DOS Dames 2 KAMPIOEN!!

06-04-2019 -

Vrijdagavond 5 april was dé wedstrijd. We konden ons ijzersterk seizoen bekronen met het kampioenschap tegen onze grootste concurrent Gemini D5. De hele dag hadden we last van gezonde spanningen. We hadden vooral heel veel zin in de wedstrijd.

Het hele seizoen hebben we op veel steun kunnen rekenen van ons trouwe publiek. Het hoogtepunt was tegen Gemini D5. Familie, vrienden en DOS-leden namen allemaal de tijd om ons luidkeels aan te moedigen. Dat overdonderde Gemini D5 en gaf ons de gewenste start. Met 25-13 over klasten wij onze tegenstander in de eerste set. In set twee was het een spannende strijd. Gemini D5 liet ons voor elk punt knokken. Met de steun van het publiek, lukte het ons om de set naar ons toe te trekken: 25-20. Nu hadden we nog maar één set nodig om het kampioenschap te pakken... Set drie leek een kopie van set twee. Weer bleef Gemini lang bij, maar wij bewaarden ons beste spel voor de beslissende punten. Uiteindelijk was het Liesbeth van de Lagemaat die het kampioenspunt binnen sloeg. Wat een ontlading!!! Een welverdiend feestje volgde. En om nog één keer onze klasse te onderstrepen werd ook set vier overtuigend gepakt. Nogmaals willen wij het publiek bedanken!! Jullie steun was geweldig. Zonder jullie hadden we deze fantastisch prestatie niet kunnen neerzetten!! #julliezijnfantastisch #bedankt

Dit kampioenschap is een echte teamprestatie. Ongeslagen, en slechts zeven sets verloren. Een wereldse prestatie van een team dat dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling speelt. De mix van jeugdige talenten, waar volleybalvereniging DOS nog jaren van kan genieten, en enkele ervaren dames bleek een gouden combinatie.

Britt van Dijk, in haar eerste seizoen als libero, heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Ze is wellicht de jongste van het team, maar nu al van onschatbare waarde. Met haar sublieme passing, beweeglijkheid en onverzettelijkheid is zij niet weg te denken uit dit Dames 2 team. Zij is dan niet de afmaker, maar heel veel punten beginnen bij haar. Zij is de reden waarom onze aanvallers kunnen uitblinken. Britt is een geweldige aanwinst voor Dames 2!!

Isa Hazeler mocht dit seizoen zowel op de buiten als op de diagonaal haar klasse laten zien. Wat hebben we dit seizoen van haar genoten! Zij heeft zich ontwikkeld tot een complete speler. Met een ijzersterke opslag, mooie aanvallen en slimme prikballen. Ook in de passing is ze een stabiele factor voor het team. En ze blijkt een natuurtalent te zijn als spelverdeler. Ze neemt de set-ups perfect over; waar onze aanvallers keer op keer van profiteren. Wat een mooie volleybaltoekomst gaat Isa tegemoet!

Estelle Kieft besloot dit seizoen, na één jaar gestopt te zijn, het rode DOS-shirt weer aan te trekken. En wat zijn wij blij met die beslissing!! Aan het net is de boomlange Estelle de nachtmerrie van iedere tegenstander. Probeer haar maar eens te passeren aan het net (gaat je niet lukken ;) ). En iedere bal op netrand is een prooi voor haar. Dan moeten de tegenstanders bukken, want dan komt er toch een harde smash! Ook haar slimme prikballetjes waren onze tegenstanders te machtig. Het is duidelijk dat Estelle slechts aan het begin staat van wat een prachtige volleybalcarriere gaat worden.

Jeanine van den Top is onze vaste dia, een positie die haar uitstekend ligt. Ze leek iedere training en wedstrijd beter te worden. Ze is niet met stappen, maar met reuzesprongen vooruit gegaan dit seizoen. Haar keiharde opslagen zijn van ongekende schoonheid. Haar aanvallen liepen steeds beter, en als Jeanine een bal goed raakt, dan kan de tegenstander alleen maar kijken hoe de bal in het veld neerploft. Een enorm talent, die nog hele mooie dingen gaat laten zien voor DOS.

Voor Anne van Riessen was het haar eerste seizoen bij DOS. Door een verhuizing maakte ze de overstap van de Puttense volleybalvereniging naar DOS. En wat een winst voor onze Lunterse vereniging! Anne heeft zich ontpopt tot een geweldige speelster. Haar blokkering bleek iedere wedstrijd weer een wapen voor D2. Haar blokkering dreef menig tegenstander tot wanhoop. Ook aanvallend droeg ze haar steentje bij. Met goede smashes en goedgeplaatste prikballen. Een gouden volleybaltoekomst wacht op haar en wat zijn we blij dat ze dat gaat doen bij DOS.

Liesbeth van de Lagemaat was aan het begin van het seizoen het ontbrekende puzzelstukje die wij zo hard nodig hadden.Jarenlang had ze bij DOS gespeeld en gelukkig kwam ze dit seizoen terug. Zonder haar hadden we deze prestatie niet kunnen neerzetten. Ze is een weergaloze passer, een uitstekende afmaker en als het team haar nodig heeft, dan staat ze er altijd. Het is ongelooflijk hoe ze haar team dit seizoen wedstrijd na wedstrijd er doorheen heeft gesleept. We hopen dat we nog lang van haar kunnen genieten bij DOS, want wat een klasbak is Liesbeth van de Lagemaat!!

Thera Visser, ons toppertje op mid. Dit seizoen hebben we veel getraind op onze mid-aanvallen. En Thera heeft van haar aanval een ongekend sterk wapen gemaakt. De snelle aanvallen, goed naar het zij-lijntje geslagen, zijn onhoudbaar voor iedere tegenstander. De ontwikkeling die zij dit seizoen heeft doorgemaakt is ongelooflijk. Ook haar opslagen waren vaak een doorslaggevende factor. We gaan de komende jaren nog heel veel genieten van Thera en haar volleybalkwaliteiten.

En natuurlijk niet te vergeten onze aanvoerster Maartje Burgering-Bos. Dat Maartje een geweldige speler is, dat weet iedereen. Wat kan Maartje niet! Ze is een fantastische passer. Heeft een uitstekende service. En die aanvallen!! Met die springveren en keiharde rake klappen... Een genot om te zien, iedere wedstrijd weer. En Maartje heeft de gave dat ze iedereen in het veld beter laat spelen. Haar positiviteit werkt aanstekelijk. Er is geen betere aanvoerster te bedenken voor dit team dan Maartje.

En natuurlijk willen wij ook onze trainer en coach Bernhard Heije in het zonnetje zetten. Zonder hem was het nooit gelukt. Bedankt voor de goede trainingen en het vertrouwen in dit team!

Heren 1 heeft ons dit hele seizoen gesteund. En wij hopen volgende week op een dubbelfeest, als de heren ook hun sterke seizoen bekronen met een kampioenschap. Mannen, heel veel succes, en aan onze volgers: heb je volgende week zaterdag niets te doen, schreeuw dan deze mannen naar de overwinning in Arnhem!!

Dames 2 KAMPIOEN!

#KAMPIOENEN #321DOS #wehebbenhetgewoongeflikt #wateenteam #trots #CHAMPIONS #ONGESLAGENDoor: Matthias