Wedstrijdverslag DOS D2 - Woudenberg

26-01-2019 -

Vrijdagavond 25 januari kregen wij bezoek van de dames uit Woudenberg. We wisten dat dit een zware beproeving zou worden. In Woudenberg sleepten we met de nodige moeite er een 3-1 overwinning uit. En we moesten het dit keer zonder onze libero Britt van Dijk en onze midaanvalster Estelle Kieft doen. Gelukkig was Esther van den Bosch-van der Werf bereid om ons uit de brand te helpen. Bedankt Esther, je bleek wederom van grote waarde voor ons team!

We begonnen goed aan de wedstrijd. Verdedigend haalden we de nodige ballen van de grond. Jeanine van de Top speelde een ijzersterke wedstrijd op de diagonaal. Met goede verdedigende acties en mooie aanvallen. Gelukkig is Maartje Burgering-Bos weer op de weg terug na haar schouderblessure. Aanvallend had ze weer enkele ouderwetse knallers er tussen zitten. Met een ruime voorsprong haalden we de set binnen.

De tweede set kende een soortgelijk verloop. De passing lag iets beter waardoor de snelle midaanval op Thera Visser steeds beter ging lopen. Op deze manier scoorde onze midaanvalster de nodige prachtige punten. Ook Liesbeth van de Lagemaat verkeerde in uitstekende vorm tegen Woudenberg. Keer op keer was het raak voor haar en vooral de balletjes rechtdoor geslagen waren van grote schoonheid. Ook deze set was een prooi voor ons.

In de derde set waren we even het spoor bijster. Er slopen steeds meer foutjes in ons spel. Dat kwam ons op een 10-15 achterstand te staan. Gelukkig was daar Esther van den Bosch-van der Werf die ons met haar ijzersterke service terug in de set bracht. Onze supersub gaf ons de voorsprong en daarna kwam de winst niet meer in gevaar.

In de vierde set leek er niets aan de hand. Anne van Riessen pakte de nodige punten dankzij haar blokkering. Isa Hazeleger mocht ook weer een set op buiten en dat deed ze uitstekend. Met haar aanvallen maakte ze het de tegenstander lastig. De set leek binnen, maar Woudenberg kwam knap terug. Zenuwslopende punten volgden, maar gelukkig was het Liesbeth die haar sterke wedstrijd onderstreepte door de twee beslissende punten binnen te slaan: 29-27.

Een goede wedstrijd van onze kant en wederom vijf punten in de pocket. Publiek bedankt voor jullie steun, vooral in de vierde set maakte dat het verschil in ons voordeel. Volgende week zaterdag wacht alweer de volgende wedstrijd. De dames van Set-Up zijn dan onze tegenstander. Om 17.30 in Scherpenzeel, publiek is zoals altijd meer dan welkom 😉.

321DOS #redarmy #Lunteren #DOSthuisgekkenhuis #letsgo #DOSD2 #vijfpunten #hetgaatlekkerDoor: Chantal