Bekerwedstrijd Dames 2

20-09-2019 -

Gisteravond hebben we onze eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het was onze debuutwedstrijd in de beker. Uit de loting kwam eerste klasser SDS. We wisten op voorhand dus dat we de underdog positie hadden.

Tegen SDS misten we Thera Visser. Ze is ivm haar studie een aantal maanden in Malta. Wel was ze er bij met de teambespreking vooraf; leuk om je weer gezien en gesproken te hebben Thera via Facetime. En onze bride-to-be Liesbeth van de Lagemaat was helaas ziek. Gelukkig was multi-inzetbaar talent Demi van de Beek bereid om ons team te versterken tegen SDS.

We begonnen wat onwennig aan de eerste set, wellicht wat geïntimideerd door de aanvalspower van de tegenstander. We maakten te veel foutjes, in de verdediging stonden we niet altijd goed en vooral onze opslag liet ons te vaak in de steek. Desondanks hadden we ondanks de 17-25 setverlies het idee dat we mee konden met het tempo en niveau van SDS.

Dat bleek ook in de tweede set waar we beter in ons spel kwamen. Maartje Burgering-Bos was weer ouderwets op dreef op de buiten. Met harde knallers, slimme prikballen en ook redde ze ons meerdere keren door op miraculeuze wijze de bal van de grond te halen. Estelle Kieft heerste aan het net. Ze blokte de tegenstander keer op keer af waar SDS moedeloos van werd. En ook had eerste klasse SDS geen antwoord op haar geniale korte prikballetjes, een specialiteit van onze boomlange mid. Jeanine van de Top kende een prima wedstrijd op de diagonaal. Met haar krachtige aanvallen testte ze keer op keer de verdediging van SDS. En ook verdedigend zat ze er goed bij, met als ultieme actie een perfect uitgevoerde 'pancake' 👏! Ondanks dat we een goede set speelden, ging SDS toch met de winst er vandoor: 22-25.

Dus moest er in set drie een tandje bij om ditmaal wel de winst binnen te halen. Dankzij een uitstekende opslagserie van Anne van Riessen pakten we een kleine voorsprong. Niet alleen met haar service was Anne belangrijk voor haar team, maar ook aanvallend pikte ze haar puntjes mee. Isa Hazeleger mocht deze set haar kwaliteiten laten zien op de diagonaal. En dat deed ze! Meerdere malen zette ze onze aanvallers aan het werk met een perfecte set-up. En met haar variatie in haar aanval was ze een plaag voor SDS. Onze libero Britt van Dijk kreeg veel ballen op haar afgevuurd. Het was hard werken, maar ze heeft zich prima verweerd tegen al dat aanvalspower. Vaak wist ze het punt voor ons te redden en vele goede aanvallen begonnen bij onze libero. Demi van de Beek deed uitstekend mee. Op buiten bewees ze dat ze op iedere positie ongekende kwaliteiten heeft. Met goede aanvallen, slimme prikballen en natuurlijk haar snoeiharde opslagen. Het lukte ons om het hoge niveau de gehele set vast te houden en met de steun van het publiek haalden we de derde set binnen: 25-22.

De scherpte was in het begin van set 4 weg bij ons. SDS profiteerde daar goed van en nam direct een ruime voorsprong. We hadden niet meer de energie om die achterstand weg te werken. Helaas ging de set en daarmee de wedstrijd verloren: 18-25.

Ondanks dat we uit de beker liggen, hebben we een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd. We hebben uitstekend partij geboden tegen een eerste klasser en zelfs nog een set gepakt. Ook hebben we genoeg punten voor verbetering gezien, dus daar gaan we hard aan werken om op 28 september klaar te zijn voor onze eerste competitiewedstrijd.

Demi, ontzettend bedankt dat je met ons mee hebt gedaan!! En ook het publiek bedankt!! Fijn dat we ook dit seizoen op jullie steun kunnen rekenen. En het getrommel heeft zeker geholpen om toch dat setje binnen te halen. Bedankt daarvoor!!!

321DOS #DOSD2 #Lunteren #debuut #seizoenisbegonnen #zinin #wegaanknallenDoor: Chantal