Wedstrijdverslag DOS D2 - Setash

13-02-2019 -

Een thuiswedstrijd op de dinsdag. En dan ook nog eens tegen de nummer drie Setash, één van de sterkste teams van de competitie. We wisten dat het een zware avond zou worden, en dat werd het ook...

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Mede dankzij een uitstekende servicebeurt van Jeanine van den Top, inclusief twee geweldige aces, pakten we een ruime voorsprong. Estelle Kieft was ook goed aan de wedstrijd begonnen. Bij het net zette ze een goede blokkering neer en met haar slimme prikballen dreef ze de tegenstander tot wanhoop. Er leek niets aan de hand, maar toch kwamen we in de problemen. Er slopen wat slordigheden in ons spel en Setash speelde ijzersterk. Ze zette ons onder grote druk. Uiteindelijk bezweken wij onder die druk en ging de set met 24-26 verloren.

Een flinke domper, mede omdat we een grote voorsprong uit handen lieten glippen. Gelukkig kwam net op tijd Jarco van Holland binnen. Hij pakte de trommel erbij en met zijn goede gevoel van timing haalde hij de bezoekers uit hun ritme. Wij profiteerden optimaal daarvan. Anne van Riessen was sterk aan het net met een goede blokkering. Isa Hazeleger zat goed in de wedstrijd en haalde de nodige ballen van de grond en met haar sterke opslag bezorgt ze DOS D2 iedere wedstrijd weer de nodige punten. Met 25-20 pakten we de tweede set.

We hadden het goede gevoel weer terug en we wisten dat de derde set ook vol te houden. Liesbeth van de Lagemaat groeide in de wedstrijd. Met een sterke servicebeurt en aanvallende power hielp ze ons aan de voorsprong. Onze blokkering was gisteravond ons sterkste wapenfeit. Daarin was Thera Visser ook belangrijk. Op de mid blokte ze de nodige ballen af en pikte ook wat puntjes aanvallend mee. Wederom stond er 25-20 op het scorebord in ons voordeel.

We wilden een vijfde set voorkomen, maar het was Setash die het sterkste aan de vierde set begon. Telkens keken we tegen een kleine achterstand aan. Dus besloten we alles in de strijd te gooien om dat om te draaien. En met succes. Met hulp van het publiek en de trommel lukte het ons om Setash onder druk te zetten. Mede dankzij de ijzersterke passing van onze libero Britt van Dijk. Iedere wedstrijd bewijst ze hoe waardevol een goede passing is. Heel veel punten beginnen bij onze libero in vorm. En als afmaker was daar Maartje Burgering-Bos.Haar schouder is dan nog niet helemaal herstelt, maar ze is op de goede weg terug. Met harde knallers en sublieme prikballen lukte het ons mede dankzij onze aanvoerder om de set en daarbij de vier punten te pakken!!

Een zware wedstrijd, maar met vechtlust hebben we de punten in Lunteren gehouden. En natuurlijk dankzij het publiek. Bedankt dat jullie op dinsdagavond ons kwamen aanmoedigen. We hadden jullie steun heel hard nodig. Dus bedankt familie, vrienden en andere DOS-leden!! Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen op jullie steun rekenen.

Nog vijf wedstrijden te gaan, maar nu eerst even een paar weekjes geen wedstrijd. Zaterdag 9 maart in Elst tegen Gemini D7 wacht pas de volgende tegenstander. #321DOS #DOSD2 #Lunteren #teameffort #nogvijfwedstrijdentegaan #hetgaatgoed #publiekbedankt #trommel #oneteam #samenstaanwesterkDoor: Chantal