wedstrijd tegen Waho ds 8. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden volgens de prognose 3-2 voor Dos. Vol goede moed begonnen we de 1e set. Al gauw had Waho de voorsprong en moesten we goed ons best doen om de leider van het spel te worden. Algauw hadden we het spel in handen en wonnen we de set met 25-17. De 2e set begonnen we met een goede opslag waarmee we een paar mooie punten gescoord hadden. En wonnen deze set ook met 25-15. De 3e set hebben we mooie rally's gemaakt maar waren we echt de sterke ploeg en wonnen we met 25-9. De 4e begonnen we er te makkelijk mee en hebben we veel punten weggegeven. Bijna de hele set stonden we achter en maakten we domme fouten. Uiteindelijk stond het 21-19 en hebben we onze kracht nog even laten zien. Toen het 22-22 stond is Sylvia als wissel in het veld gekomen voor de opslag. Met haar mooie opslag hebben we deze set kunnen winnen met 25-22. Een mooie winst voor onze thuiswedstrijd!!
05-02-2018
Thuiswedstrijden Mini's in ut Sporthuus a.s. zaterdag! - A.s. zaterdag zullen onze mini teams thuiswedstrijden spelen in sporthal Ut Sporthuus! Onze thuisaccommodatie. Bij de mini competitie wordt er niet zoals in de jeugd en senioren thuis en uitgespeeld bij elke tegenstander. Bij de mini's worden de aantal wedstrijddagen verdeeld over de verenigingen welke mee spelen in de competitie. Hoe meer teams, hoe meer "thuis"wedstrijddagen je toegewezen krijgt. Het is dus niet "gewoon" dat deze teams "thuis" in Ut Sporthuus wedstrijden spelen. Het leuke van thuiswedstrijden spelen is dat er dan vaak veel publiek (ouders, zussen, broers, opa's, oma's familie, etc.) komen aanmoedigen! Het zou daarom super zijn als iedereen onze teams komen aanmoedigen, want alle punten moeten natuurlijk wel "thuis" blijven in Lunteren. Helaas speelt mini's 1 hun wedstrijden op deze dag in Renswoude, wél in de ochtend, dus jullie kunnen ook de thuis teams komen aanmoedigen! Thuis programma: Mini's 2: 14:30 veld 7 Surf 2 - DOS 2 15:30 veld 8 Woudenberg - DOS 2 Mini's 3: 14:00 veld 6 DOS 3 - Set Up '69 4 14:30 veld 6 Woudenberg 3 - DOS 3 Mini's 4: 14:30 veld 8 NVC 5 - DOS 4 15:30 veld 7 NVC 6 - DOS 4 Mini's 5: 14:00 veld 4 SSS 6 - DOS 5 15:30 veld 4 SSS 8 - DOS 5 Mini's 6: 14:00 veld 1 DOS 6 - Surf 5 15:30 veld 1 DOS 6 - Set Up ’69 7 De mini's spelen nog niet op het officiële volleybalveld, ze spelen op badmintonvelden hun wedstrijden, per niveau is het veld verkleint met tijdelijke lijnen. Ben je in de leeftijd van 7 - 12? En lijkt jou volleybal leuk? Kom dan gezellig kijken bij deze wedstrijden, dan kan je bekijken of het je leuk lijkt!
31-01-2018
Scheidsrechters vaardigheidstraining 24 februari - Scheidsrechters vaardigheidstrainingen 2018 Vanaf 2016 is de Nevobo bezig met de nieuwe opzet VS2. Zoals aangekondigd eind 2017 gaan we per 2018 over op scheidsrechters vaardigheidstrainingen. Hier leren scheidsrechters in de praktijk hoe ze moeten handelen en omgaan met bepaalde situaties. De oude VS2 blijft tot 1-8-2018 nog wel geldig als opleiding voor code V4. Om de verenigingen te helpen deze vaardigheidstrainingen goed neer te zetten helpt de volleybalacademie 4 verenigingen in elke regio door een opleider en een opzet aan te leveren voor de vaardigheidstrainingen. Hier kunnen de verenigingsexperts die deze vaardigheidstraining in de toekomst willen gaan geven zien hoe dit moet. Het bijwonen van deze door de volleybalacademie georganiseerde scheidsrechtersvaardigheidstraining geeft daarna ook de licentie om het zelf te mogen geven. Tijdens deze bijeenkomsten worden er scheidsrechters in de praktijk opgeleid voor de V4 code en worden er dus verenigingsexperts opgeleid om deze training te gaan geven. De bijeenkomsten worden nu geleid door een opleider van de volleybalacademie. Deze bijeenkomsten staan open voor verenigingsexperts van andere verenigingen! De Nevobo heeft onze vereniging gevraagd of het gehouden kon worden in Lunteren. Al onze scheidsrechters gaan hier deel aan nemen en er zijn ook al aanmeldingen van verenigingen buiten Lunteren. Wanneer je je nog niet heb aangemeld bij Jouke dan kan dit alsnog!
