Mini wedstrijden (zaterdag 10-02)

12-02-2018 -

Verslag wedstrijden mini’s zaterdag 10 februari

Afgelopen zaterdag hebben de mini’s van DOS hun wedstrijden gespeeld in Lunteren en Renswoude. In Renswoude waren de hoogste niveaus 5 en 6 ingedeeld en in Lunteren de niveaus 2 t/m 4.

DOS 1 moest als enige team in Renswoude spelen en Demi is met de speelsters Ilse, Marit, Femke en Simone en begeleidende ouders meegegaan. Het waren spannende sets welke ze soms met 1 puntje verschil wonnen maar door hun opslagen hebben ze beide wedstrijden gewonnen.

’s Middags waren de wedstrijden in onze eigen sporthal voor de niveaus 2 t/m 4. Met behulp van Sem, die momenteel bij DOS stage loopt vanuit het JFC in Barneveld, hadden we 8 veldjes klaargemaakt en klokslag 14.00 uur kon er gestart worden.

Voor DOS 2 (Lukas, Janiek, Hanna, Benthe, Nikki, Romee en Naomi) en DOS 3 (Ruben, Jade, Lisa, Jort, Evan en Gerjan) was het niveau verschil tussen de 2 wedstrijden wel groot. De ene wonnen ze met dikke cijfers maar bij de andere moesten ze weer goed hun best doen om de puntjes binnen te halen.

Het team van DOS 4 met Ruben, Nathan, Thijmen, Jurn, Friso, Rik en Maxim is vanaf Januari niveau 4 gaan spelen waarbij de 1e bal getoetst moet worden, 2e bal gevangen en de 3e bal eroverheen moet worden gespeeld. De 1e en 3e bal mogen zowel onderhands als bovenhands gespeeld worden. Het toetsen waren ze al gewend bij niveau 3 maar juist het omhoog gooien van de bal op het eigen speelveld om de bal over het net te spelen geeft soms problemen. Vaak wordt de bal te laag gegooid waardoor ze deze niet goed over het net krijgen. Toch, mede door het fanatieke coachen van de vader van Maxim en Thijmen, hebben de jongens hun puntjes weten binnen te halen.

DOS 5 en 6 moesten zelfs 3 wedstrijden spelen. Vooral voor de allerjongsten van DOS 6 was dit toch best een lange middag. Toch hebben Lieke, Hannah, Inge en Meike het supergoed gedaan en zag je hun gezichtjes stralen als ze de bal bij de tegenstander op de grond kregen. We gaan met de trainingen goed oefenen op het vangen van de bal als deze richting de hoeken van het veld worden gegooid.
De speelsters van DOS 5 zijn in januari gestart met niveau 3 waarbij de 1e bal getoetst moet worden en dat is technisch gezien een grote overgang. Vooral daar je ook alleen de ballen onderhands mag toetsen. Maar de ervaring leert dat als je op dit niveau de ballen netjes leert toetsen dit bij de hogere niveaus alleen maar makkelijker gaat worden. Bij de speelsters Jinske, Dylana, Tara, Joleen en Jedidja zag je dat ze na een paar sets de bal steeds beter onder controle kregen wat dan ook gelijk te zien is bij de uitslagen.

Alle teams konden na afloop van hun wedstrijden boven bij het DOS barretje, waar Ilse en Henriette stonden, limonade halen. Ook veel ouders en grootouders waren aanwezig die de kinderen vanaf de galerij konden aanmoedigen. Het was een geslaagde middag en ik denk dat iedereen moe maar voldaan naar huis is gegaan.

De leuke foto's die tijdens de wedstrijden zijn gemaakt, staan in het fotoalbum op de website van DOS!Door: Chantal