Wedstrijdverslag DOS D2 - Excelsior

22-03-2019 -

Donderdagavond wachtte de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior. We konden ons geen misstap veroorloven met de kraker tegen Gemini D5 op het programma...

In de eerste set begonnen we, zoals vaker dit seizoen, wat moeizaam. We keken al snel tegen een kleine achterstand aan. Dankzij een ijzersterke service van Jeanine van de Top, die een uitstekende wedstrijd speelde in Rhenen, kwamen we weer terug in de set. Haar harde opslagen waren Excelsior te machtig. Het betekende de ommekeer van de set. Er kwam wat meer rust in ons spel waardoor de passing beter lag. Daardoor kon er wat variatie komen in het aanvalsspel. Estelle Kieft is in bloedvorm, dat bewijst ze de laatste weken keer op keer. Ook tegen Excelsior stond haar blokkering uitstekend en scoorde ze veel punten met geniale prikballen en prachtige aanvallen. Met 17-25 pakten we de set.

We eindigden de eerste set sterk, maar daar was weinig van over aan het begin van de tweede set. De scherpte ontbrak waardoor we vooral in de passing in grote problemen kwamen. Voor we het wisten stond er 15-7 op het scorebord. We bleven ondanks die achterstand geloven in de goede afloop. We staken de koppen bij elkaar en vochten ons terug in de set. Mede dankzij Maartje Burgering-Bos. Ze is na haar schouderblessure weer helemaal terug op haar oude niveau. Ze heeft wat deuken in de vloer achtergelaten in Rhenen met haar keiharde smashes. Anne van Riessen stond haar 'mannetje' op de mid. Ze zette de blokkering goed neer en pikte haar puntjes mee als ze de kans kreeg. We toonden als team enorme veerkracht en met 20-25 kwam de set uiteindelijk toch onze kant op. #teamwork

De derde set verliep voorspoedig. Thera Visser was sterk aan het net. Vooral aanvallend is ze dit seizoen met sprongen vooruit gegaan. Ook tegen Excelsior was ze goed voor enkele prachtige snelle midaanvallen. Liesbeth van de Lagemaat scoorde punt na punt op de buiten. Ze plaatste de ballen goed, waardoor Excelsior geen grip op haar aanvallen kreeg. Zelfs de ballen die ze niet helemaal lekker raakte, leverde punten op. Met 13-25 was de winst binnen.

Maar we kwamen natuurlijk naar Rhenen voor de volle buit. De vierde set ging met ups en downs. Isa Hazeleger kwam in het veld als diagonaal. Deze alleskunner heeft zich enorm ontwikkeld op deze nieuwe positie. Dat liet ze ook tegen Excelsior zien. Haar opslag is een wapen, ze is aanvallend sterk en een natuurtalent als back-up spelverdeler. Geen goede aanval zonder goede pass. Het is daarom heerlijk om als team altijd te kunnen rekenen op de sublieme passing van onze libero Britt van Dijk. Ze is dan niet het eindstation van de gescoord punten, maar wel vaak het beginstation. En zonder die pass zouden onze aanvallers niet de kans krijgen om zo te schitteren. Bij 21-25 was het einde wedstrijd.

We hebben gestreden in Rhenen en dat leverde de volle winst op. Een hele belangrijke zege. Dankzij deze overwinning kunnen wij tegen Gemini D5, de nummer twee, in eigen huis het kampioenschap pakken. Dat belooft een heerlijke wedstrijd te worden. We hopen dat we vrijdag 5 april (19.30 uur te Lunteren) op veel support kunnen rekenen. Hopelijk kunnen jullie ons nog één keer schreeuwen naar de overwinning!!

321DOS #vijfpunten #teamwork #letsgo #Lunteren #DOS #zinin5april #publiekmeerdanwelkom #volleybal #DOSD2Door: Chantal