31-01-2018
Wedstrijdverslag Heren 3 - Setash Heren 2 - Heren 3 is de verrassing van de avond. De nummer een-na-laatste tegen de nummer twee. Een revanche wedstrijd omdat er vorige week tegen dit team verloren werd met 4-0. Vooraf was de prognose 4-0 voor Setash maar ondanks dat ging DOS ging met passie en strijd de wedstrijd in. De wedstrijd begon gelijk met een kleine voorsprong voor DOS. Maar iedereen zou verwachten dat dit goed gemaakt zou worden door Setash. Jochem Pees was deze wedstrijd op buiten geplaatst om zo een nieuwe tactiek te proberen. Met vader Klaas Pees als spelverdeler liep deze combinatie als een trein en werden er verscheidene punten binnengehaald. De set wordt zelfs redelijk makkelijk gewonnen met 25-21. Tussen de sets door wordt er gezegd dat het team niet moest doen wat ze altijd deden na een setwinst namelijk denken dat ze de wedstrijd al gewonnen hadden. Zodoende ging het team met frisse moed en dezelfde opstelling het veld in. Na een paar goed afgeblokte punten door Jan-Hendrik van de Top en een paar geweldige, houthakker aanvallen van Gerbrand van de Mel komt DOS zelfs voor met 24-15. Brecht Pater die bezig is met een goede opslag serie kan de wedstrijd uitserveren. Hij vraagt aan het team of hij sprong surf mag doen en natuurlijk is dit goed. Brecht gooit de bal hoog de lucht in. Hij rent, springt, slaat en...... onder toeziend oog van moeder Annet slaat Brecht een geweldige ace bal en staat DOS 2-0 nul voor. Deze wedstrijd kan wel eens heel mooi gaan aflopen. Ook de derde set begint DOS weer zeer voortvarend. De mannen van Setash beginnen steeds minder te spelen en coach Jarco van Holland wordt steeds enthousiaster van het spel. Langs de kant moedigde hij het team aan en weer komt DOS op voorsprong. Na een set-up van William van Eck kan Brecht Pater de bal inslaan. Deze jongen van maar één meter zestig slaat de bal met gevoel naar de grond en weer is er een geweldig punt gemaakt. Omdat het blok van DOS nog steeds zijn werk doet en achterin er geweldig verdedigd wordt, komt Brecht Pater weer op de mogelijkheid om de set uit te serveren. Weer gooit hij de bal in de lucht voor een mooie sprong surf maar deze keer gaat het mis. Gelukkig wint DOS ook deze set met 25-17. In de vierde set wordt Klaas Pees gewisseld met Gerbert Bouwheer. Aan het begin van de set gaat het gelijk op maar dan komt Gerbert aan de opslag. Ineens is het van 8-6 voor DOS, 17-6 voor DOS geworden. Je zou kunnen zeggen dat dit de gouden wissel is van coach Jarco van Holland. Het team speelt daarna de set makkelijk uit en weer kan Brecht Pater de wedstrijd uitserveren. Weer doet hij een sprong surf. De bal vliegt door de lucht en dit kan zo maar eens de laatste bal zijn. De bal kijkt over het net heen maar valt jammer genoeg net aan de verkeerde kant. Gelukkig wordt de wedstrijd daarna snel uitgespeeld (25-16) en wint DOS heren 3 eindelijk weer eens een wedstrijd. Deze wedstrijd werd niet gewonnen door individuele klasse maar door een sterk collectief dat plezier uitstraalde. En door een geweldig publiek wat ons deze wedstrijd gesteund heeft. Op naar de volgende wedstrijd op naar de derby tegen onze eigen Heren 2.
27-01-2018
Wedstrijdverslag D2-TweeVV - Belangrijke winst DOS D2 De opdracht voor DOS D2 was duidelijk. TweeVV moest in eigen huis verslagen worden om weg te blijven bij de degradatiestreep. Eerder dit seizoen boekten de Lunterse dames een nipte 3-2 zege in Ede. Het zou dus geen gemakkelijke avond worden… Eerder op de dag kreeg D2 een domper te verwerken. Buitenaanvalster Isa Hazeleger had nog te veel last van een polsblessure die haar de laatste weken dwars zit. Een groot gemis, want met haar sterke opslag en aanval is deze 18-jarige uitgegroeid tot een belangrijke pion binnen het team. Voor de rest was het team compleet, inclusief met Jantine van Steenbergen weer in het rode-shirt. De ervaren midspeelster, die dit seizoen de overstap maakte naar buiten, is er na de zwangerschap weer bij. Haar ervaring en rake klappen zullen de tweede seizoenshelft nog van grote waarde zijn voor haar team. In de eerste set gingen beide teams gelijk op. Totdat Chantal van Voorst aan service kwam. Met een ijzersterke serie bracht ze haar team aan een ruime voorsprong. Door wat persoonlijke foutjes in de verdediging kwam TweeVV toch weer dichtbij, maar aanvoerster Gerrie van Veluw wist haar team op tijd weer bij de les te krijgen. De winst kwam niet meer in gevaar: 25-21. In de tweede set hield DOS de servicedruk hoog. TweeVV kreeg geen controle over de bal waardoor DOS de set kon dicteren. Buitenaanvalster Jeanine van de Top zocht de gaatjes bij de tegenstander op met lepe prikballetjes. Met haar slimme spel en hoge rendement speelde ze de Edese verdediging kapot. Ook de passing lag deze set beter, waardoor de goedlachse mid, Julia van den Top, ook de nodige puntjes mee pikte. Het was voor haar even wennen dit seizoen op de midpositie, maar ze is niet meer weg te denken uit dit D2 team. Razendsnel werd de set met 25-15 binnen gehaald. De euforie was helaas van korte duur. In de derde set was D2 compleet de weg kwijt. De passing lag verre van goed, de Lunterse dames kwamen moeizaam tot aanvallen. Dit ondanks de supersnelle bijdrage van Ilona van der Werf die menig bal uit alle hoeken van het veld moest halen. Al snel keken de dames naar een 7-19 achterstand aan. Ondanks een kleine comeback, mede dankzij een paar mooie smashen van Ilse Schuurman, die bewijst dat ze ondanks een gebrek aan lengte prima kan aanvallen, bleef setwinst ver weg. Met 15-25 moest de set afgestaan worden. Het was duidelijk: om een vijfde set te voorkomen moest D2 uit een ander vaatje tappen. Toch was de start niet veelbelovend. Direct was daar de 1-5 achterstand. De gehele set bleven de dames tegen een kleine achterstand aankijken. Om wat rust in de passing te krijgen, switchten de dames naar een 4-2-systeem. De juiste tactiek, want de fijne set-ups van Alyssa van Oostrum, die naast diagonaal een begenadigde spelverdeelster is, werden binnengeslagen door haar teamgenoten. Een spannend slot brak aan waar Thera Visser, die zich dit seizoen ontpopt tot de muur van D2, met haar blokkering van grote waarde. Met 25-23 werd de set gewonnen. Het was wellicht niet de beste wedstrijd van het seizoen van de dames, maar op wilskracht werden de punten binnen gehaald. DOS D2, did it! Dankzij de 3-1 overwinning zijn de dames gestegen van plek 9 naar 7. Het degradatiesok is voorlopig weggejaagd en de blik kan naar boven worden gericht. Even genieten van de mooie winst en dan snel weer de blik op de volgende wedstrijd: uit tegen Invicta uit Wageningen.
