H1 wint van AETOS; KAMPIOEN!

20-04-2019 -

Bericht vanuit H1! De doelstelling voor dit jaar was helder: DOS H1 wil promoveren. H1 is in een knotsgekke competitie terechtgekomen waar iedereen van elkaar kan winnen. Ook kampioenskandidaat DOS H1 deed mee aan de onverwachte resultaten.

In maart wisten we dat dit nog een hele klus zou worden. Gezien de prestaties tot nu toe in uitwedstrijden en met nog 3 opeenvolgende uitwedstrijden tegen middenmoters Scylla, SSS en WaHo... DOS H1 wist definitief af te rekenen met het uit-syndroom en won deze wedstrijden met 0-4, 1-3, en 1-3. Hiermee had het zich in de positie genesteld om op zaterdag 13 april tegen hekkensluiter AETOS 6 kampioen te worden! Na puntverlies van concurrent Invicta (Toesj uit, altijd lastig) werd duidelijk dat DOS een 1-3 overwinning nodig had.

Winnen van een ploeg die tot dusver 17 punten heeft verzameld, dat gaat lukken. Ondertussen zijn de voorbereidingen van het kampioensfeest volop in gang gezet. H1 gaat de wedstrijd in met een gezonde spanning en vertrouwen in het kampioenschap. In de eerste set werd duidelijk dat H1 vandaag niet hun beste wedstrijd ging spelen. Het was rommelig, aanvallende fouten, verdedigende fouten, opslag fouten, alles ging mis. Misschien toch wat last van kampioensstress? AETOS kreeg vleugels en walste over DOS heen met 25-15. Met name een Aziatische meneer, niet hoger dan onze libero Brecht, stond ballen erin te hakken waar DOS geen grip op kon krijgen. Het zal toch niet, een kampioensfeest organiseren en dan iedereen moeten vertellen dat het niet is gelukt, dat zagen we niet zo zitten.

Gelukkig begon het vanaf de 2e set beter te draaien aan de kant van DOS. Met hulp van het publiek waren de 2e (17-25), 3e (12-25) set een prooi voor DOS. Complimenten naar de blokkering, AETOS kwam niet meer langs de muur van DOS en ging hierdoor aanvallend veelvuldig de mist in.

In de 4e set was het verzet definitief gebroken. DOS liep snel uit naar 8-20, een mooi moment om spelverdeler Edwin Tummers voor de laatste keer te laten shinen in DOS H1. DOS vergrote de voorsprong naar 8-24. In de laatste rally had AETOS geen antwoord op een bekeken doortikbal van Edwin; DOS H1 kampioen en gaat naar de 1e klasse!

Publiek: bedankt voor de steun het hele jaar door!

Nog 2 leuke filmpjes van de wedstrijd:
Edwin en Gerbrand laten zien hoe het moet
https://www.youtube.com/watch?v=Z8fPm_TzDXw

Kampioenspunt:
https://www.youtube.com/watch?v=hAjrcKjYJHo&feature=youtu.beDoor: Chantal