Wedstrijdverslag DOS D2 - Waho

09-02-2019 -

Vrijdagavond, Ut Sporthuus. De tegenstander Waho. En dat betekende dat we revanche konden halen, want in Wageningen speelden wij onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We wilden laten zien dat we beter konden en de zure nasmaak van de uitwedstrijd in Wageningen wegspoelen. En dat is gelukt!!

Vanaf het begin was het duidelijk dat de tegenstander ons niets cadeau zou geven. De studenten waren gedreven en hadden ontzettend veel terug. We moesten geduldig blijven en onze hoofden koel houden. Estelle Kieft was scherp aan het net en met haar slimme prikballen speelde ze de verdediging van Waho stuk. En elke bal op de netrand werd door haar afgestrafd en genadeloos hard terug geslagen. Maartje Burgering-Bos komt iedere wedstrijd weer dichter bij haar topvorm. Tegen WaHo sloeg ze voor het eerst weer bovenhands op, en dat leverde ons de nodige punten op!! Met 25-16 was de eerste set binnen.

In de tweede set hielden we de goede vorm vast. Anne van Riessen leek onpasseerbaar en de mid-aanvalster van WaHo kwam niet voorbij haar blokkering. Jeanine van de Top was lekker op dreef als diagonaal. Haar service is dit seizoen een sterk wapen voor DOS D2 en ook haar aanvallen waren van buitengewone klasse. We hadden al snel een ruime voorsprong opgebouwd die niet meer in gevaar kwam: 25-18.

We begonnen set drie moeizaam. We hadden moeite met de servicedruk van Waho waardoor de bezoekers een kleine voorsprong pakten. Gelukkig waren we op tijd bij de les, mede dankzij onze heren 1-spelers Jarco van Holland en Dennis Bos. Met de trommel en luide aanmoedigingen brachten ze ons terug in de wedstrijd. Bedankt mannen!! Het was Thera Visser met een uitstekende servicebeurt die ons de voorsprong bracht. Onze libero Britt van Dijk zat ook tegen WaHo lekker in de wedstrijd. Met haar beweeglijkheid en uitstekende passing bezorgt ze DOS D2 de nodige rust in af en toe een chaotisch veld. Met 25-18 ging ook set drie onze kant op.

Vier punten in de zak, nog één te gaan. Isa Hazeleger kwam steeds beter in de wedstrijd. Met een goede variatie van prikballen en aanvallen maakte ze de nodige punten voor haar team. Ook tegen WaHo liet ze zien dat ze uitstekend de set-up over kan nemen, een echte natuurtalent! Liesbeth van de Lagemaat is iedere wedstrijd goed voor punten, dat liet ze ook zien tegen WaHo. Ditmaal ook met sublieme prikballen waar WaHo niet van terug had. Met 25-15 was de vierde volle winst van 2019 binnen.

Wederom was het publiek onze 'zevende' man. Ontzettend bedankt voor jullie steun. Als we het even moeilijk hebben, slepen jullie ons er door heen. We willen in het bijzonder ook onze nieuwe sponsor Onderweegs & De Groot bedanken!! We zijn ontzettend blij met onze nieuwe shirts en broekjes en wat leuk dat jullie de hele wedstrijd bleven kijken. We hopen jullie dit seizoen trots te maken!!

Lang kunnen we niet genieten van deze vijf punten. De focus moet direct op dinsdag. Dan wacht thuis de nummer drie Setash. Dat belooft een kraker te worden. We hopen op veel steun, dat zullen we heel hard nodig hebben. Dus hopelijk tot dinsdag, half acht!!

321DOSD2 #vijfpunten #DOS #Lunteren #nogzeswedstrijden #65punten #totdinsdagDames 2Door: Chantal