27-01-2018
Wedstrijdverslag D3 (18-1-2018) - Dames 3 weer de winst binnengehaald! Donderdag 18-1 was het weer zo ver! We gingen vol goede moed naar Barneveld toe. De eerste paar punten van de set moesten we even inkomen maar daar lieten we het niet bij zitten, we gingen er fel tegen in en wonnen met 8-25! Op naar de volgende set. Ook de tweede set verdedigde we goed de ballen. Hierdoor werd het 25-16 De derde set mochten we beginnen met de opslag. Dat was zeker een voordeel voor ons. We hadden een voorsprong van 11-0. Helaas lieten we even de moed zakken en werd het 15-13 voor ons. We werden bij elkaar geroepen door de coach cees en dit hielp enorm! Want we wonnen uiteindelijk de set met 25-16. De laatste set gingen we er weer als team vol tegenaan. Want we wilden natuurlijk de 5 punten mee naar Lunteren nemen. En ook wonnen we deze set met 25-9! Al met al een FANTASTISCHE wedstrijd!
24-01-2018
Wedstrijdverslag D1 - Wedstrijdverslag D1-Agilitas D3 Vrijdagavond reisden we met een enigszins gehavende ploeg af naar Arnhem voor de wedstrijd van tegen Agilitas. De nummer 3 tegen de nummer 8, maar we waren gewaarschuwd, thuis verloren we met 1-3 van deze ploeg. Demi en Annelie konden niet mee vanwege ziekte en andere verplichtingen maar gelukkig hadden we Gerrie uit dames 2 tot onze beschikking. Nadat we een extra rondje rotonde hadden gedaan kwamen we mooi op tijd in de sporthal aan. Nog even tijd voor een kopje koffie en de voorbespreking. We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en stonden al snel op een voorsprong. De pass lag goed en alle aanvalsters wisten mooie ballen te slaan. Met 6 keer ace in deze set maakte we het ook met onze servicedruk moeilijk voor de tegenstander en stond er al snel een uitslag van 12-25 op de teller. En nu niet te makkelijk gaan denken en zo door blijven gaan, maar helaas. De tegenstander kwam beter in de wedstrijd en wij begonnen onnodige foutjes te maken. Deze set verloren we dan ook met 25-21. De derde set mochten we weer naar de winnende kant en ook wij konden daar weer van profiteren en wonnen met 20-25. We hadden geen zin in een 5e set dus het moest nu toch gaan gebeuren, maar helaas. We scoorden mooie punten maar waren er toch niet helemaal bij met ons hoofd waardoor er onnodige fouten gemaakt werden die gelijk werden afgestraft door de tegenstander, 25-16 voor Agilitas. Dan toch maar die 5e set we kwamen gelukkig op voorsprong en met 5-8 gingen we wisselen en stonden wij weer aan de winnende kant. Dat hebben we laten zien door deze set met 12-15 te winnen. Gelukkig toch mooi 3 punten meegenomen naar Lunteren. Nu gaan we ons deze week weer opmaken voor de volgende wedstrijd. We spelen as. Vrijdag 26 januari om 19.30 uur in Ut Sporthuus tegen de nummer 1 Tivoc. We willen heel graag wat punten pakken tegen deze ploeg en kunnen daarbij alle support gebruiken dus kom allemaal vrijdag kijken.
17-01-2018
Rijk Kelderman overleden - Met grote verslagenheid hebben wij als vereniging het bericht ontvangen dat Rijk Kelderman is overleden. Hij is slechts 59 jaar geworden. Rijks familie heeft dinsdag 16 januari 2018 bekend gemaakt dat hij in de middag is overleden. Na een operatie aan zijn hart was hij voor herstel bij zijn broer in Amersfoort en werd hij afgelopen maandag met een longontsteking weer opgenomen in het ziekenhuis. Daar is hij overleden aan een bacterie. Wij kenden Rijk als oud DOS lid en de laatste jaren van het fluiten van verschillende thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1. Helaas is Rijk, een fantastische man, geweldige scheidsrechter en een goede vriend gistermiddag overleden. Het bestuur biedt - mede namens de hele vereniging - zijn condoleances aan en wenst familie en vrienden van Rijk heel veel sterkte.
13-01-2018
D.O.S. dames 1 - Dames 1 Wat een leuke wedstrijd speelde DOS dames 1 vrijdag 12 januari tegen Toesj uit Heteren. Vorige keer 'uit' 3-1 verloren, nu willen we meer! Met wat tips en opdrachten van trainer Cees begonnen we vol energie. De flow zat er in en we stonden aardig voor. Maar halverwege de set kwamen zij in hun spel na een wissel met hun spelverdeelster. Weg set. 2e set hadden wij weer de leiding. Deze is voor ons. 3e set was rommelig, door goede opslagen van Toesj kwamen wij niet in ons spel en stonden al gauw 0-6 achter. Toch komen we eindelijk bij tot 15-15. Maar de set glipt toch uit onze handen omdat we te weinig lef tonen. 4e set zit de sfeer er goed in bij dos en aan fanatiekheid ontbreekt het niet! Verliezen? Vanavond niet! De set pakken we met 25 tegen 17. En hoppa 5e set! Druk is hoog, we beginnen weer te rommelen. Komen 3-8 achter. Maar we laten ons niet kisten, het word uiteindelijk 20-18 voor DOS! 'Aan elkaar gewaagd' noemen we dat 😊
06-01-2018
Competitie 2e helft 2017-2018 - De wedstrijden van de 2e helft zijn weer bekend. Van alle teams staan deze online op de website. LET OP! Er kunnen nog wijzigingen volgen, dus houd de schema's van jou team(s) goed in de gaten! De rijschema's van de mini's staan inmiddels ook online!
02-01-2018
Oliebollentoernooi, vrijdag 29-12-2017 - Oliebollentoernooi, vrijdag 29 december 2017 Ook dit jaar was er weer veel animo voor het oliebollentoernooi. Er hadden zich 31 teams opgegeven waarvan 9 mix, 11 heren en 11 dames teams. Het toernooi begon om 18.30 en ging door tot 22.30. We speelden wedstrijden van 12 minuten en wisselden elk kwartier van wedstrijd. Er hadden zich ook een aantal ex-DOS-leden opgegeven voor het toernooi. Leuk om deze weer te zien en te spreken. Tijdens het toernooi werd er lekker fanatiek gespeeld, de teams wilden niet voor elkaar onder doen. We hebben veel mooie aanvallen kunnen zien, maar ook reddingen. Er hing soms een mooi blok! Tijdens de pauze (20.30-21.00) werd er een loterij gehouden, de loten kon je kopen bij de bar. Dit jaar hebben we gevraagd aan de deelnemende teams om wat leuks mee te nemen voor deze loterij. Bij deze willen we deze teams bedanken voor de prijzen. Er zaten hele leuke prijzen tussen! Om 21:00 begonnen de wedstrijden weer, je kon inmiddels al wel een beetje zien wie er in de finale kwamen te staan. Om 22:15 begonnen de finales. Er was veel publiek en er werd goed aangemoedigd! De winnaars zijn in de -herenpoule: Ruben en Tycho -damespoule: Ingrid en Jantine -mixpoule: Gerben en Bertine Al met al een geslaagd toernooi. Iedereen bedankt die meegeholpen heeft aan dit toernooi!! (Namens de activiteitencommissie)
20-12-2017
Eindstanden 1e helft Jeugd & Mini's - De 1e helft van de competitie zit er alweer op. Hier een overzicht met de eindstanden:
17-12-2017
Kerst & Oud en nieuw 2017 - Wij willen iedereen fijne feestdagen en een goed sportief 2018 toewensen. Het DOS bestuur
16-12-2017
Wat te doen bij slecht weer? - Met het oog op winterse omstandigheden is het goed te weten hoe het geregeld is rondom het wel of niet doorgaan van de volleybal wedstrijden. Zie daarvoor de volgende artikelen: Nevobo: Wat te doen bij slecht weer? KNMI: Waarschuwingen voor de provincie Gelderland Als men besluit niet de weg op te gaan, dan behoort de tegenstander via het wedstrijdsecretariaat te worden ingelicht, evenals de scheidsrechters. Misbruik kan maatregelen tot gevolg hebben. Telefoonnummer Jouke Otse wedstrijdsecretaris 0342-490775.
11-12-2017
Wedstrijdverslag D1 - Scylla D4 - Wedstrijdverslag D1 (namens Cees Roelofsen) Zaterdag heeft DOS D1 weer een prima prestatie geleverd. De wedstrijd ging tussen de nr. 3 en nr 4. We wonnen met 4-0 van Scylla D4. Ook Gerrie (uit Dames 2) heeft een mooi aandeel gehad in deze wedstrijd. Dames 1 heeft nu 6 wedstrijden op rij gewonnen. Een hele goeie teamprestatie. De wedstrijden van vorige week thuis tegen SSS D4, 4-0 winst en van gistermiddag tegen Scylla D4 waren voor mij als coach een ijkpunt. Hoe staan we als team en zijn we gevorderd. De dames geven aan, dat ze naar elkaar toe zijn gegroeid en als team een mooie prestatie hebben neergezet. Als trainer/coach sluit ik me hierbij aan. Een mix van jongere jeugd en een aantal midden twintigers heeft een mooie flow tot nu toe. Het gaat er nu om, om dit uit te bouwen. a.s. vrijdagavond -THUIS- is de kraker DOS D1 – R’wouw D3.
10-12-2017
Wegwijspiet en pieten bij DOS mini's - Het was even spannend of de pakjes aan zouden komen, maar de wegwijspiet en zijn pieten hebben de lunterse sporthal weten te vinden! Iedereen is enorm verwent met een leuk pakje en heeft een leuk sinterklaas feest gehad vol spelletje en plezier. Sinterklaas hoopt als hij het niet te druk heeft, volgend jaar zelf te komen. groetjes Sinterklaas en al mijn pieten PS: Foto's zijn terug te vinden in ons foto album.
06-12-2017
Bericht van Sinterklaas & wegwijspiet - Bericht van Sinterklaas: Ik ben momenteel alweer terug naar Spanje moe maar voldaan, er staan alleen nog een aantal zakken pakjes hier op de boot... er staat op: Volleybalvereniging DOS Lunteren, Mijn pieten zijn in alle drukte jullie lieve mini's helemaal vergeten hun pakjes te bezorgen... Ik (sinterklaas) heb wegwijs piet en nog een aantal pieten richting Lunteren gestuurd zodat de mini's van DOS volleybal Lunteren toch nog hun pakjes kunnen ontvangen. Ik hoop dat de wegwijs piet de weg kan vinden naar sporthal Ut Sporthuus, wanneer dit het geval is zullen wegwijs piet en de andere pieten a.s. vrijdag aankomen. Tot volgend jaar Sinterklaas
04-12-2017
Winnaars verkoop speculaasactie - Er is bekend wie de meeste speculaas verkocht heeft! De 2 komen beide uit een team van de mini's!! Het meisje heet...... Dylana Pot, uit Mini's 5. Ze heeft in totaal 49 pakken verkocht!! Enorm veel dus!! De jongen heet..... Rik Stroomberg, uit Mini's 4. Hij heeft in totaal 24 pakken verkocht, heel goed gedaan! Beiden zijn afgelopen vrijdag "gehuldigd" tijdens de mini trainingen en beloond met een kleinigheidje! Nogmaals iedereen bedankt voor de inzet, ook de activiteitencommissie voor het organiseren! Samen hebben we een mooi bedrag op kunnen halen!
04-12-2017
Wedstrijdverslag D2-Gemini D2 - Wedstrijdverslag van D2 tegen Gemini Dames 2 speelde afgelopen vrijdagavond thuis tegen Gemini D8. Toen nummer 8 tegen nummer 11, dus de hoop van tevoren was dat we wat puntjes zouden pakken. De eerste set verloren we helaas met 21-25. Een aantal opslagfouten en er zelf nog niet helemaal lekker inzitten zorgde ervoor dat we niet de doorslag konden geven. Gelukkig hebben we ons daarna herpakt en de tweede set wonnen we met 25-13. De derde en vierde set hebben we ook weten te pakken, met 25-15 en 25-18. Een goed resultaat dus om de achtste plaats voor nu vast te kunnen houden. A.s. vrijdag spelen we in Renswoude tegen Renswouw, op dit moment nr 12, hopelijk pakken we daar ook weer wat puntjes!
30-11-2017
Eindstand speculaasactie - De eindstand van de speculaasactie is binnen!! Met elkaar hebben we bijna €900,- opgehaald, super gedaan! Iedereen bedankt voor alle inzet tot nu toe! Met dit bedrag kan DOS leuke activiteiten gaan organiseren voor onze jeugd! Let op: voor het ophalen van de speculaas (in de sporthal) kunnen jullie terecht op: donderdag 30 november van 18.30 -20:00 vrijdag 1 december van 18:00 - 20:00 Hou de pagina in de gaten, want er volgt nog een bericht wie de meeste speculaas verkocht heeft!
16-11-2017
Wedstrijduitslagen - De Wedstrijduitslagen van afgelopen week: Afgelopen donderdag heeft D2 met 4-0 gewonnen van Invicta! Afgelopen vrijdag heeft H2 gewonnen van WaHo met 4-0! D1 gewonnen van WaHo met 3-1! H3 verloren van WaHo met 4-0... H1 verloren van Setash met 1-3.... Afgelopen zaterdag heeft H1 gewonnen van Nuovo met 4-0! JC1 verloren van Woudenberg met 4-0.... MA1 verloren van Woudenberg met 1-3... MC1 gewonnen van Set up '69 met 4-0! D3 gewonnen van Scylla met 3-1! Afgelopen dinsdag heeft H2 verloren van Setash met 3-1.... Wedstrijd deze week A.s. vrijdag speelt H3 een wedstrijd in Ut Sporthuus. Ze zijn als enig team aanwezig in de hal, dus laten we met z'n allen onze heren aan komen moedigen!! 🥁🥁
13-11-2017
Wedstrijdverslag D3 - Scylla 6 - Wedstrijdverslag DOS Dames 3 - Scylla Dames 6 (zaterdag 11 november) DOS Dames 3 wint de wedstrijd tegen Scylla Dames 6. De eerste set hebben we met 25-18 gewonnen. De tweede set was even heel spannend maar hebben we uiteindelijk verloren met 23-25. De laatste twee sets zat DOS Dames 3 dicht bij de bal en hebben we dus ook welverdiend beide sets gewonnen met 25-18!
09-11-2017
Verkoop speculaas!! - DOS heeft weer een leuke actie, de verkoop van speculaas!! De kosten zijn: €3,- voor een pakje (bevat 3 plakken heerlijke speculaas)! Elk lid heeft een verkoopformulier gekregen via de trainer/trainer. Het formulier is ook te vinden op de DOS-site bij Downloads! De actie loopt tot 24-11, dit is de uiterlijke inleverdatum van de formulieren (met het geld). Zie voor verdere informatie het formulier of vraag het aan iemand van de activiteitencommissie. Laten we er met z'n allen een geslaagde actie van maken en zo veel mogelijk speculaas verkopen!!
05-11-2017
Wedstrijdverslag DOS D1-Invicta D2 - Wedstrijd verslag DOS D1-Invicta D2 (namens Cees) DOS D1 wint weer een wedstrijd, nu uit tegen Invicta D2. De eerste set was een ware thriller. DOS won de set met 34-32. Vier keer op achterstand gestaan en toch weggewerkt, grote klasse. De tweede set dik verloren met 12-25. De derde set wonnen de dames weer. De vierde set ging gelijk op totdat er een klein gaatje werd geslagen: 18-16 voor. Op de beslissende momenten werd er na 1 punt gewonnen te hebben maar liefst 4x fout opgeslagen. Het werd heel erg spannend. Toch besliste DOS de wedstrijd koel met 25-21. Een grote feestdans werd met z'n allen gedaan in de sporthal de Vlinder in Wageningen. Volgende week spelen de dames thuis tegen WaHo D3.
03-11-2017
Gezocht: Trainers/trainsters voor de mini's! - De mini's zijn op zoek naar trainers/trainsters! DOS heeft op dit moment 6 mini-teams, spelend van niveau 2 tot 5. Op de donderdagmiddag: 2 teams van 17.30-18.30. Op de vrijdagmiddag: 4 teams, twee van 16.00-17.00 en twee van 17.00-18.00. Lijkt het je leuk om te helpen met het trainen van een van deze teams? Het zou al fijn zijn wanneer je af en toe een keertje bij kunt springen. Hopelijk kunnen we het met elkaar invullen/opvullen. Neem snel contact op met Jouke wanneer je kunt/wilt helpen!
01-11-2017
Verkoopactie activiteitencommissie - De activiteitencommissie organiseert een verkoopactie van speculaas dóór haar leden voor de andere activiteiten. Zie onderstaande planning; In de week van 06 – 10 november worden de intekenlijsten aan alle spelers uitgedeeld. In de week van 20 – 24 november moeten deze lijsten ingevuld bij de trainers worden ingeleverd. Op donderdag 29 en vrijdag 30 november kan het bestelde speculaas in de sporthal worden afgehaald. De activiteitencommissie.
28-10-2017
3e thuiswedstrijdenavond - De derde thuiswedstrijdavond zit er al weer op! Dames 1 heeft de avond met een mooi resultaat afgesloten, 4-0! Ook dames 3 heeft puntjes weten te pakken tegen WaHo, 3-2! Helaas was TweeVV te sterk voor Heren met 1-3, maar hopelijk kunnen de heren revanche nemen in de 2e helft! Ook vanmiddag zijn er nog wedstrijden in het Sporthuus. Om 14:30 spelen MA1 (tegen TweeVV) en JC1 (tegen Lienden). Van harte welkom om deze twee teams aan te moedigen!
19-10-2017
Activiteitencommissie zoekt versterking - De activiteitencommissie van DOS zoekt mensen die het huidige clubje willen versterken. De doelstelling is om een commissie te vormen met een afgevaardigde uit elk team. Maar elke hulp is welkom!! Dus..... Lijkt het je leuk om je bij deze commissie te voegen en samen activiteiten te bedenken en organiseren voor de leden van DOS? Denk hierbij aan een oliebollentoernooi, de speculaasactie, de afsluitingsdag, enz.. Neem dan contact op met iemand van de commissie (Jantine, Lisanne, Jouke, Jaco, Hester of Gerbert)!
16-10-2017
Dames 1 in het nieuw! - Vorige week heeft E* D.SIGN Ester van Leuveren, telnr. 06 - 21 61 33 77, Reclame, Creatieve Vormgeving & Communicatie Raperbeek 14 * 3772 RD Barneveld www.e-ster.biz haar sponsorcontract met de Lunterse Volleybalvereniging DOS verlengd. DOS Dames 1 heeft nieuwe trainingsjacks en broekjes ontvangen. Het team is er toppie content mee, gezien de enthousiaste gezichten. Als blijk van waardering werd een mooie bos bloemen overhandigd. Dit seizoen zijn een aantal MA speelsters doorgegroeid naar DOS Dames 1; het team komt uit in de 2e klasse. Op de foto boven: Ester van Leuveren(sponsor), Lisanne van Ingen, Woutera Drost, Annelie van Lagen, Demi vd Beek en Hester Mulder. onder: Cees Roelofsen(trainer/coach), Ingrid Snellen, Jantine de Vries, Anita Kooloos en Cilia Baanstra.
16-10-2017
Vereniging & Heren 1 sponsor Schuiteman Accountants verlengt hun sponsor contract - Onze sponsorcommissie is druk met het werven en onderhouden van onze "vaste" sponsoren. Het is Cees weer gelukt om Schuiteman voor 3 jaar te laten verlengen. Wij zijn hier heel erg blij mee als vereniging. Super bedankt Schuiteman Accountants!
06-10-2017
Thuiswedstrijden Mini's - Morgen spelen alle miniteams thuiswedstrijden, in sporthal Ut Sporthuus! Komt u deze teams aanmoedigen? Neem gelijk andere kinderen mee die nog niet op volleybal zitten! Wellicht vinden ze het heel erg leuk en willen ze ook op volleybal komen bij DOS Lunteren! (6-12 jaar). De wedstrijden worden gespeeld tussen 13:00 - 17:00 uur
06-10-2017
Week van de Scheidsrechter - Zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd mogelijk!! Daarom zetten we in de week van 7 t/m 15 oktober 2017 de scheidsrechters in het zonnetje bij De Week van de Scheidsrechter!! Alle verenigingen en/of teams worden in die week opgeroepen om de scheidsrechter in het zonnetje te zetten en te bedanken. Een blijk van waardering, hoe groot of klein ook, het zal door de scheidsrechter zeker worden gewaardeerd en geeft motivatie en energie om te blijven fluiten! Dus.........spreek met je team af op welke manier je aandacht gaat geven aan de scheidsrechter de komende week!!
27-09-2017
1e thuiswedstrijden 2017 - 2018 zijn gespeeld - De 1e wedstrijden van het seizoen 2017 - 2018 zijn alweer gespeeld. Bijna elk team nu één of al meer wedstrijden gespeeld. Ben je geïnteresseerd in de uitslagen? Kijk dan snel bij de betreffende teams!
02-09-2017
Informatie avond voor de Ouders van onze Jeugd - Beste leden, ouders van onze jeugd, Op donderdag 14 september wordt er een informatieavond georganiseerd voor de ouders van onze jeugd, u bent hier van harte welkom! We starten om 20:00 uur in sporthal Ut Sporthuus. Hieronder kunt u een "Handleiding" vinden welke deze avond o.a. wordt doorgenomen. (Deze is ook te vinden bij "downloads". Download hier de handleiding Wij zien u graag op deze avond. Het Bestuur.
02-09-2017
Algemene Ledenvergadering 2017 - Beste Leden, Wij willen jullie graag uitnodigen voor de jaarlijkse DOS Ledenvergadering. De vergadering staat gepland op; Vrijdag 15 september 2017 om 20.00 uur. De vergadering vindt plaats in de vergaderruimte van de voetbalvereniging. Wij zorgen ervoor dat er een bakje koffie/thee klaarstaat. (iets fris mag natuurlijk ook.) Heb je vragen en/of opmerkingen neem ze mee! We zien jullie graag 15 september 2017, tot dan! Download hier de agenda. Het DOS Bestuur
24-08-2017
Foto's Lunteren On The Beach 2017 - Afgelopen juli heeft de 20e editie van Lunteren On The Beach plaats gevonden. Vanaf vandaag zijn de foto's hiervan terug te vinden in ons foto album.
23-08-2017
Competitie wedstrijdschema's 2017-2018 - Onze wedstrijdsecretaris Jouke is er erg druk mee geweest maar alle thuiswedstrijden voor dit seizoen staan definitief vast! (Op de 2e helft van de Jeugd na natuurlijk, deze wordt eind december begin januari pas bekend). Wat betreft de uitwedstrijden, hier zouden nog dingen kunnen wijzigen, echter heeft DOS hier geen inspraak in. Vanaf vandaag staan de wedstrijd- & rijschema's van de mini's ook weer online!
16-08-2017
Start trainingen seizoen 2017 - 2018 - Vanaf komende week (week 34, 21/08 t/m 25/08) zullen de trainingen weer starten van het nieuwe volleybal seizoen!
26-07-2017
Oefenwedstrijden Jeugdteams - Er worden oefenwedstrijden georganiseerd door volleybalvereniging SSS uit Barneveld op zaterdag 16 september in De Meerwaarde te Barneveld. Hier onder het (concept)schema: Meisjes A1 09:30 SSS MA4 - DOS MA1 Veld 5 10:30 SSS MA3 - DOS MA1 Veld 5 Meisjes C1 12:30 SSS MC3 - DOS MC1 Veld 6 13:30 SSS MC4 - DOS MC1 Veld 6 Jongens C1 15:30 SSS JC1 - DOS JC1 Veld 6 Er kan nog het e.e.a. wijzigen, dit zal duidelijk en op tijd worden vermeld.
05-07-2017
Concept teamindelingen - Vandaag zijn de concept teamindelingen online gekomen, bij sommige teams ontbreekt er nog een trainer. Het bestuur is hier druk mee bezig.
12-06-2017
LUNTEREN ON THE BEACH 2017 - Je kan je al enige tijd inschrijven voor de 20e editie van dit fantastische beachvolleybaltoernooi!
12-06-2017
Laatste trainingen seizoen 2016-2017 - Het seizoen is weer voorbij gevolgen! Deze week worden alweer de laatste trainingen afgewerkt van dit seizoen. Vanaf komende week zal er op verschillende avonden beachvolleybal worden gespeeld bij Belmont aan de Goorsteeg. Dit wordt gecommuniceerd via onze Facebook pagina.
26-05-2017
Kampioen Jongens A1 gehuldigd - Afgelopen week is kampioen Jongens A1 gehuldigd! Dit was hun 2e huldiging dit jaar, de 1e helft werden zij kampioen als Jongens B1, nu als Jongens A1. We hopen dat dit team komend seizoen weer zo succesvol zal zijn.
20-05-2017
VoKo Beachvolleybaltoernooi 2017 - Hallo sportieve volleyballers, De voorbereidingen voor het 19e VoKo Beachvolleybal toernooi in Kootwijkerbroek zijn inmiddels weer in volle gang. Heb je zin om zaterdag 24 juni a.s. aan dit gezellige en sportieve volleybaltoernooi mee te doen, geef je dan op voor 10 juni 2017. Maar hoe eerder hoe beter natuurlijk, want de verschillende poules worden ingedeeld op sterkte en …. vol is vol. In de bijlage vindt je het inschrijfformulier hierop staan ook de verdere gegevens m.b.t. tot het toernooi. Mocht je alvast een indruk willen hebben van het toernooi, kijk dan even op onze site, www.voko-kootwijkerbroek.nl hierop vindt je foto’s van vorig jaar. Ook het inschrijven is mogelijk via www.voko-kootwijkerbroek.nl
20-05-2017
Teamindelingen 2017-2018 - Het bestuur is momenteel druk bezig met de nieuwe teamindelingen voor het nieuwe seizoen. Deze kan je binnenkort terug vinden bij downloads.
07-05-2017
Foto's in fotoalbum geplaatst - Afgelopen week zijn er verschillende foto's geplaatst in het fotoalbum van: Oranjevolleybaltoernooi afsluitingsdag seizoen 2016 - 2017 Vandaag zijn daar foto's bijgekomen van de P/D wedstrijden welke gisteren gespeeld zijn in sporthal Ut Sporthuus. Wij als volleybalvereniging DOS hadden ons ingeschreven als organisatie. Deze dag is succesvol verlopen.
22-04-2017
Jongens A1 Kampioen - Vandaag is Jongens A1 kampioen geworden! Dit is een prestatie opzich, dit omdat deze jongens voor de kerst nog jongens B1 waten en werden toen ook kampioen! Gefeliciteerd jongens!
20-04-2017
Nieuwe Website - Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan echt! De nieuwe website van volleybalvereniging DOS Lunteren. Nadat hij dit seizoen al even online had gestaan, bleek dat niet alles geheel werkte. De oude website werd weer online gezet en er werd heel hard gesleuteld aan de nieuwe website. De website is gebouwd door Remco van Os uit Ede in samenwerking met onze webmaster Matthias Timmer. We hopen met deze website weer wat jaren door te kunnen! Het zal even zoeken zijn naar waar wat staat maar wij zijn er van overtuigd dat dit zal gaan lukken. Heeft u toch vragen? Stuurt u dan gerust een mail via het contact formulier.
20-02-2017
Winnen of verliezen; Het spel tussen de oren? - Elke volleyballer heeft het wel eens meegemaakt. De ene week speelt men een fantastische wedstrijd, waarbij tegen een gelijkwaardige tegenstander uitstekend wordt gespeeld. De week daarop lijk het wel of het team is ingewisseld voor een verzameling krukken die op het veld geplaatst zijn. De lagere geplaatste tegenstander in de competitie wandelt schijnbaar over je heen naar de overwinning. We vonden er altijd een goede verklaring voor (smoes): we waren niet compleet; onze beste speler was geblesseerd; de coach heeft niet op tijd gewisseld; of de coach heeft te veel gewisseld; de scheidsrechter was niet goed, mijn racket was niet goed.... O NEE, dat was een andere sport. Nee ik denk dat we het onszelf aandoen. Ik zie een wedstrijd van Heren 1 of Dames 1 die goed staan te ballen tegen een tegenstander (mede kampioenskandidaat) met setstanden van 25-11, 25-16, 25-19 en 25-12/ De volgende wedstrijd tegen een degradatiekandidaat staan we de eerste set goed te volleyballen en dan ineens slaat het toe, NIETS lukt meer waardoor elke beweging doet denken aan een maanlanding, alles gaat vertraagt, behalve natuurlijk de bal. Smashen lijkt een strafbaar feit, stoppen lukt dan helemaal niet meer. Het liefst maar bovenhands overspelen. Als het spelletje toch voor een groot gedeelte boven de schouders gespeeld blijkt te worden, dan zou je toch verwachten dat leeftijd en ervaring een belangrijke rol spelen. Dat is ten dele ook zo, maar de instelling van de spelers is NOG NET een stukje belangrijker. Als je de koppen laat zakken, of je te nonchalant opstelt, is het verlies in zicht. DAN de wedstrijd tegen weer een kampioenskandidaat een top club, het is nu erop of eronder en zoals het DOS waardig is de vlam schiet weer in de pan en er wordt uitstekend werk geleverd door het volledige team (9 dames of heren). Een verdiende 4-0 overwinning als resultaat. Als laatste: McEroe, een van de meest befaamde en beruchte tennisspeler aller tijden zei ooit: Laat mij maar lekker boos worden, dan kan ik elke tegenstander aan. Ik wil niet zeggen dat we nu met ons alle de scheidsrechters voor ...... uitmaken, de bal in het publiek moeten schoppen op obscene gebaren en tal moeten gebruiken, aan de andere kant een beetje ventileren van onze agressie op de bal en concentratie op het spel het niveau alleen maar verhoren. Bedenk dat een wedstrijd goed spelend verloren hebt veel beter aanvoelt, dan een wedstrijd die je slecht spelend verliest. Bovendien is het voor het publiek ook een genot om spelers echt hun best te zien doen. Volleybal speel je met je Lichaam en met je hoofd, maar vooral met je HART Ab van Dijkhuizen, trainer Dames 1 & Heren 1
15-12-2016
Kerstdagen en Oud & Nieuw - Via deze weg willen wij iedereen alvast fijne kerstdagen en een goed oud & nieuw toewensen. Het Bestuur
10-12-2016
Jongens B1 Kampioen!! - Jongens B1 is kampioen geworden! Ze speelde 2e klasse! Deze jongens spelen al een aantal jaren samen en daardoor was al snel duidelijk dat ze deze seizoenshelft wel eens kampioen konden worden! Met een enorme voorsprong op de nr 2, [Jongens B1 heeft maar 2 sets laten liggen en de nr 2 al 16!] Gefeliciteerd jongens! De 2e seizoens helft zal jongens B1 Jongens A1 worden.
03-12-2016
Spankracht Ontwerpers Ede steekt Jongens C1 en Meisjes B1 in het nieuw - Onlangs zijn Jongens C1 en Meisjes B1 in het nieuw gestoken door Spankracht Ontwerpers uit Ede, Wij zijn erg dankbaar dat dit bedrijf deze 2 teams in het nieuw heeft willen steken. Tevens kunnen wij hen scharen tussen onze sponsoren voor de komende jaren.